начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Мнение на член на ВСС относно помиите по адрес на колеги

Дискусии на тема съдебната власт в България

Мнениеот член на ВСС » 16 Дек 2005, 16:08

Браво, много се радвам, че г-н Павлов от ОСС - Шумен показа на озъбената адвокатска напаст, че и ние магистратите можем да имам достойнство!
Поздравления колега! Браво!
член на ВСС

Мнениеот Гост » 16 Дек 2005, 16:15

*amorosa. Онзи-пространният постинг е мой. Не ме пусна с регистрация. Извинения на г-н члена на ВСС.
Гост

Мнениеот Павлов » 16 Дек 2005, 16:24

член на ВСС написа:Браво, много се радвам, че г-н Павлов от ОСС - Шумен показа на озъбената адвокатска напаст, че и ние магистратите можем да имам достойнство!

Г-не/г-жо/ , моля отговорете на поставените от мен въпроси през вчерашния ден ! Човекът за когото питам наистина се казва Георги и по точно става дума за Георги Гайдаров . Сигурен съм , че неговото назначаване или по-точно неназначаване не единствено в България. Имало е аналогични случаи в СРС , но там ВСС с решение задължил председателя на СРС да назначи всичките младши съдии от СРС.
Павлов

Мнениеот куку » 16 Дек 2005, 16:29

Колеги, по-кротко с езика и по темата. Всяко нещо си има време и място. Никой тук не се интересува нито коя от дамите-адвокатки какви нужди, и от какъв характер има точно, нито кой колко печели. Да ни спестят и начините си на издигане, ако може, останалите колежки.Четейки това, ме беше срам, че съм жена и магистрат. Форумът е свободен, но не за вулгарност и лични обиди.

Г-н член на ВСС, защо през тази календарна година "талантите" са много повече. Не е ли свързано с уплахата да не се заемат апетитните места в съдебната система от следователи, с приключване на мандати...Що за реколта назначихте през тази година? Без да ги познавате /Опазил, Господ!/, лично. Само роднините им. То не бе Воденичаров, Кържева, Зартова / за нея май нарушихте и собственото си решщение, да не се назначават външни за истемата кадри, докато не се реши въпросът със следователите/и много още. А, има и спечелили конкурси. От талантливите...
куку

Мнениеот Катя » 16 Дек 2005, 16:34

Anonymous написа:*amorosa. Онзи-пространният постинг е мой. Не ме пусна с регистрация. Извинения на г-н члена на ВСС.

Колко сте жалки?! Колко е тъжно да ви гледа човек как се унижавате. Защо не пратите този изсмислен 'член на ВСС' там, където му е място на '...... си'!
Хора, нямате ли достойнство?! Какво му любезничите на тоя. Интересува го само парата не виждате ли?! Грижат се за компютрите за магистратите. Глупости, номерът е приятеслките фирми да вземат ОП.
Круела/Амороса и ти ли като Милена започна да се слагаш?!
Евала на Месалина! Колко истина в думите й: "Вие сте едни нещастни свиркаджии." Това е положението, г-н член! Тежко и горко на жените, които чакат нещо от г-н Павлов ...
Старата школа и младите слагачи погребаха България. Тъжна истина!
Катя

Мнениеот член на ВСС » 16 Дек 2005, 16:37

Г-н Павлов,

не съм запознат със цитираният случай за Георги Гайдаров, но знам, че такива случаи за съжаление са практика в съдилищата в страната. Поне лично аз знам 2-3 Окръжни съдилища в които от повече от 6 месеца работят младши съдии.

Без да сме сигнализирани ние не можем да следим развитието, назначенията и прочие за всеки един магистрат. Не можем да знаем защо еди-кой-си не е назначен за съдия в РС след като година е бил мл. съдия.

Имайки предвид, че в по-голямата си част решенията на ВСС са принципни, то би следвало Председателите на РС и ОС да се съобразяват с тях. Не можем да следим движението във всеки един съд.
член на ВСС

Мнениеот Гост » 16 Дек 2005, 16:37

Катя написа:
Anonymous написа:*amorosa. Онзи-пространният постинг е мой. Не ме пусна с регистрация. Извинения на г-н члена на ВСС.

Колко сте жалки?! Колко е тъжно да ви гледа човек как се унижавате. Защо не пратите този изсмислен 'член на ВСС' там, където му е място на '...... си'!
Хора, нямате ли достойнство?! Какво му любезничите на тоя.

Кой каза, че му любезничим? :D Нали виждаш, че го взеха на подбив, пък и името г-н "члена на ВСС" вече прави други асоциации... 8)
Гост

Мнениеот член на ВСС » 16 Дек 2005, 16:48

Май сте прави! Тук се обърна само на обиди и простотии.
Колежки, нито ме интересува как се обилчате, нито нищо.
Просто реших, че може да се получи ползовторна дискусия.
Уви, тъпотията, омразата, горчивината са ви изяли. ЗАсрамете се!
Аз не се срамувам от това за което съм гласувал. Гласувал съм го по съвест. ЗА 21 години нито веднъж не съм взел решение, което не вярвам, че е така!

За това лека и спорна работа, аз повече няма да коментирам!
Успех на кадърните, достойни и работещи хора като колегата следовател от ОСС - Шумен Павлов. НА него и на вскичи като него, желая здраве и успехи! на другите - каквота сами си надробят!

Лек ден!
член на ВСС

Мнениеот Гост » 16 Дек 2005, 16:53

Съжалявам "г-н Член", но мисля, че този който трябва да се заслами сте Вие! Гласували сте по съвест как ли пък не! Ако бяхте гласували по съвест това татино детенце още шеше да е адвокат и нямаше да
Гост

Мнениеот катя » 16 Дек 2005, 16:54

член на ВСС написа:Май сте прави! Тук се обърна само на обиди и простотии.
Колежки, нито ме интересува как се обилчате, нито нищо.
Просто реших, че може да се получи ползовторна дискусия.
Уви, тъпотията, омразата, горчивината са ви изяли. ЗАсрамете се!
Аз не се срамувам от това за което съм гласувал. Гласувал съм го по съвест. ЗА 21 години нито веднъж не съм взел решение, което не вярвам, че е така!

За това лека и спорна работа, аз повече няма да коментирам!
Успех на кадърните, достойни и работещи хора като колегата следовател от ОСС - Шумен Павлов. НА него и на вскичи като него, желая здраве и успехи! на другите - каквота сами си надробят!

Лек ден!

ауууу ...
ще си намериш място и ти, майсторе .... всеки дявол си има пре.еб.и.дявол ... само, че ни ще оправяме това, което вие сте надробили (пардон из.с.ра.ли)
айде мекия :)
катя

Мнениеот Гост » 16 Дек 2005, 17:04

член на ВСС написа: ЗА 21 години нито веднъж не съм взел решение, което не вярвам, че е така!

Ало, старата школа ... страхотен бисер! Какви ли решения си взел и написал ... остава само да гадаем :) :) :)
Гост

Мнениеот круела » 16 Дек 2005, 17:09

На първо място искам да изразя искрените си адмирации към Милена. Радвам се, че в системата работят достойни хора, които защитават труда си по този начин. Изразявам и искрените си извинения към Гега, когото явно съм потресла с един от постингите си към сър Госта от Ю Кей. По никакъв начин не съм искала да прозвучи обидно или вулгарно, макар, че именно такава негова реплика ме предизвика. Дадох си сметка за това, като видях във форума някои женски мнения, от които и хамалин би се изчервил.Подкрепям Гега за това, че по никакъв начин не трябва да се караме и обиждаме помежду си. Има диспут, има мнения, има позиции. Хайде по темата и без конфликти. Поздрави на Павлов. Не си ме обидил по никакъв начин. Ще ти звънна да ти отговоря на въпросите.

Уважаеми г-н член на ВСС,
не зная дали осъзнавате какво си навличате с участието си във форума. Ще станете един вид виртуален отдушник на два типа хора- онези, които поставяйки всичко и всички под общ знаменател, заявяват, че системата не работи, както и на онези, които, работейки в системата, изливат тук негодуванието си. Аз съм от втория тип. И в мен напират много въпроси. Като например защо ВСС, получавайки милион и двеста хиляди евро, вместо да ги вложи в нещо полезно, знаейки в що за мизерни условия работим, и колко много важни неща ни липсват, прави работна група, която за период от три години международно ще мъдрува, заедно с испански и германски експерти, какви да са критериите за налагане на наказания на магистрати, и по изработването на система от такива наказания? Сега нямаме ли си наказания?А механизми за налагането им? Нямаме ли си собствени експерти, или Ви се ходи в чужбина? Обмяната на опит е полезно соц.творение, но горното звучи направо цинично. Значи- блъскат все още голяма част от нас на пишещи машини, в това число и в съда, ходим с очукани "Лади" на възрастта на дядо ми на произшествия във високопланински и труднопроходими райони,че до нас джиповете не стигат, нямаме компютърни масиви, които биха улеснили работата ни, но ще трошим пари за изработване нови система за наказания на магистрати. Между другото, от изказването на проф.Воденичаров във връзка с назначението на сина му, разбрах, че нямало изискване за стаж между критериите за преназначаване на магистрат. По аналогия- не във всеки случай има такова законово изискване и при назначения на магистрати. Особено - в София. Ами да ви дадат още толкова милион и колко там хиляди евро да помъдрувате няколко години международно и за изработване за критерии за назначаване на магистрати?!!Дето се вика, нека първо да ги назначим, пък после да ги наказваме ефективно! Нека Ви питам честно, г-н член на ВСС, що за държава сме? С лека ръка бастисаха следствието и повериха разследването на очевидно неподготвени хора. В нарушение принципа за разделение на властите то отива почти изцяло в изпълнителната власт. Хубаво, ама досега за заплата работехме 1100 души следователи. Вече се обсъжда по форумите факта, че сега държавата ще даде 6 000 000 евро за обучение на дознателите в Бавария. Не е лошо, ама още си има обучени кадри. Пък и нашата система май е по-близо до френската...Дадохте пари, за да купите сгради и оборудване, отремонтирахте сгради на следствени служби. Сега няма да има нужда от тях. Но има едни сложни процедури по подялбата им между различните институции...Взехте решение да преназначавате само следователи. Три дни по-късно го нарушихте. Никога и за нищо не сте имали единна позиция- всички представени там. Смях за цялата държава - по медиите, ново отчаяние- за нас. Ако прокуратурата е съгласна, съдът възразява и обратно. Нас пък едва ли някой ни слуша, освен ако е необходимо да приобщи следователското лоби във ВСС, за да се вземе определено решение. Но всъщност, може и да греша. Може би най-важното нещо на този етап е да се изготви работещ механизъм по налагане на наказания. Случаят Несторов го показа ясно. Макар, че, като се имат предвид назначенията при особени качества, които минаха санитарния мининум, може би и тя няма да сработи...Няма да наказваме хора с доказани качества, нали?
круела

Мнениеот Бойка » 16 Дек 2005, 17:10

Браво, браво, браво!
Сега ще се обиждаме! Колегата, аз мога да потвърдя, че е член на ВСС като мен, човек, достоен да е магистрат и Председател на съд.
Наистина беше изпечатъл този форум и го донесе на заседанието в сряда.
Засрамете се как го оплюхте! Старата школа - какво за нея! Нима вече не сме се доказали?! Драпате да стигнете, там където само малцина могат - Павлов от Шумен ще го направи, защото човека не само лошото вижда!

Успех на всички в живота и кариерата!
Бойка

Мнениеот Гост » 16 Дек 2005, 17:15

Сажалявам за прекъсването да продължа- та както казвах нямаше да е в съда а там, където му е мястото при 7 000 адвоката в гр.София. Ако беше толкова кадърен колкото твърдите щеше още да е адвокат и да се доказав всеки дан защото там борбата е безмилостна и всеки некадърник бива избутван. Там не е от значение, че Тати е в ВСС и като объркаш делото никой вече няма да дойде при теб. А г-н Член, като твърдите, че младежа е толокова кадърет защо не си зададете въпроса "Защо не си е останал адвокат а е дошъл в системата?"
Колкото и да са добри заплатите на магистратите те не могот да се сравнят с хонорарите на адвощкатите.
Ако нсе можете да отговорите ще се опитам аз - защото според мен е некадърен и неконкурентно способен!!!
Гост

Мнениеот Гост » 16 Дек 2005, 17:17

Бойка написа:Старата школа - какво за нея! Нима вече не сме се доказали?!

Доказали сте се! Вие ни направихте част от третия свят, въпреки че сме в Европа. Това не е лесно! Оценяваме го!
Успех и все такива принципни решения очакваме от Вас! Но това вие го правите добре!
Месалина най-точно определи какви сте!
Гост

Мнениеот круела » 16 Дек 2005, 17:18

Катя, не сме едно и също лице с Амороза, вече казах това. Имаме доста сходни виждания, вярно. На никого не се слагам. Казвам каквото мисля. Не желая да влизам в дискусия с вас. Всъщност- никой не желае, доколкото виждам. И никой не се интересува от това какво имате, харчите, носите и мислите. Направихте дискусията махленски битпазар. И аз съм казвала доста необмислени неща, но това е от яд и безсилие, като категорично не казвам, че съм права. Не зная и не искам да зная вашите причини.
круела

Мнениеот Martareny » 16 Дек 2005, 17:33

член на ВСС написа:Браво, много се радвам, че г-н Павлов от ОСС - Шумен показа на озъбената адвокатска напаст, че и ние магистратите можем да имам достойнство!

Малко съм шокирана от това, че член на ВСС си позволява да изпълзва израза "озъбена адвокатска напаст". Липсата на елементарно уважение към адвокатите от страна на съдиите и на служителите на съдебната администрация води до огромни проблеми, а най - вече до това и адвокатите да нямат уважение и да са "озъбени
Martareny

Мнениеот a-morosa » 16 Дек 2005, 17:35

Бойка написа:Браво, браво, браво!
Сега ще се обиждаме! Колегата, аз мога да потвърдя, че е член на ВСС като мен, човек, достоен да е магистрат и Председател на съд.
Наистина беше изпечатъл този форум и го донесе на заседанието в сряда.
Засрамете се как го оплюхте! Старата школа - какво за нея! Нима вече не сме се доказали?! Драпате да стигнете, там където само малцина могат - Павлов от Шумен ще го направи, защото човека не само лошото вижда!

Успех на всички в живота и кариерата!

Моля за извинение, г-жо, ако нещо в моите думи специално е обидило Вас или колегата Ви. Не съм имала такива намерения. Опитах се да обясня своята гледна точка защо този път, това назначение предизвика такъв обществен отзвук, както и как аз чувствам нещата. Категорично не съм съгласна с отвратителния тон на част от постингите. Съгласна съм с Круела, че ако представител на такъв орган участва в дискусия, не би следвало да се представя, защото обира всички негативи. Все още между нас има хора, които типично по нашенски обругават всичко на общо основание. За съжаление. Всъщност Ви прави чест, че сте се опитали по някакъв начин да накарате останалите представители на съвета да чуят мнението на редовите магистрати.Ако сте тази, за която Ви мисля, определено смятам, че сте достоен човек, и магистрат.

Г-жо Катя. Сега вече и аз ще кажа, че с Круела не сме едно и също лице. Това първо. Второ-мястото на този език, и този тип разсъждения не е в този форум. Срам ме беше да чета. Дано факта, че никой не Ви отговаря, Ви отрезви по някакъв начин. Жалко, че достойни хора като Милена напуснаха дискусията, а останаха такива като Вас. Жалко и за мен, че не го направих по-рано. Не мисля, че с Вас има за какво да разговаряме. Не си правете труда да ми отговаряте. Няма да влизам повече в този форум.
a-morosa

Мнениеот Martareny » 16 Дек 2005, 17:42

Пропуснах да поздравя все пак члена на ВСС, че е споделил този форум с останалите членове на ВСС. Все пак сред цинизма на някои участници във форума има интересни мнения, които биха били полезни, ако не се въприемат само като заяждане, а сложат началото на някаква промяна
Martareny

Мнениеот член на ВСс » 16 Дек 2005, 17:45

Браво Бойче,

ето че е имало смисъл да ви кажа за тоя форум. Радвам се че си се включила. Станало е доста напечено тук, но какво да се прави!
Явно ние не сме вече за системата според някои "колеги"
Желая ти приятни почивни дни!
До понеделник!
член на ВСс

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт