- Дата и час: 24 Ное 2024, 14:10 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Мнение на член на ВСС относно помиите по адрес на колеги
|
|
Отначало четях този форум с интерес, но след злобните изблици на младите колеги от женски пол реших, че е безсмислено да убеждавам когото и да е в това : "Да си адвокат това звучи гордо"
Може би с право адвокатската професия от 15 години така и не зае своето достойно място в обществената представа за добро и справедливо.
Не Ви прави чест Колеги да пишете по този начин. Къде и как през времето на дългото Ви 5 годишно обучение чухте или прочетохте адвокат да се държи по този начин?
Колега Висш магистрат, изказвам своите уважения към доказания Ви професионализъм, но и личното си мнение: Вашият първоначален пост ме подразни с убеждението Ви, че lex.bg не е мястото където могат да се обсъждат решенията на Висшите магистрати, тук публикуват мненията си и дават съвети много способни юристи и тяхното мнение по този така болезнен за младите специалисти въпрос с кадруването, има значение, не бива да го пренебрегвате, защото хора като тях са способни да формират общественото мнение и хора като тях могат да променят мнението, че всеки адвокат априори е нагъл, безочлив, безпринципен и като цяло не много добър юрист.
Може би с право адвокатската професия от 15 години така и не зае своето достойно място в обществената представа за добро и справедливо.
Не Ви прави чест Колеги да пишете по този начин. Къде и как през времето на дългото Ви 5 годишно обучение чухте или прочетохте адвокат да се държи по този начин?
Колега Висш магистрат, изказвам своите уважения към доказания Ви професионализъм, но и личното си мнение: Вашият първоначален пост ме подразни с убеждението Ви, че lex.bg не е мястото където могат да се обсъждат решенията на Висшите магистрати, тук публикуват мненията си и дават съвети много способни юристи и тяхното мнение по този така болезнен за младите специалисти въпрос с кадруването, има значение, не бива да го пренебрегвате, защото хора като тях са способни да формират общественото мнение и хора като тях могат да променят мнението, че всеки адвокат априори е нагъл, безочлив, безпринципен и като цяло не много добър юрист.
-
cleo - Потребител
член на ВСс написа:Браво Бойче,
ето че е имало смисъл да ви кажа за тоя форум. Радвам се че си се включила. Станало е доста напечено тук, но какво да се прави!
Явно ние не сме вече за системата според някои "колеги"
Желая ти приятни почивни дни!
До понеделник!
Споко! И мен са ме изхвърляли от форума ... предната седмица ... ... и аз бях активен по темата, спорихме доста. Има и такива дни. Все пак, хубаво е да има обмен на мнения. Наистина трябва да направите нещо с критериите за назначаванията в бъдеще!
Вие сте тези, които трябва да дадете положителния знак, че нещата се оправят! Дайте им стимул, че могат да растат без да се навеждат! Те са работливи!
Успех!
- емигрант
Re: Мнение на член на ВСС относно помиите по адрес на колеги
Anonymous написа:Мили Колеги,
меко казано смешно е да се коменират точно тук решенията и кадровата практика на ВСС. Нито тук му е мястото, нито тук му е времето!!! Лесно е с анонимност всеки да си излива душичката! Само с плюене нищо не се случва, запомнете го най - после!! Зле говорят и злобните изказвания на някои колеги, зле говорят не само за тях, но и за цялото съсловие.
Лично аз, като член на ВСС и съдия вече толкова години, се чувствам ужасно обиден и умерзен като чета вашите мнения. Запомнете, не всичко е логично, не всичко е обяснимо!!!
Останете си със здраве и много успехи на всички!!!
Колега,за какво сте обиден и омерзен,че ми е малко трудно да схвана причината за това? И защо смятате,че младите колеги плюят по някого? Ами,те просто не са съгласни с кадровата политика на ВСС и намирам,че с право изразяват възмущението си. И защо играете ролята на ментор? Надявам се,разбирате,че всички ние,завършилите право и работещи в съдебната система, сме обикновени хора,независимо от това дали се разписваме срещу 2200лв. във ВКП или срещу 600лв. като младши прокурор или съдия! А да не говорим,че повече от половината от назначените в съдебната система младши прокурори, съдии и следователи са далеч по-интелигентни и качествени от нас, колкото и да не ни харесва. Защо се чудите,че хората ни мразят? Ами, мразят ни с право,защото сме длъжници на данъкоплатците през последните петнадесет години! Мразят ни,защото Вие от ВСС лъжете, че съдебната система е останала без средства за заплати на съдиите за последните месеци на 2005г. и плачете на Пламен Орешарски за пари,а в същото време сте наясно,че има пари дори за годишни премии . Мразят ни,защото има случаи на прокурорски постановления или съдебни решения,струващи пари. Не ви ли се вярва? Как искате съдебната система да се ползва с доверието на данъкоплатците /работещи за 300лв. на месец и хранещи семейства/ при това положение. Мисля,че даже ни е малко да ни мразят! Наистина ли не виждате,че ние - висшите магистрати - сме затънали в такава тиня и кал,че просто незнам дали има измъкване от нея. Не виждате ли кои са емблемите на нашето правораздаване? Нестор Несторов,Иван Петров,Светлин Михайлов и подобни на тях! Истината е,че в съдебната система трябва да играе скалпела и 80% от висшите магистрати трябва да бъдат изметени от системата! Това е положението,колкото и да не Ви харесва! И в какво се изразява т.нар. кадрова политика на ВСС,че не съм наясно? Картината е горе долу следната - ние,съдиите ще подкрепим прокурорите за техен кандидат /обикновено,някой,който няма качествата да бъде административен ръководител/,а те - прокурорите - ще подкрепят някой от нас за председател на съд,също непритежаващ качества! Страхотна кадрова политика,няма що! А след срещата с европосланиците,Воденичаров каза,че "ние от ВСС не ги критикувахме,те също не ни критикуваха"!?!?!? Е,това е върха на нахалството! P.S. Тази вечер ще изпия една водка за здравето на членовете на ВСС,надявайки се,че те скоро ще осъзнаят простия факт,че в България НЯМА РАБОТЕЩА СЪДЕБНА СИСТЕМА!!!
- висш прокурор
Re: Мнение на член на ВСС относно помиите по адрес на колеги
висш прокурор написа:Лично аз, като член на ВСС и съдия вече толкова години, се чувствам ужасно обиден и умерзен като чета вашите мнения. Запомнете, не всичко е логично, не всичко е обяснимо!!!
Останете си със здраве и много успехи на всички!!!
Колега,за какво сте обиден и омерзен,че ми е малко трудно да схвана причината за това? И защо смятате,че младите колеги плюят по някого? Ами,те просто не са съгласни с кадровата политика на ВСС и намирам,че с право изразяват възмущението си. И защо играете ролята на ментор? Надявам се,разбирате,че всички ние,завършилите право и работещи в съдебната система, сме обикновени хора,независимо от това дали се разписваме срещу 2200лв. във ВКП или срещу 600лв. като младши прокурор или съдия! А да не говорим,че повече от половината от назначените в съдебната система младши прокурори, съдии и следователи са далеч по-интелигентни и качествени от нас, колкото и да не ни харесва. Защо се чудите,че хората ни мразят? Ами, мразят ни с право,защото сме длъжници на данъкоплатците през последните петнадесет години! Мразят ни,защото Вие от ВСС лъжете, че съдебната система е останала без средства за заплати на съдиите за последните месеци на 2005г. и плачете на Пламен Орешарски за пари,а в същото време сте наясно,че има пари дори за годишни премии . Мразят ни,защото има случаи на прокурорски постановления или съдебни решения,струващи пари. Не ви ли се вярва? Как искате съдебната система да се ползва с доверието на данъкоплатците /работещи за 300лв. на месец и хранещи семейства/ при това положение. Мисля,че даже ни е малко да ни мразят! Наистина ли не виждате,че ние - висшите магистрати - сме затънали в такава тиня и кал,че просто незнам дали има измъкване от нея. Не виждате ли кои са емблемите на нашето правораздаване? Нестор Несторов,Иван Петров,Светлин Михайлов и подобни на тях! Истината е,че в съдебната система трябва да играе скалпела и 80% от висшите магистрати трябва да бъдат изметени от системата! Това е положението,колкото и да не Ви харесва! И в какво се изразява т.нар. кадрова политика на ВСС,че не съм наясно? Картината е горе долу следната - ние,съдиите ще подкрепим прокурорите за техен кандидат /обикновено,някой,който няма качествата да бъде административен ръководител/,а те - прокурорите - ще подкрепят някой от нас за председател на съд,също непритежаващ качества! Страхотна кадрова политика,няма що! А след срещата с европосланиците,Воденичаров каза,че "ние от ВСС не ги критикувахме,те също не ни критикуваха"!?!?!? Е,това е върха на нахалството! P.S. Тази вечер ще изпия една водка за здравето на членовете на ВСС,надявайки се,че те скоро ще осъзнаят простия факт,че в България НЯМА РАБОТЕЩА СЪДЕБНА СИСТЕМА!!![/quote]
Поздравления за написаното! Чета и не вярвам на очите си! Евала!
- емигрант
круела написа:На първо място искам да изразя искрените си адмирации към Милена. Радвам се, че в системата работят достойни хора, които защитават труда си по този начин. Изразявам и искрените си извинения към Гега, когото явно съм потресла с един от постингите си към сър Госта от Ю Кей. По никакъв начин не съм искала да прозвучи обидно или вулгарно, макар, че именно такава негова реплика ме предизвика. Дадох си сметка за това, като видях във форума някои женски мнения, от които и хамалин би се изчервил.Подкрепям Гега за това, че по никакъв начин не трябва да се караме и обиждаме помежду си. Има диспут, има мнения, има позиции. Хайде по темата и без конфликти. Поздрави на Павлов. Не си ме обидил по никакъв начин. Ще ти звънна да ти отговоря на въпросите.
Уважаеми г-н член на ВСС,
не зная дали осъзнавате какво си навличате с участието си във форума. Ще станете един вид виртуален отдушник на два типа хора- онези, които поставяйки всичко и всички под общ знаменател, заявяват, че системата не работи, както и на онези, които, работейки в системата, изливат тук негодуванието си. Аз съм от втория тип. И в мен напират много въпроси. Като например защо ВСС, получавайки милион и двеста хиляди евро, вместо да ги вложи в нещо полезно, знаейки в що за мизерни условия работим, и колко много важни неща ни липсват, прави работна група, която за период от три години международно ще мъдрува, заедно с испански и германски експерти, какви да са критериите за налагане на наказания на магистрати, и по изработването на система от такива наказания? Сега нямаме ли си наказания?А механизми за налагането им? Нямаме ли си собствени експерти, или Ви се ходи в чужбина? Обмяната на опит е полезно соц.творение, но горното звучи направо цинично. Значи- блъскат все още голяма част от нас на пишещи машини, в това число и в съда, ходим с очукани "Лади" на възрастта на дядо ми на произшествия във високопланински и труднопроходими райони,че до нас джиповете не стигат, нямаме компютърни масиви, които биха улеснили работата ни, но ще трошим пари за изработване нови система за наказания на магистрати. Между другото, от изказването на проф.Воденичаров във връзка с назначението на сина му, разбрах, че нямало изискване за стаж между критериите за преназначаване на магистрат. По аналогия- не във всеки случай има такова законово изискване и при назначения на магистрати. Особено - в София. Ами да ви дадат още толкова милион и колко там хиляди евро да помъдрувате няколко години международно и за изработване за критерии за назначаване на магистрати?!!Дето се вика, нека първо да ги назначим, пък после да ги наказваме ефективно! Нека Ви питам честно, г-н член на ВСС, що за държава сме? С лека ръка бастисаха следствието и повериха разследването на очевидно неподготвени хора. В нарушение принципа за разделение на властите то отива почти изцяло в изпълнителната власт. Хубаво, ама досега за заплата работехме 1100 души следователи. Вече се обсъжда по форумите факта, че сега държавата ще даде 6 000 000 евро за обучение на дознателите в Бавария. Не е лошо, ама още си има обучени кадри. Пък и нашата система май е по-близо до френската...Дадохте пари, за да купите сгради и оборудване, отремонтирахте сгради на следствени служби. Сега няма да има нужда от тях. Но има едни сложни процедури по подялбата им между различните институции...Взехте решение да преназначавате само следователи. Три дни по-късно го нарушихте. Никога и за нищо не сте имали единна позиция- всички представени там. Смях за цялата държава - по медиите, ново отчаяние- за нас. Ако прокуратурата е съгласна, съдът възразява и обратно. Нас пък едва ли някой ни слуша, освен ако е необходимо да приобщи следователското лоби във ВСС, за да се вземе определено решение. Но всъщност, може и да греша. Може би най-важното нещо на този етап е да се изготви работещ механизъм по налагане на наказания. Случаят Несторов го показа ясно. Макар, че, като се имат предвид назначенията при особени качества, които минаха санитарния мининум, може би и тя няма да сработи...Няма да наказваме хора с доказани качества, нали?
Поздравления, колега! Стискам Ви ръката за това изказване! Де да бяха повече мислещите като Вас
- следовател
круела написа:На първо място искам да изразя искрените си адмирации към Милена. Радвам се, че в системата работят достойни хора, които защитават труда си по този начин. Изразявам и искрените си извинения към Гега, когото явно съм потресла с един от постингите си към сър Госта от Ю Кей. По никакъв начин не съм искала да прозвучи обидно или вулгарно, макар, че именно такава негова реплика ме предизвика. Дадох си сметка за това, като видях във форума някои женски мнения, от които и хамалин би се изчервил.Подкрепям Гега за това, че по никакъв начин не трябва да се караме и обиждаме помежду си. Има диспут, има мнения, има позиции. Хайде по темата и без конфликти. Поздрави на Павлов. Не си ме обидил по никакъв начин. Ще ти звънна да ти отговоря на въпросите.
Уважаеми г-н член на ВСС,
не зная дали осъзнавате какво си навличате с участието си във форума. Ще станете един вид виртуален отдушник на два типа хора- онези, които поставяйки всичко и всички под общ знаменател, заявяват, че системата не работи, както и на онези, които, работейки в системата, изливат тук негодуванието си. Аз съм от втория тип. И в мен напират много въпроси. Като например защо ВСС, получавайки милион и двеста хиляди евро, вместо да ги вложи в нещо полезно, знаейки в що за мизерни условия работим, и колко много важни неща ни липсват, прави работна група, която за период от три години международно ще мъдрува, заедно с испански и германски експерти, какви да са критериите за налагане на наказания на магистрати, и по изработването на система от такива наказания? Сега нямаме ли си наказания?А механизми за налагането им? Нямаме ли си собствени експерти, или Ви се ходи в чужбина? Обмяната на опит е полезно соц.творение, но горното звучи направо цинично. Значи- блъскат все още голяма част от нас на пишещи машини, в това число и в съда, ходим с очукани "Лади" на възрастта на дядо ми на произшествия във високопланински и труднопроходими райони,че до нас джиповете не стигат, нямаме компютърни масиви, които биха улеснили работата ни, но ще трошим пари за изработване нови система за наказания на магистрати. Между другото, от изказването на проф.Воденичаров във връзка с назначението на сина му, разбрах, че нямало изискване за стаж между критериите за преназначаване на магистрат. По аналогия- не във всеки случай има такова законово изискване и при назначения на магистрати. Особено - в София. Ами да ви дадат още толкова милион и колко там хиляди евро да помъдрувате няколко години международно и за изработване за критерии за назначаване на магистрати?!!Дето се вика, нека първо да ги назначим, пък после да ги наказваме ефективно! Нека Ви питам честно, г-н член на ВСС, що за държава сме? С лека ръка бастисаха следствието и повериха разследването на очевидно неподготвени хора. В нарушение принципа за разделение на властите то отива почти изцяло в изпълнителната власт. Хубаво, ама досега за заплата работехме 1100 души следователи. Вече се обсъжда по форумите факта, че сега държавата ще даде 6 000 000 евро за обучение на дознателите в Бавария. Не е лошо, ама още си има обучени кадри. Пък и нашата система май е по-близо до френската...Дадохте пари, за да купите сгради и оборудване, отремонтирахте сгради на следствени служби. Сега няма да има нужда от тях. Но има едни сложни процедури по подялбата им между различните институции...Взехте решение да преназначавате само следователи. Три дни по-късно го нарушихте. Никога и за нищо не сте имали единна позиция- всички представени там. Смях за цялата държава - по медиите, ново отчаяние- за нас. Ако прокуратурата е съгласна, съдът възразява и обратно. Нас пък едва ли някой ни слуша, освен ако е необходимо да приобщи следователското лоби във ВСС, за да се вземе определено решение. Но всъщност, може и да греша. Може би най-важното нещо на този етап е да се изготви работещ механизъм по налагане на наказания. Случаят Несторов го показа ясно. Макар, че, като се имат предвид назначенията при особени качества, които минаха санитарния мининум, може би и тя няма да сработи...Няма да наказваме хора с доказани качества, нали?
Поздравления, колега! Стискам Ви ръката за това изказване! Де да бяха повече мислещите като Вас
- следовател
Така е то, другарки и другари:)))) и членове на ВСС! Ето го изказването, което чаках! Казах ли ви, че хората набират смелост! Но днес не е време за водки, а за работа, а тя е само една - Sturm und Drang (Буря и Натиск)! Това е едно течение през Европейското Просвещение и както сами разбирате, породило се в Германия, където без революции са достигтнали чрез силата на мисълта и мощта на ВОЛЯТА си за ПРОМЯНА до концепцията за ПРАВОВАТА държава. Е, не виждам какво ни пречи и на нас - този форум се превръща все повече в общонационална трибуна, където всеки е вече НЯКОЙ!
Търпението ни се изчерпа! Щом сте чели изказванията, навярно сте обърнали ввнимание на моя призив към съдиите, членове на ВСС, че ДНЕС е момента да се разграничите от позорящите България решения на ВСС, да застанете на ясна и ПРИНЦИПНА позиция! Но не би!!!! Трудно било "някак си", нелогично било! Аз пък ви казвам, че е логично да напуснете ВСС!! Районните съдии с протеста си Ви дадоха липсващата Ви смелост, за да можете да се преборите със страховете си, за да започнете да мислите ЛОГИЧНО и РАЗБИРАЕМО за народа, от чието име вземате тези БЕЗУМНИ решения! Но не, те били принципни решения! Питам Ви: 1. Кой назначи и преназначи администартивните ръководители в съдебната система? 2. Кой повиши Нестор Несторов? 3. Кой назначи провалили се на конкурсите за младши съдии юристи за районни съдии? 4. Кой твърди пред представителите на Европейската комисия, че като се назначават деца на висши магистрати, тъй бил контролът по-всеобхватен! 5. Кой назначи без конкурс Водиничаров-младши за районен, след като бащя му е член на ВСС - СКАНДАЛНО? 6. Кой повиши Воденичаров младши и по какви критерии за градски съдия? Кой не назначава младши съдии за районни (няма ли били информация - а кой трябва да има - аз ли?), защото "парашутисти" се назначават за районни? 7. Кой е отговорен за скандалите в съдебната система? 8.9.10. ... КОЙ, кой?????
Аз ще ви отговоря ЯСНО и ЛОГИЧНО - Вие и ВСИЧКИ ние, които търпяхме, които мислехме и се надявахме, които искахме, но нямахме възможността да променяме статуквото!!!! А вие го имахте и все още го ИМАТЕ!!! Но трябва да го използвате - вие сте на ход! ОБЩЕСТВОТО е готово и ако действате бързо и радикално, ако застанете лице в лице с него и разкриете проблемите искрено, без заобикалки и недомлъвки, ТО ще ви разбере, ще ви подкрепи и ще ви помогне! Разберете, без правоСЪДИЕ държава не се гради, тя се съсипва, без правоСЪДИЕ се живее в бедност и духовна нищета!
Имате, макар и малък, ШАНС да направите опит за промяна! Времето не работи за вас, защото ако и за миг се забавите, ще останете като Битълсите в историята!:)))))
Аз, за разлика от г-н Висшия ПРОКУРОР, чието изказване ме накара да се върна в този форум, няма да ударя една водка, а съм си надул Pink Floyd! Обаче го поздравявам за ИСТИНСКОТО изказване!
Търпението ни се изчерпа! Щом сте чели изказванията, навярно сте обърнали ввнимание на моя призив към съдиите, членове на ВСС, че ДНЕС е момента да се разграничите от позорящите България решения на ВСС, да застанете на ясна и ПРИНЦИПНА позиция! Но не би!!!! Трудно било "някак си", нелогично било! Аз пък ви казвам, че е логично да напуснете ВСС!! Районните съдии с протеста си Ви дадоха липсващата Ви смелост, за да можете да се преборите със страховете си, за да започнете да мислите ЛОГИЧНО и РАЗБИРАЕМО за народа, от чието име вземате тези БЕЗУМНИ решения! Но не, те били принципни решения! Питам Ви: 1. Кой назначи и преназначи администартивните ръководители в съдебната система? 2. Кой повиши Нестор Несторов? 3. Кой назначи провалили се на конкурсите за младши съдии юристи за районни съдии? 4. Кой твърди пред представителите на Европейската комисия, че като се назначават деца на висши магистрати, тъй бил контролът по-всеобхватен! 5. Кой назначи без конкурс Водиничаров-младши за районен, след като бащя му е член на ВСС - СКАНДАЛНО? 6. Кой повиши Воденичаров младши и по какви критерии за градски съдия? Кой не назначава младши съдии за районни (няма ли били информация - а кой трябва да има - аз ли?), защото "парашутисти" се назначават за районни? 7. Кой е отговорен за скандалите в съдебната система? 8.9.10. ... КОЙ, кой?????
Аз ще ви отговоря ЯСНО и ЛОГИЧНО - Вие и ВСИЧКИ ние, които търпяхме, които мислехме и се надявахме, които искахме, но нямахме възможността да променяме статуквото!!!! А вие го имахте и все още го ИМАТЕ!!! Но трябва да го използвате - вие сте на ход! ОБЩЕСТВОТО е готово и ако действате бързо и радикално, ако застанете лице в лице с него и разкриете проблемите искрено, без заобикалки и недомлъвки, ТО ще ви разбере, ще ви подкрепи и ще ви помогне! Разберете, без правоСЪДИЕ държава не се гради, тя се съсипва, без правоСЪДИЕ се живее в бедност и духовна нищета!
Имате, макар и малък, ШАНС да направите опит за промяна! Времето не работи за вас, защото ако и за миг се забавите, ще останете като Битълсите в историята!:)))))
Аз, за разлика от г-н Висшия ПРОКУРОР, чието изказване ме накара да се върна в този форум, няма да ударя една водка, а съм си надул Pink Floyd! Обаче го поздравявам за ИСТИНСКОТО изказване!
- gega
- Потребител
За сведение на посрещачите публикувам списъкът на членовете на ВСС? Въпрос - познайте на колко от тях "ближни" по смисъла на § 2 "дз" от ЗСВ са станали съдии, прокурори и следователи?
Някога Румен Ненков, когото дълбоко уважавам, бе казал: "Мислете, преди да вършите нещо, как ще гледате ДЕЦАТА си!!!"
ПО ПРАВО
Иван Григоров - председател на ВКС от 2000г.
Константин Пенчев - председател на ВАС от 2004г.
Никола Филчев - главен прокурор от 16.02.1999г.
КВОТА НА ПАРЛАМЕНТА
проф. Александър Воденичаров - декан на Правно-исторически факултет на Югозападния университет "Неофит Рилски"
Ангел Александров - директор на НСлС
Анита Михайлова - адвокат - САК
Виолета Бояджиева - председател на АС - Варна
Владимир Иванчев - председател на ОС - София
Даринка Станчева - председател на ОС - Русе
Димитър Токушев - декан на Юридически факултет в СУ "Св.Кл. Охридски"
Любомир Цеков - адвокат - САК
Николай Ганчев - военно-апелативен прокурор на Военно-апелативна прокуратура
Панайот Генков - съдия във ВАС
Радка Петрова - председател на АС - Пловдив
КВОТА НА СЪДА
Андрей Икономов - председател на отделение във ВАС
Бойка Попова - председател на отделение във ВКС
Венета Петрова-Марковска - заместник на председателя на ВАС
Евгени Стайков- председател на АС - София
Румен Ненков - заместник на председателя на ВКС
Събина Христова - председател на ОС - Бургас
КВОТА НА ПРОКУРАТУРАТА
Христо Манчев - заместник на главния прокурор и ръководител на ВКП
Митьо Марков - заместник на главния прокурор и ръководител на ВАП
Цеко Йорданов – завеждащ отдел "Следствен" на ВКП
КВОТА НА СЛЕДСТВИЕТО
д-р Атанас Нешков - директор ОСлС - Ловеч
Румен Андреев – заместник на директора на НСлС до 23.11.2005г.
Свилен Турмаков – заместник на директора на НСлС от 23.11.2005г.
Някога Румен Ненков, когото дълбоко уважавам, бе казал: "Мислете, преди да вършите нещо, как ще гледате ДЕЦАТА си!!!"
ПО ПРАВО
Иван Григоров - председател на ВКС от 2000г.
Константин Пенчев - председател на ВАС от 2004г.
Никола Филчев - главен прокурор от 16.02.1999г.
КВОТА НА ПАРЛАМЕНТА
проф. Александър Воденичаров - декан на Правно-исторически факултет на Югозападния университет "Неофит Рилски"
Ангел Александров - директор на НСлС
Анита Михайлова - адвокат - САК
Виолета Бояджиева - председател на АС - Варна
Владимир Иванчев - председател на ОС - София
Даринка Станчева - председател на ОС - Русе
Димитър Токушев - декан на Юридически факултет в СУ "Св.Кл. Охридски"
Любомир Цеков - адвокат - САК
Николай Ганчев - военно-апелативен прокурор на Военно-апелативна прокуратура
Панайот Генков - съдия във ВАС
Радка Петрова - председател на АС - Пловдив
КВОТА НА СЪДА
Андрей Икономов - председател на отделение във ВАС
Бойка Попова - председател на отделение във ВКС
Венета Петрова-Марковска - заместник на председателя на ВАС
Евгени Стайков- председател на АС - София
Румен Ненков - заместник на председателя на ВКС
Събина Христова - председател на ОС - Бургас
КВОТА НА ПРОКУРАТУРАТА
Христо Манчев - заместник на главния прокурор и ръководител на ВКП
Митьо Марков - заместник на главния прокурор и ръководител на ВАП
Цеко Йорданов – завеждащ отдел "Следствен" на ВКП
КВОТА НА СЛЕДСТВИЕТО
д-р Атанас Нешков - директор ОСлС - Ловеч
Румен Андреев – заместник на директора на НСлС до 23.11.2005г.
Свилен Турмаков – заместник на директора на НСлС от 23.11.2005г.
- gega
- Потребител
[/quote].... Второ-мястото на този език, и този тип разсъждения не е в този форум. Срам ме беше да чета. Дано факта, че никой не Ви отговаря, Ви отрезви по някакъв начин. Жалко, че достойни хора като Милена напуснаха дискусията, а останаха такива като Вас. Жалко и за мен, че не го направих по-рано. Не мисля, че с Вас има за какво да разговаряме. Не си правете труда да ми отговаряте. Няма да влизам повече в този форум.[/quote]
Който го е страх от вълци да не ходи в гората.
Уплашихте се, а? И сега биете отбой - простотии били, срам ви било...Глупости! А не Ви е срам като си затваряте очите или взимате паричките. Не изпитвате срам и като се позмазвате - гнусно и плоско, на някой дето е дошъл да си гледа сейра и да се прави на Папата.
Ами, като толкова не ви се чете, това което го пишат низвергнатите юристи, каква правите тук - махайте се. Да можеше да се махнете и от съдебната система ....ама кокал пуска ли се, власт сдава ли се ... без бой, ей така просто. Хората ви казаха истината, ама тя не ви харесва нали.... айде със здраве...
Който го е страх от вълци да не ходи в гората.
Уплашихте се, а? И сега биете отбой - простотии били, срам ви било...Глупости! А не Ви е срам като си затваряте очите или взимате паричките. Не изпитвате срам и като се позмазвате - гнусно и плоско, на някой дето е дошъл да си гледа сейра и да се прави на Папата.
Ами, като толкова не ви се чете, това което го пишат низвергнатите юристи, каква правите тук - махайте се. Да можеше да се махнете и от съдебната система ....ама кокал пуска ли се, власт сдава ли се ... без бой, ей така просто. Хората ви казаха истината, ама тя не ви харесва нали.... айде със здраве...
- обикновен
Anonymous написа:Сажалявам за прекъсването да продължа- та както казвах нямаше да е в съда а там, където му е мястото при 7 000 адвоката в гр.София. Ако беше толкова кадърен колкото твърдите щеше още да е адвокат и да се доказав всеки дан защото там борбата е безмилостна и всеки некадърник бива избутван. Там не е от значение, че Тати е в ВСС и като объркаш делото никой вече няма да дойде при теб. А г-н Член, като твърдите, че младежа е толокова кадърет защо не си зададете въпроса "Защо не си е останал адвокат а е дошъл в системата?"
Колкото и да са добри заплатите на магистратите те не могот да се сравнят с хонорарите на адвощкатите.
Ако нсе можете да отговорите ще се опитам аз - защото според мен е некадърен и неконкурентно способен!!!
Яяяяяяяяяяя, и на кои адвокати хонорарите??? Единици са и ги знаят всички, а останалите десетки хиляди мизеруват, буквално МИЗЕРУВАТ, да не говорим за някаква възможност за кариера.Така, де, стига сме се правили на "девствени". И като са такива хонорарите, защо едни и същи са вечните кандидати по конкурсите?!
- нетипичен
член на ВСС написа:Браво, много се радвам, че г-н Павлов от ОСС - Шумен показа на озъбената адвокатска напаст, че и ние магистратите можем да имам достойнство!
Поздравления колега! Браво!
Не ти прави чест за говориш така за колегите адвокати!
Наричаш ни "озъбена напаст". Найстина ли мислиш, че колегите-адвокати са "напаст"? Би било много жалко за теб, ама много жалко, защото това би означавало, че не си достоен да заемаш мястото на което си в момента, ако приемем, че си член на ВСС.
Знаеш ли какво е "Напаст"?"Напаст" са некадърниците, особено тези, който имат чувство за безнаказаност. Но "некадърният адкокат" не е нито страшен, нито опасен, нито напаст - всичко това, обаче, е "некадърният магистрат".
- Гост
Anonymous написа:член на ВСС написа:Браво, много се радвам, че г-н Павлов от ОСС - Шумен показа на озъбената адвокатска напаст, че и ние магистратите можем да имам достойнство!
Поздравления колега! Браво!
Не ти прави чест за говориш така за колегите адвокати!
Наричаш ни "озъбена напаст". Найстина ли мислиш, че колегите-адвокати са "напаст"? Би било много жалко за теб, ама много жалко, защото това би означавало, че не си достоен да заемаш мястото на което си в момента, ако приемем, че си член на ВСС.
Знаеш ли какво е "Напаст"?"Напаст" са некадърниците, особено тези, който имат чувство за безнаказаност. Но "некадърният адкокат" не е нито страшен, нито опасен, нито напаст - всичко това, обаче, е "некадърният магистрат".
Напълно споделям казаното от колегата Гост!!!!!!
-
scribtor - Потребител
"Относно Воденичаров - младши - това човек съм го виждал няколко пъти. До мен са достигали обжалвани негови решения, които смея да твърдя, че бяха добре обосновани, написави и съответно потвърдени от нашата инстанция. Лично аз, гласувах ЗА повишаването му. Считам, че го заслужава. Направено е предложение за него, доволни сме от работат му - повишаваме го."
И каква стана тя, единствените двама от "Списъка на Шиндлер" ))), които могат да упражняват инстутиционен контрол върху актовете на Водиничаров-младши и то непряк (защото все пак ВКС като касационна инстанция осъществява контрол не върху актове на Районни съдилища, а на въззивни) и са членове на ВСС, са трима: Бойка Попова, Иван Григоров и Румен Ненков. Като изключим г-жа Попова, която тъй мило бе наречена от "Член на ВСС" с "Браво Бойче", то остават двама - председателят и неговият заместник. И двамата, май, разглеждат наказателни дела, ако не броим някои основополагащи решение на Румен Неков по наказателни дела, в които се поставят за разрешаване чисто гражданско-правни проблеми ( апропо, които аз споделям напълно). Та, питам се как някой от господата Върховни съдии имат НЕПОСРЕДСТВЕНО впечатление от младежа Воденичаров, та чак и тъй подробно да са вникнали в неговото правно мислене! Разбира се, има и още една възможност "Член на ВСС" да е трети -0 Председателя на САС, макар че тя е толкоз нищожна, колкото и аз някога да стана член на ВСС - след новото брилянтно Тълкувателно решение на ВКС Апелативните съдилища са функционално компетенти да разглеждат частни жалби срещу прекратителни определения на окръжни съдилища по жалби срещу действия на съдия-изпълнители. Но и там "контролът" за законосъобразност на определения на районен съд за издаване на изпълнителен лист е изключен, освен ако не представлява някое гениално творение на Воденичаров-младши, разбира се, за което предварително се извинявам на четящите тези редове:)))))
Та, тъй - по метода на изключването достигнахме до ясно очертаване персонажа на "Член на ВСС" - Румен Ненков или Иван Григоров. Няма нищо срамно човекът да си каже името, така поне ще направи поредната крачка към откровенното разискване на проблема, който почти всички участници във форума вълнува. И преди да се изработят и обявят критериите за назначаване на магистрати, и ние можем с нещичко да спомогнем, колкото са ни силиците!
И каква стана тя, единствените двама от "Списъка на Шиндлер" ))), които могат да упражняват инстутиционен контрол върху актовете на Водиничаров-младши и то непряк (защото все пак ВКС като касационна инстанция осъществява контрол не върху актове на Районни съдилища, а на въззивни) и са членове на ВСС, са трима: Бойка Попова, Иван Григоров и Румен Ненков. Като изключим г-жа Попова, която тъй мило бе наречена от "Член на ВСС" с "Браво Бойче", то остават двама - председателят и неговият заместник. И двамата, май, разглеждат наказателни дела, ако не броим някои основополагащи решение на Румен Неков по наказателни дела, в които се поставят за разрешаване чисто гражданско-правни проблеми ( апропо, които аз споделям напълно). Та, питам се как някой от господата Върховни съдии имат НЕПОСРЕДСТВЕНО впечатление от младежа Воденичаров, та чак и тъй подробно да са вникнали в неговото правно мислене! Разбира се, има и още една възможност "Член на ВСС" да е трети -0 Председателя на САС, макар че тя е толкоз нищожна, колкото и аз някога да стана член на ВСС - след новото брилянтно Тълкувателно решение на ВКС Апелативните съдилища са функционално компетенти да разглеждат частни жалби срещу прекратителни определения на окръжни съдилища по жалби срещу действия на съдия-изпълнители. Но и там "контролът" за законосъобразност на определения на районен съд за издаване на изпълнителен лист е изключен, освен ако не представлява някое гениално творение на Воденичаров-младши, разбира се, за което предварително се извинявам на четящите тези редове:)))))
Та, тъй - по метода на изключването достигнахме до ясно очертаване персонажа на "Член на ВСС" - Румен Ненков или Иван Григоров. Няма нищо срамно човекът да си каже името, така поне ще направи поредната крачка към откровенното разискване на проблема, който почти всички участници във форума вълнува. И преди да се изработят и обявят критериите за назначаване на магистрати, и ние можем с нещичко да спомогнем, колкото са ни силиците!
- gega
- Потребител
До Ми-Лена!
Наистина все повече съвпадат становищата ни с теб по този основополагащ въпрос, който разискваме в този форум. Но все пак да не забравяме за хляба насъщен, та затова ще попитам - какво става с тълкувателното решение по записа на заповед! Дочух също така, че и преписи от частни жалби срещу откази на съдилищата за издаване на изпълнителен лист въз осонва на несъдебни изпълнителни основания ще се изпращат на длъжниците! Ще се радвам ако в скоро време ми отговориш!
П. С. И макар че имаме нЕкои различия по правни въпроси, което е неминуемо:))), смятам, че и двамата сме достойни хора, които имат още какво да си кажат за добруването на правосъдната ни систама!:))))
Наистина все повече съвпадат становищата ни с теб по този основополагащ въпрос, който разискваме в този форум. Но все пак да не забравяме за хляба насъщен, та затова ще попитам - какво става с тълкувателното решение по записа на заповед! Дочух също така, че и преписи от частни жалби срещу откази на съдилищата за издаване на изпълнителен лист въз осонва на несъдебни изпълнителни основания ще се изпращат на длъжниците! Ще се радвам ако в скоро време ми отговориш!
П. С. И макар че имаме нЕкои различия по правни въпроси, което е неминуемо:))), смятам, че и двамата сме достойни хора, които имат още какво да си кажат за добруването на правосъдната ни систама!:))))
- gega
- Потребител
- Гост
Мнение на
Момечета и момичета всички си знаем как стават назначенията, вижте например назначенията във Варна. Дъщерята на счетоводителката на Окръжния съд, другите са роднини на хора напуснали скоро системата или работещи в звена намиращи се в билзки връзки с нея например Информационно обслужване. ВСС като има кадрова политика защо не иска пълна справка за всички съдии и на фона на нея да прави преценка , защо на някои хора не им изнася.
Имам само един въпрос коклокото и добър юрист да е някой или всеки от последната вълна назначения във ВОС ако веднъж е разчитал на връзки и така е показал слабост на характера как ще правораздава безпристрастно.
Имам само един въпрос коклокото и добър юрист да е някой или всеки от последната вълна назначения във ВОС ако веднъж е разчитал на връзки и така е показал слабост на характера как ще правораздава безпристрастно.
- Зорба
gega написа:До Ми-Лена!
Наистина все повече съвпадат становищата ни с теб по този основополагащ въпрос, който разискваме в този форум. Но все пак да не забравяме за хляба насъщен, та затова ще попитам - какво става с тълкувателното решение по записа на заповед!
Работата е приключила днес. Чакат се подписи и обявяване.
P.S. Макар и по различни писти - по тази тема тичаме в една посока.
- Mi-Lena
член на ВСС написа:Браво gega имаш много логично мислене! Оставам ти сама да решиш кои съм - въпреки че вече маи е ясно ....
Е, добре, знаех си още от самото начало - знаете ли, аз вярвах във Вас и когато казвахте "Едно от малкото добри неща в тази сестема, е правото на ЖАЛБА!" Но днес сам разбирате, че разломът е пред нас - два са пътищата! Днес е време за ИЗБОР! Имате малко ввреме, доверието трудно се гради, на бързо рухва! Трябва да ми повярвате - искриността ни липсва днес, откровенност! И поглед - остър срещу проблемите! Нима ще позволим да отмине живота ни в злоба и обрлугаване! За Вас не зная, аз моят избор съм го направил!
Ми-Лена: Пистите са като векторите - пресичат се нейде, макар и твърде далеч:))))
- gega
- Потребител
|
|