начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Как да изгоня наглите си наематели?

Казуси за недвижими имоти

Мнениеот Kris » 15 Дек 2005, 11:12

p.s.
sestam se kade bi mogla da namerish dvamata maje, koito da otidat s ;;kupuvacha" - na pl. Makedonija vinagi stojat hamali - izberi dvama po - malko cherni, po - dobre oblecheni i im plati za edin chas ,,rabota": - te niama i da tarberat za kakvo stava vapros.Eto ti ,,mutri "za fon
Kris

Мнениеот Гост » 15 Дек 2005, 11:49

Skapa Ani, vapreki vsichko,,,Priam"ima pravo.

Az ti go pisah niakolko pati - ti s tozi chovek niamash nikakvi dog otnoshenija.Moje niakoga da si imala, no veche niamash!Dokolkoto si spomniam dogovorat ne e i not. zaveren.Ja vzemi niakolko hamali i mu iznesi bagaja.Az pone taka stiah da napravia, pak da me sadi, ako iska. Ako beshe taka lesno, vseki da si izbere ein apartament i da si vleze da jivee vatre.Osobenno sega, kogato Bg.se nadiava da vleze v EU; ne viarvan, che niakoi ste posmee da izdevetelstva taka javno varhu naroda.
A tova, che jenata si bila neprekasnato v kasti, izobsto ne ti e opravdanie - vinagi moje da ja izkara niakoi ot tam pod niakakav predlog .
I ako mislish za dezata si - izgoni go, inache edin den moje da stane tozi apartament negov.
Eto i vav foruma ima hora, koito biha prisastvali na izhvarlianeto.
Ne razbra li do sega, che pravoto e na tvoja strana.Choveshkoto pravo.
Гост

Мнениеот Ани » 15 Дек 2005, 13:38

Здравейте!
Днес също съм с криза и едвя сега сядам на компютъра и виждам колко много сте ми писали.

Прям, напълно си прав! Аз знам каква съм и това, което си писал за мен е самата истина! С още по-голяма сила важи за мъжа ми.
Хареса ми подхода ти! :)
И съветите ти.

Крис, мила, и ти хабиш много енергия да ме съветваш!

Мол, съветът ти е чудесен, но има вероятност да попадна пак на такива хора.

АЛЕКС, впечатли ме и твоя пост. Ти, който си от "другата страна", ми влизаш също в положението! Постъпил си честно като си му оставил дължимите пари / може би трябваше да си отдържиш за нанесени психически вреди/, но разликана между теб и мен е, че ти, като наемател, ако нещо не ти харесва, веднага можеш да се махнеш, докато аз, като наемодател, няма как да се махна :) Благодаря и за предложението за съдействие!

Искаше ни се всичко да е законно, но двамата адвокати, с които говорих в началото ме посъветваха за мутрите и това ни обърка и разколеба. Направили са го с добри намерения, защото наистина бързото производство не работи.

Чувствам, че вече ви дотяга моята изчаквателна позиция и обърканост и мисля да ви пиша само при някаква промяна и развитие на нещата.
Благодаря!
Ани

Мнениеот Kris » 15 Дек 2005, 14:16

Skapa Ani,nisto ne ni e dotegnalo. Prosto ,nie vsichki, kato chast ot ,, semeinija ti savet"; po edin ili drug nachin stignahme do zaklüchenieto, che TI triabva da deistvash, a ne da ostavjash nestata da se razvivat ot samosebe si.
Kris

Мнениеот Ани » 15 Дек 2005, 15:04

Обещавам ви, ще има действие! :)
Ани

military

Мнениеот military » 19 Дек 2005, 13:52

Dokolkoto uspiavam da sledia razvitieto na tvoia problem vijdam 4e vse o6te ne si se spravila s naematelia se.Zatova iskam pak da te posavetvam obarni se tezi hora,koito? vra6tat neizdaljeni zaemi?.Kupi si vesnik ?Trud? na stranicata obiavi razdel ?Administrativno-pravni?.Opitai tova sa hora s opit v tozi biznes i znaiat kak da go napraviat bez da ima posledsvia za teb.
military
Младши потребител

Мнениеот Гост » 19 Дек 2005, 14:11

Да помислим и за наглите наемодатели и техните лакеи Агенциите за недвижими имоти.
Как да озаптим тях?
Гост

Мнениеот Гост » 19 Дек 2005, 18:21

Tova e druga tema.
Гост

Мнениеот Гост » 20 Дек 2005, 14:15

На хиляда нагли наемодатели се пада един нагъл наемател
Гост

Мнениеот Гост » 20 Дек 2005, 14:44

Mai che e tochno obratnoto: koi te zadaljava da stoish pri gaden naemodatel - smeni go.Ama gaden naematel mai trudno moje da bade smenen - kakto pokazva praktikata.
Гост

Мнениеот Ани » 20 Дек 2005, 16:48

Здравейте!
Рапортувам: изпълних всичките ви предписания наведнъж!
Освен че едни приятели ще го посъветват да напусне доброволно , намерих адвокат, пуснах нова нотариална покана и заведох гражданско производство/ за всеки случай/.
Чакам резултати.
Ще ви пиша при първите признаци на раздвижване. :)
Весели приготовления за празниците!
Ани

Мнениеот Kris » 20 Дек 2005, 17:14

Zdravei, Ani - radvam se, che si zadvijila nestata. Veseli praznizi, ne se jadosvai - pojalavam ti edna stastliva Nova godina bez naemateli. Do skoro!
Kris

Мнениеот Ани » 25 Дек 2005, 12:04

Честита Коледа!
Желая на всички форумци много късмет, здраве, радост и любов!

Крис, специални коледни целувки за теб!

Весели празници! :)
Ани

Мнениеот Imperator » 26 Дек 2005, 20:43

Разбирам, че наемателите да доста нагли. Както посъветва един адвокат, трябва гражданско дело, като искане на лихви назад е до три години. Ако успеете да намерите някаква сметка в бланка на тези наематели или предприятието в което работят, искайте веднага запор на някаква сума или на кола, ако имат.Това обезпечение е донакъде приемливо, иначе както са тръгнали нищо няма да Ви дадат като наем.
Imperator
Потребител

Мнениеот Гост » 07 Яну 2006, 00:19

Zdravei, Ani, kak sa ,,naglite naemateli" prez novata godina?
Гост

Мнениеот Гост » 18 Яну 2006, 14:43

Срокът е изтекъл, но в областта на наемните отношения съществува т. нор. мълчаливо продължаване на срока на договора. Така, че ако още тогава не сте се противопоставили изрично на оставането на наемателя в жилището Ви, срокът на наемния договор е продължен мълчаливо.
Гост

Здравей Ани

Мнениеот Гост56 » 20 Яну 2006, 21:19

Прочетох за твоя проблем .Кажи ни какво е станало , ако не си успяла да се отървала от тях съветвам те да побързаш.Трябва да разрешиш проблема колкото можеш по бързо!Колкото повече наемателят седи там толкова повече ще му се повиши самочувствието и ще започне да си мисли ,че нямаш никакъв шанс да го изгониш от което ще стане още по-нагъл и груб и при всеки твой опит да влезеш в жилището ще те заплашва!Побързай защото той ще продължава да си седи там докато не предпиемеш нещо.Съмнявам се , че ще е много ефективно да започнеш дело срещу него или оне няма да стане достатъчно бързо за да живее там дъщеря ти със съпруга си.Сама виждаш ще стане за 2-3 години.Вземи нещата в свои ръце.Лично аз мисля , че медиите ще са много подходящи за слушая ти.Има толкова много предавания ,които ще обърнат внимание на проблема ти.Разбира се и вестниците са добра перспектива.Ако имаш ключ към апартамента ще се отворят и още начини за да влезеш освен казаните по-горе.Ако не са сменили патрона де.действай защото освен финансови загуби това ще ти донесе и още много напрежение и стрес.Надявам се да съм ти помогнала в някаква степен.
Гост56

Преключете тази тема един път за винаги моля ви

Мнениеот Гост » 21 Яну 2006, 06:24

Преключете тази тема един път за винаги моля ви, прекалено изчерпана е и не желаем да я виждаме повече. Ани извинявай, ама не ни дръж в течение any more, please.

Благодарим ти, че ще ни разбереш
Гост

Мнениеот дафина » 21 Яну 2006, 14:56

гост, темата въобще не е изчерпана а е показател за това че тук в БГ "наглостта краси човека".
дафина

Кураж!

Мнениеот Споко! » 21 Яну 2006, 16:36

Ани, темата въобще не е изчерпана, това е едим много реален човешки проблем, както и много добра илюстрация на цяла група проблеми в българската съдебна система. Напълно те разбирам, защото и родителите ми имаха подобен проблем - те също са кротки и нерешителни хора (особено баща ми, също както в твоя случай). И аз, също като дъщеря ти, тогава бях студентка по право и се чувствах толкова безсилна и отговорна че незнам начин да им помогна. Най-страшното е, че наистина осъзнаваш, че хората от другата страна на барикадата виждат твоята слабост и ти се качват на главата, защото както в джунглата подушват, че МОГАТ. Проблемът на моите родители все пак се разреши - наемателят не беше чак толкова неприятен като твоя и се засрами. Но мина почти година в нерви и терзания.
От психологическа гледна точка бих те посъветвала следното - не се обвинявай, за това каква си. Това че си деликатна натура не трябва да се превръща в порок в очите ти - в крайна сметка, много по-страшно е омерзението на твоя наемател - представи си какво дъно е стигнал човек, който живее по този начин - нелегално почти, ползва ток от акумулатор, бие жена си... Не е по-добре да си като него.
От практическа гледна точка бих те посъветвала следното, мисля, че вече някой го беше писал. Според мен ако се обърнеш към мутри ще тръгнеш срещу себе си и собствения и характер и ще се чувстваш много зле, а и знаем ли как ще реагира твоя наемател ако играта загрубее. Все пак сме се убедили, че той е много по-безскрупулен от вас, а насилието ражда насилие. Идеята ваши едри приятели да се опитат, много категорично, да го убедят, че са закупили апартамента е по-добра, въобще ако някой по-внушителен роднина или приятел може да се заеме винаги е по-добре, но от опит знам, че е трудно да намериш някой, който да се ангажира. Добре е заедно с гражданския иск (в който надявам се искате освен да се изнесе и да ви заплати всички разноски, наеми, лихви и прочие) да поискате и обезпечителна мярка, да се опитате да издирите негово или на жена му имущество - заплати, къщата на село, банкови сметки и прочие. Наложете запор върху тях и го накарайте да проумее (той или жена му, ако е по-възприемчива), че това може да отнеме и малко повече време, но ако не се изнесе веднага може да му се наложи да плати хиляди левове. Незнам само дали имате начин да издирите лесно имуществото му и дали той се води някъде на заплата. Също, от 1 юни 2006 започва да работи институтът на частните съдебни изпълнители - тогава ще му е много по-трудно да протака изпълнението или да се крие от призовкари и прочие.
Ами, незнам дали е било полезно, но горе главата и успех. И не се обвинявайте или отчайвайте - стават такива работи. И непременно ни дръжте в течение!
Споко!

ПредишнаСледваща

Назад към Имотни казуси