начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Разходи за подръжка на съсобствен имот

Казуси за недвижими имоти

Разходи за подръжка на съсобствен имот

Мнениеот шинка » 21 Дек 2005, 09:41

Здравейте!Моля да ми дадете съвет относно съсобствен имот.Случаят е следния:аз и братовчедка ми притежаваме селска къща с двор от баба ни.Собственици сме 50 на 50.Тя живее в чужбина и не се интересува от къщата,ползвам я аз и семейството ми.Къщата се нуждае вече от ремонт.Тъй като няма да наема строителна фирма за ремонта,която да ми издаде фактура за направените разходи а ще си наемам работници, как да взема разписки за платените от мен разходи и ще ми бъдат ли признати при евентуален спор?
шинка

Мнениеот Гост » 21 Дек 2005, 12:35

Ами сключете си договори за изработка с работниците (ако се притесняват за данъци, а Вие сте в качеството на възложител - физическо лице, просто ги успокойте, че Ви трябват за пред съсобственика Ви, а няма да обявявате, че сте платили пред данъчните) и на базата на договорите си правете протоколи какви пари сте платили за съответната свършена работа. Така или иначе, при евентуален спор ще има експертиза, която би коригирала разходите Ви, ако сте ги "надули". Успех!
Гост

Мнениеот Гост » 21 Дек 2005, 12:50

естествено пазете си касовите бележки и фактурите за закупени манериали. А като се пазарите с майсторите хубаво е да е пред свидетел.
Гост

vupros4e do kolko leva s svidetelski pokazaniq ? pro4eti gpk

Мнениеот lawman » 21 Дек 2005, 15:47

Anonymous написа:естествено пазете си касовите бележки и фактурите за закупени манериали. А като се пазарите с майсторите хубаво е да е пред свидетел.
lawman

Мнениеот шинка » 21 Дек 2005, 16:04

Благодаря за бързите отговори.Нямам намерение да "надувам"сумите,а и на мен ми мина през ума разписките за плащането да бъдат подписвани от свидетели, понеже сумите ще са от порядъка на 50-100лв. за работа,но няколко пъти по 50-100лв. и материалите все пак са си пари.
шинка

Назад към Имотни казуси