- Дата и час: 24 Ное 2024, 12:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
назначаване в съдебната система-преса
|
|
Дори няма смисъл да го обсъждаме, едва ли ще се оправи. Аз в момента се боря за една работа заедно със сина на друг професор по право. Има ли смисъл да казвам, че отново имаше конкурс? Чака ни събеседване с един изключителен човек, който трябва да реши кого да вземе. Все още имам надежда, именно поради личността на този, който ще назначава.
- Гост
Ще Ви мине надеждата. Скоро.Има качествени, доказани професионалисти със стаж, които с години рият на "по-ниско" ниво. Но нямат произхода...Както бе казала една колежка в друг форум- професията прокурор или съдия вече явно се предава по наследство. Иначе и в резултатите от писмения за мл.прокурори имаше доста добре познати фамилии-Карагогов, Игнатов, Йоцова, Петров и мн.други. Все чеда. Но, може да са кадърни, няма спор. Но някак си не почват нито като следователи, нито като дознатели. Прекалено са кадърни за черна работа. Мястото им е само в прокуратурата и съда. И то-в София. И то- малко са на районно ниво, дори. А пък да почнеш като съдия от нулата и за година в ГС, нямам думи. Произход, колеги, произход... Вуйчото, или друг роднина - владика е много важен. Да не кажа основен. И Кържева така - на няколко заседания не мина, но после, както е казал и в настоящия случай М.Марков- са видели човека...
- Гост
- Гост
тия които защитават Воденичарови тука са завършили престижния ЮгоЗАДЕН УНИВЕРСИТЕТ , който няма юридически факултет, а е смесен с разни други, заради които го кръстиха Правно-исторически.
Този университет обучава незаконно докторанти, без да има право да извършва такава дейност, а всичките "юристи", които са завършили там са псевдо-юристи! Даже тука в службата има една такава, завършила 2-а специалност Право - същата връзкарка като малкия Воденичаров, която не разбира ама елементарни неща.
А човека с голямо "ч" професора...е станал професор се една-едничка монография. Нищо свястно не е написал и никой от колегите му не го уважава.
Този университет обучава незаконно докторанти, без да има право да извършва такава дейност, а всичките "юристи", които са завършили там са псевдо-юристи! Даже тука в службата има една такава, завършила 2-а специалност Право - същата връзкарка като малкия Воденичаров, която не разбира ама елементарни неща.
А човека с голямо "ч" професора...е станал професор се една-едничка монография. Нищо свястно не е написал и никой от колегите му не го уважава.
- Гост
Той Воденичаров бил голям учен. Знаел всичко за Комсомола. Не е ли крайно време на професори защитили титли по теми за Комсомол и БКП да им се отнемат?
===============================
Проф. д-р Александър Асенов Воденичаров
Щатен преподавател член на Съвета на департамент “Право”, Нов Български Университет
Научни интереси: административно право, административен процес, международно административно право, общинско право.
Телефон:02 811 0410
Email: alex@sigma_bg.com
Научни степени:
доктор по право - тема на докторската дисертация: “Участие на МС в държавното управление”, защитена пред Научния съвет по право при Висшата атестационна комисия през 1971 г.
Научно звание: - професор
Професионална реализация:
20 години преподавател по административно право в Юридическите факултети на Нов български университет, Югозападен университет, Русенския университет и пр.
Научни публикации:
1. Участието на ДКМС в държавното управление на НРБ. С., Наука и изкуство, 1972, 219 с.
2. Добровольные общества. М., Наука, /Институт государства и права АН СССР/, 1976, 370 с. /в съавторство/.
3. Участие ДКМС в государственном управление НРБ. - сб. “Вопросы теории и истории общественных организации”, М., Наука, /Институт государства и права АН СССР/, 1971, с. 89-114.
4. Историческо-правен обзор на участието на ДКМС в държавното управление на НРБ. - Годишник на Софийския университет “Св. Кл. Охридски”, Юридически факултет, т. 63, 1972, с. 189-228.
5. Организационно-правни форми за привличането на трудещите се в управлението на вътрешната търговия. - Лекции за следдипломна специализация на юристи, т. 10, Софийски университет “Кл. Охридски”, Юридически факултет, 1973, с. 97-146.
6. Място и роля на нормите на обществените организации в системата на социалните норми. Годишник на Софийския университет “Кл. Охридски”, Юридически факултет, т. 65, 1974, с. 120-142.
7. Административно-правен режим на възникването на обществените организации в НРБ. Годишник на Софийския университет “Кл. Охридски”, Юридически факултет, С., т. 66, 1976,у с. 260-294.
8. Кооперацията - обновен гражданско-правен и административно-правен субект. - Търговско право, 1993, № 3, с. 7-31.
===============================
Проф. д-р Александър Асенов Воденичаров
Щатен преподавател член на Съвета на департамент “Право”, Нов Български Университет
Научни интереси: административно право, административен процес, международно административно право, общинско право.
Телефон:02 811 0410
Email: alex@sigma_bg.com
Научни степени:
доктор по право - тема на докторската дисертация: “Участие на МС в държавното управление”, защитена пред Научния съвет по право при Висшата атестационна комисия през 1971 г.
Научно звание: - професор
Професионална реализация:
20 години преподавател по административно право в Юридическите факултети на Нов български университет, Югозападен университет, Русенския университет и пр.
Научни публикации:
1. Участието на ДКМС в държавното управление на НРБ. С., Наука и изкуство, 1972, 219 с.
2. Добровольные общества. М., Наука, /Институт государства и права АН СССР/, 1976, 370 с. /в съавторство/.
3. Участие ДКМС в государственном управление НРБ. - сб. “Вопросы теории и истории общественных организации”, М., Наука, /Институт государства и права АН СССР/, 1971, с. 89-114.
4. Историческо-правен обзор на участието на ДКМС в държавното управление на НРБ. - Годишник на Софийския университет “Св. Кл. Охридски”, Юридически факултет, т. 63, 1972, с. 189-228.
5. Организационно-правни форми за привличането на трудещите се в управлението на вътрешната търговия. - Лекции за следдипломна специализация на юристи, т. 10, Софийски университет “Кл. Охридски”, Юридически факултет, 1973, с. 97-146.
6. Място и роля на нормите на обществените организации в системата на социалните норми. Годишник на Софийския университет “Кл. Охридски”, Юридически факултет, т. 65, 1974, с. 120-142.
7. Административно-правен режим на възникването на обществените организации в НРБ. Годишник на Софийския университет “Кл. Охридски”, Юридически факултет, С., т. 66, 1976,у с. 260-294.
8. Кооперацията - обновен гражданско-правен и административно-правен субект. - Търговско право, 1993, № 3, с. 7-31.
- Гост
Аморално е това, което става. Знаете ли колко е болезнено и за тези, които са вътре в системата, благодарение на труда и усилията си? Обидно е и за тези, които издържат в мелницата на районния съд години наред с единствената надежда, че някой ще забележи качеството на работата им и ще ги предложи за СГС. И за тези, които преди да бъдат избрани в СГС са били районни съдии по 5-10 години и знаят какво им е коствало това. И парашутистът ще дойде и ще им бъде равен? От къде да го знаят това семейство Воденичарови, като нито един от тях не е минал по този път? А и критериите им за морал са различни. Какво прави Воденичаров-старши във ВСС? Работи в интерес на съдебната система и за укрепване на авторитета и? Той е от квотата на онзи парламент, който измени ЗСВ в частта за конкурса за районни съди. И районни съдии тутакси станаха връзкарите, които не бяха издържали предходни конкурси. Списъкът им е побликуван по-горе. И заеха местата, които трябваше да бъдат заети от приключили мандата си младши съдии, който този конкурс го бяха издържали.
Въпрос: Ще стане ли ясно някога, как бе спазарено изменението на ЗСВ ?
Въпрос: Ще стане ли ясно някога, как бе спазарено изменението на ЗСВ ?
- Отвращение
Anonymous написа:Мога да кажа само едно- ВИЕ СТЕ ЗЛОБАРИ!
Какво толкова завидяхте?
Ако между вас има кадърни юристи и вие ще успеете.
а ти си БОКЛУК! за какво да злобеем бе, отворко, че некой станал съдия в една фалирала съдебна система?! Не злобеем, а се СМЕЕМ НА ПОСРЕДСТВЕНИТЕ, КОИТО СЕ НАЛАГАТ В БГ И СИ МИСЛЯТ, ЧЕ СА УСПЕЛИ!
Ако сем. Воденичарови за теб са успели, за мен те са клоуни, които отразяват в каква дълбока криза е България. Те са олицетворение на упадъка в БГ, ти също! С този манталитет, нищо, ама нищо добро не чака българската съдебна система и България въобще.
- Гост
Ех, колеги, колеги!
И аз ако бях на мястото на някой неуспял кандидат-магистрат и аз щях така да злобея. Против смъртното наказание съм, но ако убият децата ми ще съм най-горещият му застъпник... Тези неуспели колеги, които жлъчно плюят системата, абсолютно съм убеден, че ако бяха спечелили щяха да се гордеят с тогата, която носят, и мнението има за системата щеше да е доста по-различно. Опитайте се да се абстрахирате от емоциите и погледните малко отгоре на нещата.
Според мен 3 са факторите за успех - знания, късмет и връзки. Те винаги вървят ръка за ръка, единствената разлика е в процентното им съотношение. И разбира се става лошо ако относителния дял на знанията спадне драстично. Но винаги и навсякъде по света ги е имало другите 2 фактора - късмет и връзки! И докато връзкарството може поне теоретично да бъде изкоренено, то физиката още не е открила как човек може да бъде лишен от късмет. Колеги, не ви ли се е случвало на най-обикновен изпит например да сте чели и знаете много, но преподавателя да не е на кеф точно докато ви изпитва, а някой ваш колега (да го наречем условно куха лейка) е чел 1 ден за изпита, падат му се точно 2та въпроса, които е чел и изкарва по-висока оценка от вас?
Колеги, абсолютна справедливост има само в библията и на оня свят! Разберете, че светът никога не е бил справедлив.
А по отношение на колегата Воденичаров - не го познавам, но е напълно вероятно да е добър магистрат. Вярно, че и баща му го бута, но съм сигурен, че всеки от вас би направил така с детето си. Колеги, хайде сложете си ръката на сърцето и признайте как бихте действали в такава ситуация: вашето дете действително е много умно, действително заслужава да стане магистрат и неминуемо ще стане добър магистрат - вие същевременно имате влияние и можете да се обадите да го назначат без конкурс - ще се обадите ли или ще кажете на детето си да се явява на конкурс?! Да, не е редно, но всеки би постъпил така и затова според мен това явление е нормално. Недопустимо вече би било ако вашето дете не е умно - в ущърб на цялата система е. Но ако е умно системата нищо не губи - вярно, несправедливо е спрямо останалите колеги, които нямат вуйчо владика, но пак ви питам - нямаше ли и вие да постъпите така ако бяхте вуйчото владика?
И аз ако бях на мястото на някой неуспял кандидат-магистрат и аз щях така да злобея. Против смъртното наказание съм, но ако убият децата ми ще съм най-горещият му застъпник... Тези неуспели колеги, които жлъчно плюят системата, абсолютно съм убеден, че ако бяха спечелили щяха да се гордеят с тогата, която носят, и мнението има за системата щеше да е доста по-различно. Опитайте се да се абстрахирате от емоциите и погледните малко отгоре на нещата.
Според мен 3 са факторите за успех - знания, късмет и връзки. Те винаги вървят ръка за ръка, единствената разлика е в процентното им съотношение. И разбира се става лошо ако относителния дял на знанията спадне драстично. Но винаги и навсякъде по света ги е имало другите 2 фактора - късмет и връзки! И докато връзкарството може поне теоретично да бъде изкоренено, то физиката още не е открила как човек може да бъде лишен от късмет. Колеги, не ви ли се е случвало на най-обикновен изпит например да сте чели и знаете много, но преподавателя да не е на кеф точно докато ви изпитва, а някой ваш колега (да го наречем условно куха лейка) е чел 1 ден за изпита, падат му се точно 2та въпроса, които е чел и изкарва по-висока оценка от вас?
Колеги, абсолютна справедливост има само в библията и на оня свят! Разберете, че светът никога не е бил справедлив.
А по отношение на колегата Воденичаров - не го познавам, но е напълно вероятно да е добър магистрат. Вярно, че и баща му го бута, но съм сигурен, че всеки от вас би направил така с детето си. Колеги, хайде сложете си ръката на сърцето и признайте как бихте действали в такава ситуация: вашето дете действително е много умно, действително заслужава да стане магистрат и неминуемо ще стане добър магистрат - вие същевременно имате влияние и можете да се обадите да го назначат без конкурс - ще се обадите ли или ще кажете на детето си да се явява на конкурс?! Да, не е редно, но всеки би постъпил така и затова според мен това явление е нормално. Недопустимо вече би било ако вашето дете не е умно - в ущърб на цялата система е. Но ако е умно системата нищо не губи - вярно, несправедливо е спрямо останалите колеги, които нямат вуйчо владика, но пак ви питам - нямаше ли и вие да постъпите така ако бяхте вуйчото владика?
- Гост
Ех, колеги, колеги!
- Гост
Anonymous написа:Според мен 3 са факторите за успех - знания, късмет и връзки.
А по отношение на колегата Воденичаров - не го познавам, но е напълно вероятно да е добър магистрат. Вярно, че и баща му го бута ...., но пак ви питам - нямаше ли и вие да постъпите така ако бяхте вуйчото владика? [/color]
копеле, ти си връзкар и не говори за цел свят, след като си работил само в бг. отидете за 2 седмици некъде и вече всичко знаете ... а не ви е ясно, че не сте видели нищо. знам, че ти звучи невероятно, че може и без връзки, но може!
в българия магистратите сте добри само по душа! набий си го в главата. не можеш да имаш добри магистратити, юристи, адвокати, професори и т.н, когато съдебната система е фалирала. доказателства, колкото искаш!
- Гост
Anonymous написа: Но ако е умно системата нищо не губи - вярно, несправедливо е спрямо останалите колеги, които нямат вуйчо владика, но пак ви питам - нямаше ли и вие да постъпите така ако бяхте вуйчото владика? [/color]
Системата губи престиж от начина по който се влиза в нея. Влизането на едно умно дете по този начин, демотивира други 10 умни деца да влязат в нея. Какъв морал може да се очаква от съдия, който приема да участва в схема по "втория начин"? И отговарям на последния въпрос: Не! Нямаше да постъпя така. За да си пробутам детето по втория начи, трябва да поема ангажимент, че и аз ще направя нещо за някого по втория начин. Принципът е ти на мене, а аз - на тебе. За Воденичаров, това очевидно не е проблем. За мен - е.
- Mi-Lena
Mi-Lena написа:Системата губи престиж от начина по който се влиза в нея. Влизането на едно умно дете по този начин, демотивира други 10 умни деца да влязат в нея. Какъв морал може да се очаква от съдия, който приема да участва в схема по "втория начин"? И отговарям на последния въпрос: Не! Нямаше да постъпя така. За да си пробутам детето по втория начи, трябва да поема ангажимент, че и аз ще направя нещо за някого по втория начин. Принципът е ти на мене, а аз - на тебе. За Воденичаров, това очевидно не е проблем. За мен - е.
Не крия, че съм впечатлен от начина ти на мислене! Нулева толерантност към връзкарите! Дано станете мнозинство!
- избягал
|
|