Здравейте!
Имам един въпрос, свързан с наследство:
Имам син и дъщеря. Купих жилище за дъщеря ми. Събрах пари и за жилище на сина ми. Но той имаше връзка с една жена, с която бяха на косъм да се оженят. Според мен тя не беше честен човек и още преди да купя апартамента, тя започна да го убеждава да го продадат и да си купят друг....Той беше готов да я послуша...Беше толкова влюбен, че беше готов на всичко....После се разделиха, защото се оказа, че тя живее с друг мъж....Освен това има 2 развода зад гърба си, за които не беше споменала.....Но както и да е...Това е дуга тема...
За да го предпазя, при сделката в нотариалния акт като купувачи се подписахме двамата - аз и сина ми. И така, по този начин апартамента е съсобствен...1/2 идеална част е негов, а другата 1/2 идеална част е СИО - на мен и съпругът ми....Искаме да направим завещание на тази наша 1/2 част, т.е. след смъртта ни да стане собственост само на нашия син, без да има претенции дъщеря ни. Може ли някой да ми даде съвет как да си направим завещанието. Ако е собственоръчно написано, трябва ли нотариална заверка? Трябва ли да е запечатано и къде трябва да се съхранява - при нотариус или в нашия дом? Ако се съхранява при нотариус, високи ли са таксите за това?...Много благодаря предварително на всеки, който ми даде съвет...
- Дата и час: 25 Ное 2024, 01:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да си направя завещание?
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
zavestanie
Завещанието може да бъде нотариално или саморъчно .Нотариалното завещание се изготвя от нотариуса в присъствието на двама свидетели и завещателя, който изявява своята воля.Саморъчното завещание се написва собственоръчно от завещателя, трябва да съдържа името на завещателя ,какво завещава ,на кого завещава, дата и подпис.Саморъчното завещание може да бъде предадено за пазене на нотариуса в затворен плик.Завещанието може да се вземе само от завещателя. Може завещанието да бъде пазено и вкъщи но след смъртта на завещателя лицето в коеот се намира завещанието след като узнае за смъртта на завещателя веднага трябвада иска обявняване от нотариуса.
- mastan_80
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|