начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Мнение на член на ВСС относно помиите по адрес на колеги

Дискусии на тема съдебната власт в България

Мнениеот член на ВСС » 15 Дек 2005, 17:58

Колеги,

за незнам кой път казвам, че не съм г-н Михайлов. От някои изказвания си личи, че дори не сте запознати кои са членове на ВСС.
Председателят на СГС не е член на ВСС.

Иначе голямо "шоу" се вихри тука.
член на ВСС

Мнениеот Mi-Lena » 15 Дек 2005, 18:02

Член на ВСС написа:

Относно Воденичаров - младши - това човек съм го виждал няколко пъти. До мен са достигали обжалвани негови решения, които смея да твърдя, че бяха добре обосновани, написави и съответно потвърдени от нашата инстанция. Лично аз, гласувах ЗА повишаването му. Считам, че го заслужава. Направено е предложение за него, доволни сме от работат му - повишаваме го.

Какво да направим като няма внесени предложение за други колеги от съответния председател!? Вярно е има с много по - голям стаж. Аз лично познавам един такъв с 9 години стаж като съдия и все още е съдия в районен съд. този човек няма качества да бъде повишен.

Когато Калигула (или пък беше Нерон?) е предложил коня си за сенатор - убедена съм, че алтернативни кандидатури не са били внесени.
Обоснованите актове не са достатъчни един юрист да бъде "съдия", дори да ги е писал наистина той.
И наистина не вярвам, че за 8 месеца някаква значителна част (с оглед задълбоченна преценка) от тях е минала пълния инстанционен контрол.
Mi-Lena

Мнениеот SirBob » 15 Дек 2005, 18:07

Mi-Lena написа:
Член на ВСС написа:

Относно Воденичаров - младши - това човек съм го виждал няколко пъти. До мен са достигали обжалвани негови решения, които смея да твърдя, че бяха добре обосновани, написави и съответно потвърдени от нашата инстанция. Лично аз, гласувах ЗА повишаването му. Считам, че го заслужава. Направено е предложение за него, доволни сме от работат му - повишаваме го.

Какво да направим като няма внесени предложение за други колеги от съответния председател!? Вярно е има с много по - голям стаж. Аз лично познавам един такъв с 9 години стаж като съдия и все още е съдия в районен съд. този човек няма качества да бъде повишен.

Ха-ха, добър аналог! Браво, нещо разумно накрая!

Когато Калигула (или пък беше Нерон?) е предложил коня си за сенатор - убедена съм, че алтернативни кандидатури не са били внесени.
Обоснованите актове не са достатъчни един юрист да бъде "съдия", дори да ги е писал наистина той.
И наистина не вярвам, че за 8 месеца някаква значителна част (с оглед задълбоченна преценка) от тях е минала пълния инстанционен контрол.
SirBob

Мнениеот Гост » 15 Дек 2005, 18:10

А ще ни обясни ли уважаемият член на ВСС защо при спчелен конкурс има вероятност да не бъдат назначени класирали се? това се обяснява и от служителите в администрацията на ВСС?
Гост

Мнениеот член на ВСС » 15 Дек 2005, 18:36

Щом сте спечелили конкурса и сте класирани значи ще бъдете назначени! Спор няма!?
член на ВСС

Мнениеот Гост » 15 Дек 2005, 18:40

Anonymous написа:
Катя написа: Ето вижте, Милена - това е типичната слагачка. О-о-оп, леко, мушна се и се наведе. Получаваш кожен морков, Милена! Много хубав плонж :) Личи си, че си от системата :) ти си от новата школа, но бързо учиш!

Развесели ме, Катя. :lol:
Ако следеше от повече време форума на Lex, щеше да знаеш, че не съм от "новата школа". Плонжове не съм правила никога, но дори да не вярваш в това, уверявам те - от доста време - просто няма нужда :) Аз съм професионално реализиран човек :) Пожелавам го на всички. Именно, защото ме боли не за собствената ми кариера, а за системата и за младите колеги - опитвам се да помогна с каквото мога. Ако не се получи реална помощ - поне с куража, че е възможно да си извоюват достойнство и оправдано самочувствие.

P.S. Това за моркова сваля нивото. Много.

Ама ето извинявавам, че съм ти свалила нивото. Но ти такъв плонж направи, че чак ми стана неудобно. Все пак жени сме! :) Знаем си, номерата. Нали в един цирк играем. За връзките и плонжове ... вярвам ти! Да знаеш!
Аууу, даже се изчервих, как съм те набедила ... Ама, аз още не съм видяла някой магистрат да каже: "ей, аз съм връзкар, за нищо не ставам, ама имам връзки и се изкачвам все по-нагоре!" Освен това, не знам дали знаеш, че вие всички сте много успели и много големи професионалисти, само, че корабът, на който работите малко потъва и ааа и да удари дъното :) Ама това е понеже капитанът е куц, а и другите моряци ви пречат да надуете платната :)
Къде си ти съдия в София, скъпа, и растеш без връзки и плонжове?! 'Айде стига плоски номера! Виж, че имаш професионална деформация ... направи плонжа и после се усети и каза това с коня, което признавам е добро попадение, ама ... малко късно! :)
Въпреки всичко, аз се радвам, че съм познала почерка на магистрат от старата школа, помислих, че просто бързо усвояваш, ти се оказа оргинал! Не е необходимо да следя форума редовно, пълно е с такива като теб! Тая тема и другата, в която обсъждат Воденичкови ясно показват комплексите ти! Виж си и предишните мнения ... и тогава ми говори ...

А на "члена" кво да му кажа ... шоуто го правите вие, гООолемите магистрати ... ние освен да се смеем и да коментираме вашите номера, какво ни остава!
Гост

Мнениеот катя » 15 Дек 2005, 18:41

горното е мое :)
катя

Мнениеот adidas » 15 Дек 2005, 19:41

Ще си позволя да отбележа по повод написаното от Катя за "дамските разноски" от 1000 лева на месец, че това не е повод за някаква гордост и маниерничене. Моите дамски разходи като са около 1000 евро на месец правят ли ме по-добър юрист.
Нека не се държм като във фейлетон от Чудомир и да не се заяждаме по форумите какъвто беше първоначалния смисъл на темата. Аз общувам с членове на ВСС и висши магистрати, но от това не станало кой-знае какво чудо.
adidas

Мнениеот член на ВСС » 15 Дек 2005, 19:47

Ето, колежката adidas е права. Браво!!!!
И с мен общуват много хора, дори и младши съдии, племенника ми е съдия в районен съд, имаше внесено предложение за повишаване, но аз лично гласувах против! НЕ смятам, че е дозрял за председател на съд!!!!
НЕ всички, които са близки до нас тичат по йерархичната стълбица, нали така?!
Айде, хубава вечер и до утре!!
член на ВСС

Мнениеот Гост » 15 Дек 2005, 20:20

Член на ВСС написа:Mi-lena е много права. Поздравления.

[/i]

Аз пък съм му виждал един акт и той бе отменен от СГС! И с право! Такова безумно определение не бях чел - допуснал човека обезпечение на бъдещ иск, като наложил следната обезпечителна мярка - спиране действието на ИАА. Е, холан от кога районният съд започна да се "издокарва" на ВАС. А пък искът, който следваше да се предяви, бе положителен установителен иск срещу АДМИНИСТРАТИВЕН ОРГАН, а не срещу частно правен субект - учреждението. За правния интерес да не говорим! Но нямаше и думичка за обезпечителната нужда, за вероятната основателност на иска (макар че аз съм потив това да се обсъжда в обезпечителното производство), з обстоятелството дали поисканата обезпечителна мярка е подходяща. Няма, нищичко няма, г-н съдия!
И колко акта на това момче са стигнали до вас, след като той е от една година в СРС, е тера инкогнита, но нейсе! Ще замълча, че дискусията взе да "мяса" на констуктивна:))))
Гост

Мнениеот катя » 15 Дек 2005, 20:27

adidas написа:Ще си позволя да отбележа по повод написаното от Катя за "дамските разноски" от 1000 лева на месец, че това не е повод за някаква гордост и маниерничене. Моите дамски разходи като са около 1000 евро на месец правят ли ме по-добър юрист.
Нека не се държм като във фейлетон от Чудомир и да не се заяждаме по форумите какъвто беше първоначалния смисъл на темата. Аз общувам с членове на ВСС и висши магистрати, но от това не станало кой-знае какво чудо.

Скъпа, аз казах, че 1000 лева не ми стигат, за да покрия разходите, тъй като толкова е заплата на магистратите. Не съм казвала колко са ми разноските, защото за разлика от теб, съм достатъчно възпитана и знам, че живеем в бедна държава.
Нито съм казвала, че съм голям юрист. Ако бях голям юрист, щях да правя академична кариера, а не да ставам адвокатка и да обслужвам само фирмите на съпруга си. Ползвайки, разбира се, дори за това понякога услугите на други колеги, които могат да свършат дадена работа по-добре от мен. А това с кой общувам си е лично моя работа и никога не съм парадирала, но не крия, че имам контакти - пак благодарение на съпруга си!
Единственото, което съм казала е, че българската съдебна система е разядена от корупция, интриги и некадърност. Другото, което твърдя е, че е пълно с връзкари в софииските съдилища - за другите не знам!
И без комплекси! Аз за велик юрист никога не съм се имала!
катя

Мнениеот Mi-Lena » 15 Дек 2005, 21:53

gega написа:Ясно, всичко ще върви по старому! Аз бях до тук!!! В този форум! Няма истинска дискусия, всичко се изражда в кавга! ЗАЩО????????????? Лека нощ!!

Дойде му времето, двамата с gega да постигнем пълно уеднаквяване на позициите - 100%. :P
Mi-Lena

Re: :)

Мнениеот xx » 16 Дек 2005, 00:11

SirBob написа:Това тук е поредният абсурд! С какви очи защитавате съдебната система?!!!! То такава в България просто няма! И най-вече няма прокуратура и съд! Да ви .... системата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kakvo pravi6 tam , pravo li u4i6, eto ti e-mail da mi pi6e6, az sabiram podoben opit daniela.rimpopova@gmx.at. April ste jodja v London.
xx

Мнениеот Месалина » 16 Дек 2005, 00:16

Вие сте едни нещастни свиркаджии.
Завърших СУ с отлична диплома. Говоря три езика: английски, френски и иналиански. Явявах се на три конкурса - всеки път, все малко, уж, не ми достигаше - имало, било, по-добри. Нали ги видях кои са по-добрите - нещасни копелета с връзки. Четвърти път, обаче, не се явих, но, все пак, влезнах в системата. Защото това беше мечтата ми. И знаете ли как влезнах - със свирки - на едно мръсно, жалко мекотело, но с възможности - и То от системата.
Ще ви кажа че вече не ми пука. Мечтата ми се оказа сбъдната, но нежелана. Вероятно, защото навремето не ме оценихте по знания. Сега нямам стимул да се старая? Има логика, нали? Сега просто нямате право да ме съдите и да искате от мен. Станах една от всички вас - мразеща и себе си, и системата.
Месалина

Мнениеот случаен » 16 Дек 2005, 12:04

Месалина написа:Вие сте едни нещастни свиркаджии.
Завърших СУ с отлична диплома. Говоря три езика: английски, френски и иналиански. Явявах се на три конкурса - всеки път, все малко, уж, не ми достигаше - имало, било, по-добри. Нали ги видях кои са по-добрите - нещасни копелета с връзки. Четвърти път, обаче, не се явих, но, все пак, влезнах в системата. Защото това беше мечтата ми. И знаете ли как влезнах - със свирки - на едно мръсно, жалко мекотело, но с възможности - и То от системата.
Ще ви кажа че вече не ми пука. Мечтата ми се оказа сбъдната, но нежелана. Вероятно, защото навремето не ме оценихте по знания. Сега нямам стимул да се старая? Има логика, нали? Сега просто нямате право да ме съдите и да искате от мен. Станах една от всички вас - мразеща и себе си, и системата.

Страхотно им го каза! Айде да видим какво ще пише сега г-н "члена на ВСС" 8)
случаен

Мнениеот Гост » 16 Дек 2005, 12:56

Спокойно, колежке, не бъдете "нещасна". Те и Петко Петков, така го издигнаха, май, но заради жена, пък едва ли се трови.
Гост

Мнениеот друг случаен » 16 Дек 2005, 13:01

случаен написа:Страхотно им го каза! Айде да видим какво ще пише сега г-н "члена на ВСС" 8)

"Членът на ВСС" ще го премести в другия крачол, като прочете това! :) На тия не им пука за системата ... за тях само сухото има значение
друг случаен

Мнениеот Гост » 16 Дек 2005, 14:13

Предавам се... То не бяха членове, свирки и други подобни. А след като се оказа, че членът бил гласувал за, щото бил убеден Асенчо да е гений... Наистина няма вече смисъл да се обсъжда темата.
Хайде със здраве, весели празници и умната с алкохола! :lol:
Гост

Мнениеот Гост » 16 Дек 2005, 15:55

Anonymous написа:Мая разпозната си! Няма нужда да се криеш и да твърдиш, че си слидовател! Няма нищо лошо в това де си защитаваш гаджето Георги, но поне имай доблеста да си посочиш истинското име и длъжност да не би вече да те е срам от любимия?

Не се кзавам Мая .Името ми е Николай Павлов и съм следовател при ОСС-Шумен!. Не се крия .Като си толкова отворен/а/ , ще имаш ли доблестта и ти да си кажеш името? Георги наистина ми е приятел, но не ми е гадже защото не съм хомосексуалист?
Към Катя:
Завършил съм СУ през 2002г. Ако тези през 2000г. имат твоя циничен език , то ти си срам за Университета? Не мога да разбера какво толкова си се настроила срещу всички които са възпитани или се държат любезно?
Другото което не мога да разбера какво е това парадиране с пари , които не ти стигали само за ежедневни , женски нужди?
Гост

Така ли трябва да бъде, а ако-не, как?!!

Мнениеот Гост » 16 Дек 2005, 16:08

член на ВСС написа:Уважаеми Колеги,

след като прочетох всичко, реших да го изпринтирам и го раздам на колегите от ВСС. Повярвайте имаше страшен ефект. Мисля, че по този начин се чуха част от проблемите и болките, които имате. Предполагам, че все повече членове на ВСС ще започнат да посещават този форум.

Относно кадровата практика. Прави сте че няма прозрачност и обективност. Така е. Повечето хора, които гласуваме и назначаваме не ги познаваме. Виждаме им само част от документите и предложенията от съответния административен ръководител.

Прави сте и за задружието на гилдията. Аз като започнах преди 21 години работа в съдебната система тя беше една цяло. Сега всеки дърпа чергата към неговия си съд или учреждение. Материалното навлезе и при нас. Май гледаме подчинените да са материално осигурени, а не да са задлужен екип. Това най си пролича покрай предложенията за административни ръководители. Как дори и в едни от най - малките съдилища с по двама съдии се започна луда истерия, компроматна борба и прочие гадости.

Повярвайте не е лесно да си Председател на съд и Член на ВСС. Хората са казали, който го е страх от мечки не ходи в гората. Е, мен не ме е страх, за това вече 21 година се боря в системата. Тръгнах от младши съдия, мачкан от колеги и Председатели, докато с много труд и усилия не стиганх до Председател на съд и член на ВСС. Всячески се стремим да бъдем максимално прозрачни в своите решения. Разберете обаче, че има и мотиви, които не можем да изложим пред широката аудитория. Забележето, колко хора сме оотхвърлили за назначаване. Забележете специално за Сливенски райноне съд. Колко пъти сме отхвърляли предложение за Председател. Повярвайте не е лесно, винаги има недоволни.

Уважаеми г-н член на ВСС,

След като така или иначе се "смесихте" с париите в една дискусия, която на моменти е отвлечена, на моменти- откровено вулгарна, с две думи- типично нашенска, но съдържаща и много истини, много ми се иска да Ви кажа някои неща. Надявам се, че няма да Ви бъде неприятно да общувате с един скромен, редови български следовател, който не се срами да влезе във форума с регистрацията, т.е. - с името си. Държа да подчертая, че макар и от младите кадри, не съм от онези в системата с "купените дипломи", за които говорите в един друг свой постинг. Завършила съм езикова гимназия и СУ, владея няколко езика. Казвам това, само защото четох мнението Ви за хората от "старата школа", към които се причислявате и за другите кадри в системата. Не зная дали упреците Ви трябва да бъдат отправени към тях или към преподавателската гилдия-създала безчет правни факултети и килийни училища, в които можеш да влезеш свободно като в градска баня, или към ръководещите тези т.нар.учебни заведения, в които лесно избуяват таланти, или към назначилите тези кадри в съдебната система. Общото между тези три категории хора е, че са във ВСС, не всички, разбира се. Аз имам доста голям стаж - като пом.следовател-още по време на следването, после като следовател.Но, явно-недостатъчен, за да спра да си задавам въпроси и да се примиря напълно, макар, че съм на път. По отношение на кадровата политика- ВСС би следвало да бъде гарант срещу безпринципно и пристрастно кадруване от страна на съотв. ръководители на съотв.звена в съдебната система, поне аз така мисля. Да провери доколко изложеното в мотивите на съотв.ръководител е обективно - по отношение на кандидата, и доколко назначението е необходимо и целесъобразно- от гледна точка натовареност и щат. При цялото ми уважение към стажа и положението Ви, смея да твърдя, че не е така. Доскоро всички се бяха примирили, но напоследък рязко нарушихте баланса между общите и "специалните" назначения. Затова има такъв обществен отзвук, който толкова Ви изненадва. Напълно е възможно множеството назначени и повишени съдии, прокурори, или спечелили конкурси такива, с известни фамилии, да имат блестящи качества и да са добри професионалисти. Никой не им пречи да го докажат- по общия ред.И е напълно нормално това да озлобява стотиците гладни, и драпащи за работа завършили юристи, и да демотивира, и отчайва редовите работещи от сутрин до вечер-като мен. Първите-защото разбират, че нямат равен старт, а вторите-защото разбират, че няма обективни критерии. Да, можем да се крием зад вратички от закона, или дебелокожо да заявим:"Ама на Запад няма изискване за стаж". Няма ли? Попитайте как е възможно да се стигне до Върховен съд в САЩ, а и не само там. Е, у нас може всякак-дори без ден съдийска практика. Ще се подкрепя с пример- в момента има свободни бройки за съдии, нали така? Защо не чух част от тях да се обявяват за следователи, както става в прокуратурата? Считате, че който е изгледал цялото наказателно дело в досъдебна фаза, няма да се справи в съдебна? Или, че е по-добре да станат съдии по наказателни дела, хора - външни, без всякакво понятие от тази работа?Или местата са " резервирани"?Е, с един аршин ли мерите, г-н член на ВСС?
Гост

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт