- Дата и час: 24 Ное 2024, 15:14 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Мнение на член на ВСС относно помиите по адрес на колеги
|
|
gega написа:До Ми-Лена!
Дочух също така, че и преписи от частни жалби срещу откази на съдилищата за издаване на изпълнителен лист въз осонва на несъдебни изпълнителни основания ще се изпращат на длъжниците! Ще се радвам ако в скоро време ми отговориш!
Забравих да кажа, че аз съм категорично против изпращането на преписи.Считам, че до положителното произнасяне по молбата за издаване на изпълнителен лист - производството се развива като едностранно. Без значение е дали първата или втората инстанция е допуснала издаването му.
- Mi-Lena
Re: Мнение на член на ВСС относно помиите по адрес на колеги
висш прокурор написа: Колега,за какво сте обиден и омерзен,че ми е малко трудно да схвана причината за това? И защо смятате,че младите колеги плюят по някого? Ами,те просто не са съгласни с кадровата политика на ВСС и намирам,че с право изразяват възмущението си. И защо играете ролята на ментор? Надявам се,разбирате,че всички ние,завършилите право и работещи в съдебната система, сме обикновени хора,независимо от това дали се разписваме срещу 2200лв. във ВКП или срещу 600лв. като младши прокурор или съдия! А да не говорим,че повече от половината от назначените в съдебната система младши прокурори, съдии и следователи са далеч по-интелигентни и качествени от нас, колкото и да не ни харесва. Защо се чудите,че хората ни мразят? Ами, мразят ни с право,защото сме длъжници на данъкоплатците през последните петнадесет години! Мразят ни,защото Вие от ВСС лъжете, че съдебната система е останала без средства за заплати на съдиите за последните месеци на 2005г. и плачете на Пламен Орешарски за пари,а в същото време сте наясно,че има пари дори за годишни премии . Мразят ни,защото има случаи на прокурорски постановления или съдебни решения,струващи пари. Не ви ли се вярва? Как искате съдебната система да се ползва с доверието на данъкоплатците /работещи за 300лв. на месец и хранещи семейства/ при това положение. Мисля,че даже ни е малко да ни мразят! Наистина ли не виждате,че ние - висшите магистрати - сме затънали в такава тиня и кал,че просто незнам дали има измъкване от нея. Не виждате ли кои са емблемите на нашето правораздаване? Нестор Несторов,Иван Петров,Светлин Михайлов и подобни на тях! Истината е,че в съдебната система трябва да играе скалпела и 80% от висшите магистрати трябва да бъдат изметени от системата! Това е положението,колкото и да не Ви харесва! И в какво се изразява т.нар. кадрова политика на ВСС,че не съм наясно? Картината е горе долу следната - ние,съдиите ще подкрепим прокурорите за техен кандидат /обикновено,някой,който няма качествата да бъде административен ръководител/,а те - прокурорите - ще подкрепят някой от нас за председател на съд,също непритежаващ качества! Страхотна кадрова политика,няма що! А след срещата с европосланиците,Воденичаров каза,че "ние от ВСС не ги критикувахме,те също не ни критикуваха"!?!?!? Е,това е върха на нахалството! P.S. Тази вечер ще изпия една водка за здравето на членовете на ВСС,надявайки се,че те скоро ще осъзнаят простия факт,че в България НЯМА РАБОТЕЩА СЪДЕБНА СИСТЕМА!!!
Най-после един мъжкар в тоя форум! 'Айде наздраве, г-н Прокурор! Аз вече пих няколко малки, но сега ще пием с мъжа ми още по едно, за да полеем това мнение!
Тия, гледам взеха да се запознават с члена, който се оказа, че имал име. Жалко, точно за него имах по-високо мнение! Нема да се оправи скоро тая съд. система. Жалко, но и логично ... България вече е само една територия. Пълна е с хора без самочувствие, търсещи за всичко връзки! Това са хора компексирани, злобни, зле образовани, потиснати и логично бедни! всеки ден се сблъсквам с негодници ... навсякъде!
Гега, знаеш ли мненията ти ми напомнят за един герой на Вазов. Фратьо ли беше с оная реч: "Братя, въздухът трепери ..." Не знам, дали се сещаш, но здраве да е ... Ти си новия Фратьо ... Буря и Натиск ли беше Айде наздраве!
- kaтя
Mi-Lena написа:gega написа:До Ми-Лена!
Дочух също така, че и преписи от частни жалби срещу откази на съдилищата за издаване на изпълнителен лист въз осонва на несъдебни изпълнителни основания ще се изпращат на длъжниците! Ще се радвам ако в скоро време ми отговориш!
Забравих да кажа, че аз съм категорично против изпращането на преписи.Считам, че до положителното произнасяне по молбата за издаване на изпълнителен лист - производството се развива като едностранно. Без значение е дали първата или втората инстанция е допуснала издаването му.
Е, и тук сме на едно и също мнение!:))))Длъжникът има ПРАВО на жалба само, кагато е страна в ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ процес, следователно докато не бъде образувано изпълнитлено произвзодство той не е участник в това мини-съдебно производство, по издаване на изпълнителен лист, а и няма правен интерес, тъй като неговата правна сфера все още не е засегната. От друга страна, след като ВКС прие, че опрделенията на въззивните съдилища, които се произнасят по съществото на спора по молбата за издаване на изпълнителен при отмяна отказите на районните съдилища за издаване на изпълнителен лист въз основа на несъдебно изпълнително основание, не подлежат на касационен контрол, не можем да приемем, че невъзможността да се упражни правото на жалба по чл. 244 ГПК, е достатъчно основание да се "премира" длъжника. След тази практика на ВКС се достига до противопоставяне на два правни принципа - 1. Задълженията трябва да бъдат изпълнявани добросъвестно, точно и в срок, за което е предвиден облекчен способ за принудително изпълнение при нарушаването му и 2. Длъжникът има право на жалба срещу определение, което е насочено към снабдяване на кредитора с изпълнителен титул. Аз бих дал предпочитание на първия принцип при това срещуполагане, защото длъжникът има редица способи за защита - чл. 250 ГПК и чл. 254 ГПК. Друг е въпросът дали можем да помислим за законодателна промяна, с която да се ограничи възможността да се издава изпълнителен лист само въз осонва на частни свидетелстващи документи, които естествено в исковия процес нямат НИКАКВА доказателстевна сила, ако обективират изгодни за неговия издател обстоятелства.
Но предполагам, че тълкувателното решение е в другия смисъл:)))
- gega
- Потребител
kaтя написа:висш прокурор написа: Гега, знаеш ли мненията ти ми напомнят за един герой на Вазов. Фратьо ли беше с оная реч: "Братя, въздухът трепери ..." Не знам, дали се сещаш, но здраве да е ... Ти си новия Фратьо ... Буря и Натиск ли беше Айде наздраве!
Скъпа, колко още имаш да учиш за ХОРАТА и за МИШКИТЕ! Не ти обръщах внимание не само защота не ми допада "стрелящата" ти ВУЛГАРНОСТ, на която тъй НЕУМЕЛО се опитваш да й предадеш циничност, а още пък по-малко натуралистичност, а защото отвсякъде около теб лъха духът на ДРЕБНОбуржоазният КОМУНИСТИЧЕСКИ мироглед! Облекла се нашата в дрешки, била юрисконсулт или не знам какво си на мъжлето, който навярно е с 10-15 години по-възрастен! Говори за "членове", когато никога не е усещала истинска любов или по-скоро никога не е давала любов! Или в своята злоба вече не помни, кога за последен път е обичала:)))) Е, дрешките не могат да компенсират това и когато поотраснеш малко, ще го разбереш, но твърде късно! И ти ми напомняш за една куч..а, завършила през 2000 в СУ, на която й бях казал същите неща! Тя също беше завършила английска гимназия, но не в София! Може пък да се окажете едни и същи, а!?
Скъпа, и "Ние пушим цигари "Кент" и дъвчим бонбонки "Тик-так!" И моят летен костюм, от обработена вълна, е на стойност 500 евро, но това не ме прави по-щастлив, а напротив - смятам, че яко ме дерят, защото не струва талкова, но не мога да си намеря качествени костюми! А и не ми се обикаля по шивачи! Това беше едно малко "лирическо отклонение", което тъй фримолно направих само за теб - надявам се, че си благодарна!:))))
А дали съм вторият г-н Фратьо и дали съм "Чичо", времето ще покаже - но досега аз САМ съм постигал всичко в живота, САМ съм се борил и всичко добро или лошо, което върша, го дължа изключително на себе си! Аз нямам богата съпруга, но имам страхотна жена до себе си, която обичам и която ми дава подкрепа във всичко, което предприемам!
И смея да твърдя, че аз съм от малкото, които са допринесли чрез НАТИСК, по законосъобразния ред, да променят статуквото! Но това ти никога няма да го разбереш! Ти с твоите гальовни кученца на верижка, които разхождащ по "Витошка", демонстрирайки из СМЕШНИТЕ бутици своя ДРЕБНОбуржоазен посткомунистически морал.
СМЯХ!!! СМЯХ!!! СМЯХ!!! Вулгарността не е сила, цинизмът, макар и деструктивен - ДА, но ти не го притежаващ! За да достигнеш до него, трябва всички принципи, в които си вярвал или по които си се ръководил, да са рухнали, да не виждащ надежда, но ти нямаш принципи, а ДРЕШКИ! Повече няма да се занимавам с теб, защото хистерически изблици на неудовлетворени от живота ДОМАКИНИ не ми се слушат!
Ще съсредоточа вниманието си по едно дело и ако има някое стойностно мнение, ще се включа! А тъкмо истинската дискусия започваше...)))
- gega
- Потребител
Re: Мнение на
Като сте се заговорил за ВОС, защо не кажете за всички неудобни, които по един или друг начин бяха отстранени, въпреки блестящата им справка, други ще си изгният във ВРС, а какво да коменнтираме назначенията във ВАпС.
Решението ни го показаха колегите от СРС, но ако във Варна се направи такава подписка, ще се съберат най-много 2 гласа.
За това ВСС ли е само виновно?
Решението ни го показаха колегите от СРС, но ако във Варна се направи такава подписка, ще се съберат най-много 2 гласа.
За това ВСС ли е само виновно?
- съдията Дред
gega написа:Скъпа, колко още имаш да учиш за ХОРАТА и за МИШКИТЕ! Не ти обръщах внимание не само защота не ми допада "стрелящата" ти ВУЛГАРНОСТ, на която тъй НЕУМЕЛО се опитваш да й предадеш циничност, а още пък по-малко натуралистичност, а защото отвсякъде около теб лъха духът на ДРЕБНОбуржоазният КОМУНИСТИЧЕСКИ мироглед! Облекла се нашата в дрешки, била юрисконсулт или не знам какво си на мъжлето, който навярно е с 10-15 години по-възрастен! Говори за "членове", когато никога не е усещала истинска любов или по-скоро никога не е давала любов! Или в своята злоба вече не помни, кога за последен път е обичала:)))) Е, дрешките не могат да компенсират това и когато поотраснеш малко, ще го разбереш, но твърде късно! И ти ми напомняш за една куч..а, завършила през 2000 в СУ, на която й бях казал същите неща! Тя също беше завършила английска гимназия, но не в София! Може пък да се окажете едни и същи, а!?
Скъпа, и "Ние пушим цигари "Кент" и дъвчим бонбонки "Тик-так!" И моят летен костюм, от обработена вълна, е на стойност 500 евро, но това не ме прави по-щастлив, а напротив - смятам, че яко ме дерят, защото не струва талкова, но не мога да си намеря качествени костюми! А и не ми се обикаля по шивачи! Това беше едно малко "лирическо отклонение", което тъй фримолно направих само за теб - надявам се, че си благодарна!:))))
А дали съм вторият г-н Фратьо и дали съм "Чичо", времето ще покаже - но досега аз САМ съм постигал всичко в живота, САМ съм се борил и всичко добро или лошо, което върша, го дължа изключително на себе си! Аз нямам богата съпруга, но имам страхотна жена до себе си, която обичам и която ми дава подкрепа във всичко, което предприемам!
И смея да твърдя, че аз съм от малкото, които са допринесли чрез НАТИСК, по законосъобразния ред, да променят статуквото! Но това ти никога няма да го разбереш! Ти с твоите гальовни кученца на верижка, които разхождащ по "Витошка", демонстрирайки из СМЕШНИТЕ бутици своя ДРЕБНОбуржоазен посткомунистически морал.
СМЯХ!!! СМЯХ!!! СМЯХ!!! Вулгарността не е сила, цинизмът, макар и деструктивен - ДА, но ти не го притежаващ! За да достигнеш до него, трябва всички принципи, в които си вярвал или по които си се ръководил, да са рухнали, да не виждащ надежда, но ти нямаш принципи, а ДРЕШКИ! Повече няма да се занимавам с теб, защото хистерически изблици на неудовлетворени от живота ДОМАКИНИ не ми се слушат!
Ще съсредоточа вниманието си по едно дело и ако има някое стойностно мнение, ще се включа! А тъкмо истинската дискусия започваше...)))
Гега, с костюмче за 500 евро не можеш ме впечатлиш, гълъбче! Виж с голям и хубав апартамент в Лондон или Париж можеш да ми направиш впечатление Та, дрешките, бейби, са най-малкото, което имам. Аз също съм постигнала всичко сама! Аз бях състоятелна и преди да се омъжа, скъпо адвокатче! Баща ми беше и все още е бизнесмен с мащаб. Та покрай дрешките имам и имотчета, и банкови сметчици и други играчки, сладурче. Работа и мислене е в основата на успеха. Има и успели хора в България. Ние сме тези, които ще променим България, защото без капитал нищо не става. Ако ни трябват кадърни хора, ще внесем от чужбина. Учили, преучили и работили в нормална среда наемници (като 'емигрант') колкото искаш! Все някой ще се върнат!
С домакинска работа не се занимавам ... има си хора за всичко ... организация му е майката. Иначе, как ще успея с тия две деца, с които цяла сутрин си играем и забавляваме. Обичам и тях и съпруга си ... всеки ден получавам и давам много любов!
Искам, обаче, да ти кажа, че ми приличаш на много инфантилен тип! Веднага ме оприличи на някаква твоя позната, която вероятно още бленуваш ... Не го познавам това момиче за съжаление, но щом още я помниш ... явно има качества Аз също съм имала много наивни гаджета, но за съжаление не съм аз. Иначе, щеше да е още по-забавно ..., мамино балъче! Казвам се Катя и съм учила в София
Опитай се да разбереш парата е в основата на прогреса ... айде да не ти преча да работиш върху делото с големия финансов интерес и да не попреча на дискускиата за ЗЗ ... леле колко наивници!
Айде отивам да обядвам и не мисля повече да влизам в тъпия ви форум и да се занимавам с наивниците и фратьовците!
- Катя
Към gega
Предлагам чл.244 ал.1 ГПК да го обсъдим в темата по чл.237 ГПК. По-уместно ми се струва.
Тук темата е за "полза роду". Макар, че като чета "родата", чак ми става жал за нашия Емигрант. То ние сме свикнали да я газим помията без да се идентифицираме с нея, но той....Наистина ще вземе да се гмурне в Темза момчето, но не защото му го предложи Круела, а от сияйната перспектива на бъдещ Катин наемник
Предлагам чл.244 ал.1 ГПК да го обсъдим в темата по чл.237 ГПК. По-уместно ми се струва.
Тук темата е за "полза роду". Макар, че като чета "родата", чак ми става жал за нашия Емигрант. То ние сме свикнали да я газим помията без да се идентифицираме с нея, но той....Наистина ще вземе да се гмурне в Темза момчето, но не защото му го предложи Круела, а от сияйната перспектива на бъдещ Катин наемник
- Mi-Lena
Опа, колко ни е мъчно! Тъпия ни форум опустяКатя написа:gega написа:Скъпа, колко още имаш да учиш за ХОРАТА и за МИШКИТЕ! Не ти обръщах внимание не само защота не ми допада "стрелящата" ти ВУЛГАРНОСТ, на която тъй НЕУМЕЛО се опитваш да й предадеш циничност, а още пък по-малко натуралистичност, а защото отвсякъде около теб лъха духът на ДРЕБНОбуржоазният КОМУНИСТИЧЕСКИ мироглед! Облекла се нашата в дрешки, била юрисконсулт или не знам какво си на мъжлето, който навярно е с 10-15 години по-възрастен! Говори за "членове", когато никога не е усещала истинска любов или по-скоро никога не е давала любов! Или в своята злоба вече не помни, кога за последен път е обичала:)))) Е, дрешките не могат да компенсират това и когато поотраснеш малко, ще го разбереш, но твърде късно! И ти ми напомняш за една куч..а, завършила през 2000 в СУ, на която й бях казал същите неща! Тя също беше завършила английска гимназия, но не в София! Може пък да се окажете едни и същи, а!?
Гега, с костюмче за 500 евро не можеш ме впечатлиш, гълъбче! Виж с голям и хубав апартамент в Лондон или Париж можеш да ми направиш впечатление Та, дрешките, бейби, са най-малкото, което имам. Аз също съм постигнала всичко сама! Аз бях състоятелна и преди да се омъжа, скъпо адвокатче! Баща ми беше и все още е бизнесмен с мащаб. Та покрай дрешките имам и имотчета, и банкови сметчици и други играчки, сладурче. Работа и мислене е в основата на успеха. Има и успели хора в България. Ние сме тези, които ще променим България, защото без капитал нищо не става. Ако ни трябват кадърни хора, ще внесем от чужбина. Учили, преучили и работили в нормална среда наемници (като 'емигрант') колкото искаш! Все някой ще се върнат!
С домакинска работа не се занимавам ... има си хора за всичко ... организация му е майката. Иначе, как ще успея с тия две деца, с които цяла сутрин си играем и забавляваме. Обичам и тях и съпруга си ... всеки ден получавам и давам много любов!
Искам, обаче, да ти кажа, че ми приличаш на много инфантилен тип! Веднага ме оприличи на някаква твоя позната, която вероятно още бленуваш ... Не го познавам това момиче за съжаление, но щом още я помниш ... явно има качества Аз също съм имала много наивни гаджета, но за съжаление не съм аз. Иначе, щеше да е още по-забавно ..., мамино балъче! Казвам се Катя и съм учила в София
Опитай се да разбереш парата е в основата на прогреса ... айде да не ти преча да работиш върху делото с големия финансов интерес и да не попреча на дискускиата за ЗЗ ... леле колко наивници!
Айде отивам да обядвам и не мисля повече да влизам в тъпия ви форум и да се занимавам с наивниците и фратьовците!
- Гост
Опа, колко ни е мъчно! Тъпия ни форум опустяКатя написа:gega написа:Скъпа, колко още имаш да учиш за ХОРАТА и за МИШКИТЕ! Не ти обръщах внимание не само защота не ми допада "стрелящата" ти ВУЛГАРНОСТ, на която тъй НЕУМЕЛО се опитваш да й предадеш циничност, а още пък по-малко натуралистичност, а защото отвсякъде около теб лъха духът на ДРЕБНОбуржоазният КОМУНИСТИЧЕСКИ мироглед! Облекла се нашата в дрешки, била юрисконсулт или не знам какво си на мъжлето, който навярно е с 10-15 години по-възрастен! Говори за "членове", когато никога не е усещала истинска любов или по-скоро никога не е давала любов! Или в своята злоба вече не помни, кога за последен път е обичала:)))) Е, дрешките не могат да компенсират това и когато поотраснеш малко, ще го разбереш, но твърде късно! И ти ми напомняш за една куч..а, завършила през 2000 в СУ, на която й бях казал същите неща! Тя също беше завършила английска гимназия, но не в София! Може пък да се окажете едни и същи, а!?
- Гост
член на ВСС написа:Май сте прави! Тук се обърна само на обиди и простотии.
Колежки, нито ме интересува как се обилчате, нито нищо.
Просто реших, че може да се получи ползовторна дискусия.
Уви, тъпотията, омразата, горчивината са ви изяли. ЗАсрамете се!
Аз не се срамувам от това за което съм гласувал. Гласувал съм го по съвест. ЗА 21 години нито веднъж не съм взел решение, което не вярвам, че е така!
За това лека и спорна работа, аз повече няма да коментирам!
Успех на кадърните, достойни и работещи хора като колегата следовател от ОСС - Шумен Павлов. НА него и на вскичи като него, желая здраве и успехи! на другите - каквота сами си надробят!
Лек ден!
Господин член на ВСС как преценихте, че следователя Павлов е най -вече "работещ"? Не мога да коментирам професионалните качества на колеги, но когато става въпрос за ОСС - Шумен, мога да си позволя да кажа някои неща.Защо не попитате като член на нашия работодател колегата от Шумен, колко просрочени дела имаше до август 2005г. в ОСлС - Шумен? Колко години бяха минали от датата на образуването им и кого натовариха да им ги разследва, за това че някой го е мързяло да си свърши работата??? Няма спор - може би наистина колегата Павлов е много кадърен, но очевидно Вие господин Член изобщо не сте запознат с това кой е работещ и кой не е работещ в системата, в която кадрувате на равно с други незапознати като Вас!!! Ако не вярвате - попитайте шефа ни Александров:)Така че, започвам да се съгласявам с някои колеги в този форум, че назначенията в съдебната система стават на принципа едно към гьотере Тъжно е, когато едни от нас ходят на работа за да работят, да ходят по произшествия, да си приключват делата в срок, а други - само за да си получават редовно заплатата и да нехаят за останалото Какво ще кажете колега член на ВСС?
- следовател в друга служба
Бойка написа:Браво, браво, браво!
Сега ще се обиждаме! Колегата, аз мога да потвърдя, че е член на ВСС като мен, човек, достоен да е магистрат и Председател на съд.
Наистина беше изпечатъл този форум и го донесе на заседанието в сряда.
Засрамете се как го оплюхте! Старата школа - какво за нея! Нима вече не сме се доказали?! Драпате да стигнете, там където само малцина могат - Павлов от Шумен ще го направи, защото човека не само лошото вижда!
Успех на всички в живота и кариерата!
Няма спор, че сте се доказали, госпожо Попова! / Ако това сте Вие както си мисля / Аз не съм от старата школа- дори напротив! Спечелих конкурс преди две години, бях назначена в системата исъм щастлива от този факт, защото наистина не съм се ползвала от протекции или друг вид покровителства на височайши особи.Работя съвестно, но ми е трудно да приема факата, че има колеги, които работят в съдебната система без да имат понятие от право.Познавам много такива ( с изключение на колегите, завършили СУ).Доста е жалко, че разни ПУЦ-аджии заемат местата на кадърни и знаещи колеги, само защото последните нямат пари или тати член на ВСС!Жал ми е, че колегите адвокати плюят по нас, но трябва да призная, че за доста от нещата са прави! Тук може би мненията ни с Вас биха се разминали, но нали за това е този форум - всеки да си каже своето!
- следовател Сара
следовател в друга служба написа:Господин член на ВСС как преценихте, че следователя Павлов е най -вече "работещ"? Не мога да коментирам професионалните качества на колеги, но когато става въпрос за ОСС - Шумен, мога да си позволя да кажа някои неща.Защо не попитате като член на нашия работодател колегата от Шумен, колко просрочени дела имаше до август 2005г. в ОСлС - Шумен? Колко години бяха минали от датата на образуването им и кого натовариха да им ги разследва, за това че някой го е мързяло да си свърши работата??? Няма спор - може би наистина колегата Павлов е много кадърен, но очевидно Вие господин Член изобщо не сте запознат с това кой е работещ и кой не е работещ в системата, в която кадрувате на равно с други незапознати като Вас!!! Ако не вярвате - попитайте шефа ни Александров:)Така че, започвам да се съгласявам с някои колеги в този форум, че назначенията в съдебната система стават на принципа едно към гьотере Тъжно е, когато едни от нас ходят на работа за да работят, да ходят по произшествия, да си приключват делата в срок, а други - само за да си получават редовно заплатата и да нехаят за останалото Какво ще кажете колега член на ВСС?
Започнахте ли да се каляте един друг?! А така по стар български обичай! Вчера въздухът трепереше
За Павлов, горе съм изказала мнението си ... той е мекотело, ама и ти ... Аз съм била вулгарна, нали?!
Какво мислите, че може да направи тоя член? Той също е човек като нас, не е свръх-човек, понеже е член на ВСС. Или вие мислите, че е полу-бог?! Ако е могъл да я оправил тая система, ама то трябват много хора за тази система. Трябват личности и най-вече мъже.
Истинските личности и мъже от моето поколение (73-76), обаче, емигрираха! Преди 10 години, аз лично изгубих ученическата си любов, защото той отиде да учи в САЩ и повече не се върна. Ако беше останал с мен щеше да има повече пари и по-висок стандарт и пак не се върна ... Жалко за България, защото много млади, стойностни, истински и работливи хора напуснаха.
Питам се, обаче, к'ви магистрати сте, к'ви мъже сте вие?! Защо или се слагате или са каляте (един-друг)! Немате ли достойство и морал!
- катя
Аз приключих с темата "Употребен ли беше ВСС от Воденичарови и действаха ли членовете му от съдебната квота в ущърб на тези, които ги бяха избрали?"
Също считам, че част от Вас, дами и господа, са достойни хора и са се доказали професионално. Защо ми се струва, обаче, че доказването никога не приключва. Или както го е казал народът "Никога не е късно да станеш за резил". Резилът е толкова по-голям, колкото повече си се доказал преди него.
Надявам се, че нито Бойка Попова, нито Румен Ненков, нито Евгений Стайков нито Събина Христова са гласували "ЗА". Просто имам добро мнение за тях
Към автора на темата: Сигурна съм, че предпочитате колегите да Ви възприемат като юрист - постановяващ безпристрастно законосъобразни съдебни актове, а не като конформистът (най-меко казано) - гласувал за една съмнителна кандидатура. Уви! Останете си анонимен. По-добре е за Вас и за безпристрастната преценка на актовете Ви.
Също считам, че част от Вас, дами и господа, са достойни хора и са се доказали професионално. Защо ми се струва, обаче, че доказването никога не приключва. Или както го е казал народът "Никога не е късно да станеш за резил". Резилът е толкова по-голям, колкото повече си се доказал преди него.
Надявам се, че нито Бойка Попова, нито Румен Ненков, нито Евгений Стайков нито Събина Христова са гласували "ЗА". Просто имам добро мнение за тях
Към автора на темата: Сигурна съм, че предпочитате колегите да Ви възприемат като юрист - постановяващ безпристрастно законосъобразни съдебни актове, а не като конформистът (най-меко казано) - гласувал за една съмнителна кандидатура. Уви! Останете си анонимен. По-добре е за Вас и за безпристрастната преценка на актовете Ви.
- Mi-Lena
Mi-Lena написа:Надявам се, че нито Бойка Попова, нито Румен Ненков, нито Евгений Стайков нито Събина Христова са гласували "ЗА". Просто имам добро мнение за тях
[
"Надежда тука всяка оставете!/Тъй писа нявга ръката на Данте върху вратата на Ада!" Гео Милев - поемата "АД":))))
- gega
- Потребител
Колеги,
Аз също гласувах против Воденичаров. Това даже и медиите го отразиха. Имаше дори интервю по случая.
Блъфирах просто за да ви чуя мнението. Гега долу горе разпозна кой съм.
Съгласни ли сте да вземем от тази дискусия да направим една ползотворна работна група. Т.е. да си дискутираме тук, да си казваме проблемите, без да се съобразяваме кой - кой е?!
На всичси ви стана ясно кой съм, нали!? Ако пък не, ще Ви кажа, че по право съм във ВСС, председател на съд и прочие?!
Хубава седмица ви желая и се надявам наистина да дискутираме без злобни изказвания и прочие
Аз също гласувах против Воденичаров. Това даже и медиите го отразиха. Имаше дори интервю по случая.
Съгласни ли сте да вземем от тази дискусия да направим една ползотворна работна група. Т.е. да си дискутираме тук, да си казваме проблемите, без да се съобразяваме кой - кой е?!
На всичси ви стана ясно кой съм, нали!? Ако пък не, ще Ви кажа, че по право съм във ВСС, председател на съд и прочие?!
Хубава седмица ви желая и се надявам наистина да дискутираме без злобни изказвания и прочие
- член на ВСС
gega написа:kaтя написа:висш прокурор написа: Гега, знаеш ли мненията ти ми напомнят за един герой на Вазов. Фратьо ли беше с оная реч: "Братя, въздухът трепери ..." Не знам, дали се сещаш, но здраве да е ... Ти си новия Фратьо ... Буря и Натиск ли беше Айде наздраве!
Скъпа, колко още имаш да учиш за ХОРАТА и за МИШКИТЕ! Не ти обръщах внимание не само защота не ми допада "стрелящата" ти ВУЛГАРНОСТ, на която тъй НЕУМЕЛО се опитваш да й предадеш циничност, а още пък по-малко натуралистичност, а защото отвсякъде около теб лъха духът на ДРЕБНОбуржоазният КОМУНИСТИЧЕСКИ мироглед! Облекла се нашата в дрешки, била юрисконсулт или не знам какво си на мъжлето, който навярно е с 10-15 години по-възрастен! Говори за "членове", когато никога не е усещала истинска любов или по-скоро никога не е давала любов! Или в своята злоба вече не помни, кога за последен път е обичала:)))) Е, дрешките не могат да компенсират това и когато поотраснеш малко, ще го разбереш, но твърде късно! И ти ми напомняш за една куч..а, завършила през 2000 в СУ, на която й бях казал същите неща! Тя също беше завършила английска гимназия, но не в София! Може пък да се окажете едни и същи, а!?
Ще съсредоточа вниманието си по едно дело и ако има някое стойностно мнение, ще се включа! А тъкмо истинската дискусия започваше...)))[/quo
Браво!
- SirBob
Mi-Lena написа:Аз приключих с темата "Употребен ли беше ВСС от Воденичарови и действаха ли членовете му от съдебната квота в ущърб на тези, които ги бяха избрали?"
Милена, а Вие и съдията- Гостенка от темата за реформата в прокуратурата и съда, едно и също лице ли сте? Изключително сходен стил. Прави впечатление, че като решите да спорите с някого, употребявате :"А, ти, драги!" и тн. Ако разбира се, искате да отговорите на въпроса. Иначе, харесвам много стила и мненията и на двете /ако сте две/.
- питанка
.... Второ-мястото на този език, и този тип разсъждения не е в този форум. Срам ме беше да чета. Дано факта, че никой не Ви отговаря, Ви отрезви по някакъв начин. Жалко, че достойни хора като Милена напуснаха дискусията, а останаха такива като Вас. Жалко и за мен, че не го направих по-рано. Не мисля, че с Вас има за какво да разговаряме. Не си правете труда да ми отговаряте. Няма да влизам повече в този форум.[/quote]обикновен написа:
Който го е страх от вълци да не ходи в гората.
Уплашихте се, а? И сега биете отбой - простотии били, срам ви било...Глупости! А не Ви е срам като си затваряте очите или взимате паричките. Не изпитвате срам и като се позмазвате - гнусно и плоско, на някой дето е дошъл да си гледа сейра и да се прави на Папата.
Ами, като толкова не ви се чете, това което го пишат низвергнатите юристи, каква правите тук - махайте се. Да можеше да се махнете и от съдебната система ....ама кокал пуска ли се, власт сдава ли се ... без бой, ей така просто. Хората ви казаха истината, ама тя не ви харесва нали.... айде със здраве...[/quote]
Бях решила да не влизам повече, но нейсе. Това, което сте цитирали е част от мой постинг и май сериозно сте объркали адресата. От нищо и никой, никога не ме е било страх, и винаги съм участвала във форумите с регистрацията си, с изключение на последните няколко мнения, когато просто не ме пуска с нея. Ако погледнете началото на темата, ще се убедите сам. Постингът, който цитирахте бе мнение, отправено към някои от пишещите. Точно аз изобщо не съм против критиката, но нека бъде поднесена конструктивно на първо място, цивилизовано и не така вулгарно. С лични обиди проблеми не се решават. А по принцип нещата винаги имат нюанси. Ако някой от висотата на "орловото си положение","изведнъж е прогледнал и се "взел, че се изненадал", склонен е без високомерие да дискутира, да чуе мнението на редовите магистрати, това е достойно за уважение. Затова - в отговор на постинга на г-жа Бойка Попова, ако е тя, се съгласих с това , срещу което тя протестира- недопустимия тон на някои от пишещите. Това не е необходимо, а форумът не е място за психоанализа. Уважавам много хората със стаж в системата, които със собствени усилия са се издигнали там, където са. Но това съвсем не означава, че съм съгласна с всичко. Именно затова - адресирайки мнението си до г-жа члена на ВСС, се съгласих с нея за недопустимостта на този начин на водене на дискусия. Не е вярно, обаче, че на сто процента приемам това, което казва тя, както и г-н членът на ВСС. Имаше и техни изказвания, които бяха именно в този дух -"озъбената адвокатска паст", "засрамете се" редови, как си позволявате. Г-жо Попова, не считате ли, че донякъде имаме право да си го позволяваме?Най-малкото- защото сме пряко потърпевши? Защото и между нас има хора, които са пожертвали години от живота си, за да станат нещо в тази професия. Отново подчертавам - по общия ред. И ако дадено ваше решение /говоря за ВСС като цяло/ е явно несправедливо, неоправдано, то пораждаше досега само демотивация. Сега, обаче търпението преля и поражда, и открито възмущение. А да се пишат открити писма от магистрати, изразяващи явно несъгласие, се случва май за първи път откакто има ВСС. И доколкото тях може да оставите без разглеждане, то шамарът от страна на ЕС изкънтя остро. Досега, нали само следствието бяхме пречка по пътя към Европа, и не направихте нищо, за да ни защитите, та сега ми звучи някак утешително, че ние вече не сме, а вие станахте.Е, аз като редови и работещ съвестно магистрат , не приемам, че до мен работят доста кадри завършили т.нар. ЮЗУ, за твърде кратко време, при това. Няма да приема, че аз съм мръзнала по залите на СУ, след жесток приемен изпит, години наред, а някой завършват ей така-между другото, та и професионалния им път е по-лек. Освен, че в ЮЗУ избуявят таланти твърде лесно, и финансовото му състояние изобщо не е като на останалите университети, а има и доста администрация със странни функции там. Няма да приема, че аз съм чакала с месеци и години назначение, а на някой се поднася на тепсия. Няма да приема, че има хора с години стаж, но не "именити", та те чакат с години някой да ги забележи. Нито че, "талантите" избират лесни пътища. От това, че аз не го приемам, нищо няма да се промени, разбира се. Може би, това, че и ЕС /нали било важно да сме там/, не го приема, нещо ще се промени. Надявам се. И стискам ръка на "Висшия прокурор". Дано има все повече като него.
- a-morosa
член на ВСС написа:Колеги,
Целта на форумите тук, така или иначе, е да се обсъждат проблемите. Всеки решава дали да се представи или не. Злобата наистина в случая е излишна, но е предизвикана. Хората не са виновни за чувствата, които изпитват. Но все пак мисля си, че е от значение кой кой е, защото членовете на ВСС имат възможността да променят нещата, докато ние обикновените не. Ние можем само да предизвикаме дискусия, но следва да има и реакция.
Нищо не пречи след поредицата скандали за назначаване в системата ВСС да приеме правила за назначаване на магистрати, подобни на тези за младши съдии. Именно така, всеки би могъл да има равен шанс да заеме място в системата. Аз самата тази година спечелих конкурс за младши съдия и се радвам на успеха си. Лошото обаче, е, че след 5 години адвокатска практика аз трябва да започна от длъжността младши съдия, защото нямам шанс да кандидатствам за районен съдия, въпреки стажа, който имам. Получава се наистина недомислие, което с усилията на хората, от които зависи, това може да се премахне.
- martareny
|
|