начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Какви документи трябват за покупка на имот?

Казуси за недвижими имоти

Какви документи трябват за покупка на имот?

Мнениеот Попова » 29 Ное 2005, 10:25

Здравейте!
Предстои ми да купя имот, но нито аз нито продавачите знаем какво да правим. До тук са готови със скицата на къщата и данъчната оценка. Какво още трябва да направим?
Благодаря Ви предварително!
Попова

Мнениеот Гост » 29 Ное 2005, 10:44

ами отидете при нотариус и той ще ви каже
Гост

Мнениеот Гост » 29 Ное 2005, 11:55

Форумът е предназначен за обсъждане интересни теми и споделяне опита на колеги в определени проблемни области, не е трибуна за безплатна юридическа консултация по елементарни въпроси. За всяка подобна консултация се заплаща.
Гост

Мнениеот Гост » 29 Ное 2005, 17:48

При това въпросът не е елементарен, защото аз се сещам поне за 15-тина възможни документа, които теоретично може да потрябват, в зависимост от случая. Та сега какво, да преписваме ръководството по нотариални действия ли? Или да си разменяме подвъпросчета до Нова година? То тогава ще трябва и нова данъчна оценка :lol:
Гост

отговор

Мнениеот Попова » 30 Ное 2005, 11:02

Аз се извиявам, ако с този въпрос съм засегнала някой. В никакъв случай не искам подробни обяснения. Има извадена скица, нотариален акт, данъчна оценка, но ми казаха, че трябва да извадя и накакъв документ, че имотът не е обременен. Така ли е?
Благодаря Ви!
Попова

Мнениеот аз » 30 Ное 2005, 11:30

Госпожо Попова, този документ се нарича "удостоверение за тежести" и можете да се снабдите с него от службата по вписванията при районния съд по местонахождението на имота, като за целта ще Ви бъде необходимо копие от документа за собственост на настоящия собственик и неговото ЕГН. Той е необходим за Вашата сигурност и спокойствие, защото е възможно имотът да е обременен с тежести-възбрани, ипотеки...
аз

Назад към Имотни казуси