начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

може ли съвет как да разваля договор за прехвърляне на недви

Казуси за недвижими имоти

може ли съвет как да разваля договор за прехвърляне на недви

Мнениеот Иванова » 03 Яну 2006, 10:19

Собственик съм на 1/2 от жилище,което придобих след смъртта на баща си.Майка ми ми прехвърли нейната 1/2 част от жилището с договор за прехвърляне на недвижим имот срещу гледане и издръжка.Има ли възможност майка ми да да развали договора,при условие,че аз не съм изпълнила задълженията си към нея.Тя се грижи сама за себе си.
Иванова

Мнениеот Гост » 03 Яну 2006, 10:32

има
Гост

Мнениеот Гост » 03 Яну 2006, 13:03

Интересно питате. Искате съвет как Вие да развалите договора? Ами не можете, защото развалянето като правнотехнически термин касае неизпълнението на договор. А майка Ви си е изпълнила задължението - прехвърлила Ви е имота, нали?
Тя може да го развали, ако не изпълнявате Вашите задължения, т.е. "гледането и издръжката". Това става по съдебен ред и, общо взето, е свързано с грозни сценки и вадене на кирливи ризи пред чужди хора (най-вече съдебния състав).
Гост

Мнениеот АВЕЛ/а/ » 09 Фев 2006, 18:00

Ха, сега да дам повече инфо във връзка със зададения въпрос - защото лошите трябва да бъдат разобличавани! Аз съм въпросната дъщеря, а госпожата, която задава въпроса е жена на моя брат /Каин/, ако Ви говори нещо... Та, всъщност въпроса затова е поставен така, защото те се интересуват как да ме лишат от нещо, което не е тяхно и СЪЩЕСТВУВАТ заради това! Сега наистина бих искала да знам дава ли ми българският закон наистина някакви шансове срещу алчността на близките ми, т. е. какви са начините те да успеят и как мога да се противопоставя на това? Подробностите са много гнусни и ще ги разкажа само лично, защото това все пак са мои роднини /майка и брат/ и не бих искала да разказвам на всички в какво ги е превърнал живота им, защото ги обичам! Мейла ми е dora_ilieva@abv.bg
АВЕЛ/а/

Назад към Имотни казуси