Напоследък се говори много, че имало някакъв срок по ЗСПЗЗ, който изтича в края на годината. Интересува ме дали действително има нещо такова. Четох последните изменения, но много набързо и не откривам нищо. В случая реших да се допитам до по-знаещи от мен.
Вторият ми въпрос е свързан с това:
Ако има издадено решение на Поземлена комисия, с което се признава правото на възстановяване на земеделски земи в стари реални граници и то съществуващи, може ли Общинската поземлена комисия да казва, че може да възстанови по - малко, защото нямало достатъчно земя в землището. Не би ли следвало този въпрос да се решава на по-ранен етап от процедурата, а именно преди издаване на решение по чл. 14, ал.1, т. 1 от ЗСПЗЗ. Какви са вариантите за защита в случай, че при анкетирането от собствениците се установи, че имотът е даден на друго лице или е в по-малко количество. В ЗСПЗЗ има една огромна празнина
- Дата и час: 25 Ное 2024, 02:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Два въпроса по ЗСПЗЗ
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Колега, не може всичко на готово, когато става дума за такива лесни въпроси.
1.Срокът, който изтече, но бе подновен, е по §35 от ПРЗИДЗСПЗЗ/ДВ бр.99 от 2002г/, както писах вече изменен-срока е удължен с една година, и изтича на 26.10.2006г.
2.Срока по чл.5 въобще не изтича сега, и въобще да се каже кога изтича зависи от много конкретни условия.
3.Възстановяването в стариреални граници е именно в стари реални граници. Който не е доволен - жалба в съда.
Сядайте и четете съдебна практика, колега.
1.Срокът, който изтече, но бе подновен, е по §35 от ПРЗИДЗСПЗЗ/ДВ бр.99 от 2002г/, както писах вече изменен-срока е удължен с една година, и изтича на 26.10.2006г.
2.Срока по чл.5 въобще не изтича сега, и въобще да се каже кога изтича зависи от много конкретни условия.
3.Възстановяването в стариреални граници е именно в стари реални граници. Който не е доволен - жалба в съда.
Сядайте и четете съдебна практика, колега.
- ivan2
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|