начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Представяне на нови доказателства след 1 заседание в съда

Казуси за недвижими имоти

Представяне на нови доказателства след 1 заседание в съда

Мнениеот незнаещ » 25 Ное 2005, 10:08

Уважаеми адвокати,моля ви за помощ!Срещу баща ми се води гр.дело за недвижим имот на който той е собственик.Делото е обжалвано в СГС,но баща ми почина.Майка ми също е била ответник по делото в СРС,но никога не е давала пълномощно на адвоката в СРС да я представлява.Сега сме призовани като ответници аз и сестра ми.Това ще е трето заседание в СГС.Ищеца е представил по делото в СРС документи с невярно съдържание,има и престъпление от негова страна за измама за придобиването му с имота.Сега разбираме за това, а и майка ми както написах не е представлявана от адвоката в СРС,който е взимал решения от нейно име.Може ли на всичко гореописано да искаме сега делото да бъде върнато в СРС за ново разглеждане или сме изпуснали сроковете?
незнаещ

Мнениеот Гост » 25 Ное 2005, 13:46

Дайте повече информация какъв вид измама считате че има.
Връщане на делото не може да искате,но имате други възможности. Моля отговорете подробно и ще се включа отново.
Гост

Мнениеот незнаещ » 25 Ное 2005, 15:41

Става въпрос за имот,който от 1949г. до 1993г. е бил в Държавния поземлен фонд към Мин.на Земеделието,но от 1915г е в регулация.Ищеца си е извадил нот.акт по давност и е представил договор за делба с невярно съдържание през 1998г.по делото в СРС.Адвоката в СРС не го е оспорил.Имота е възстановен през 1993г. на собственика и закупен от баща ми през 1996г.Второто дело в СГС беше отложено поради смъртта на баща ми.Сега ще е третото по ред в СГС, имаме ли право да искаме нови доказателства в това заседание?
незнаещ

Мнениеот Гост » 25 Ное 2005, 16:44

Имате право да искате нови доказателства,понякога съдът санкционира това с глоба,но във вашия случай едва ли ще е така,защото сега встъпвате в процеса. Все пак какво е решението на РС ?
Гост

Мнениеот незнаещ » 25 Ное 2005, 18:34

Решението на СРС е в полза на ищеца с мотива че фигурира в договора за делбата,но делбата е правена за друг/съседен/парцел и на ръка е дописан номера на нашия парцел.В истинският договор няма нищо дописвано на ръка и не е представен по делото.Ние искаме да го представиме,както и други доказателства от гл.арх. на София и новият кадастър,който е влязъл в сила през 2001г.
незнаещ

Мнениеот sasi » 26 Ное 2005, 04:22

От всичко, което прочетох, смятам че тъй като сега всъпвате в производството, можете да правите доказателствени искания, а и на делото не е даден ход по същество, за да нямате такова право. Освен това, след като считате, че е извършена някаква измама, трябва да подадете жалба до прокуратурата за това и да спрете гражданското производство до приключване на наказателното.
sasi
Нов потребител

Мнениеот незнаещ » 26 Ное 2005, 09:38

Благодяря ви много за информацията и съветите.Подадохме молба в СРП през юни,преди 10 дни получихме отказ за образуване на наказателно производство.Следователката в районното където беше изпратено от СРП,явно не може да чете,защото според нея решението на ОбПК на бившият собственик е отменено от СГС и е издаден акт за общинска собственост през 2004г. от Софиянски.Да,има отменено решение на ОбПК и издаден акт за общинска собственост,но на друг имот,друго решение,в друга местност,с друг планоснимачен номер.Тя твърди пред прокурора,че имаме нот.акт за този имот.Въобще не е погледнала ,че в молбата си прилагаме решението,скици и документи за собственост и те не съвпадат с това,което й е изпратено от районнатаобщина.В новият кадастър имота се води на името на баща ми и не е актуван като общинска собственост.Това го подвърди и гл.арх. на София с писмо до нас отпреди един месец.Веднага обжалвахме в СГС.Сега чакаме и се надяваме истината да излезе наяве.Пуснахме и жалба срещу следователката в районното.Тя утре може да вкара някого в затвора,защото не чете представените документи и факти.Не ни се иска да спира гражданското дело,при наличието на наказателно.Вярвам,че такова ще има,но може ли гражданското да се гледа?При условие,че вече знаеме за измамата,вярвам че ще спечелим.
незнаещ

Мнениеот Гост » 26 Ное 2005, 10:52

незнаещ написа:Благодяря ви много за информацията и съветите.Подадохме молба в СРП през юни,преди 10 дни получихме отказ за образуване на наказателно производство.Следователката в районното където беше изпратено от СРП,явно не може да чете,защото според нея решението на ОбПК на бившият собственик е отменено от СГС и е издаден акт за общинска собственост през 2004г. от Софиянски.Да,има отменено решение на ОбПК и издаден акт за общинска собственост,но на друг имот,друго решение,в друга местност,с друг планоснимачен номер.Тя твърди пред прокурора,че имаме нот.акт за този имот.Въобще не е погледнала ,че в молбата си прилагаме решението,скици и документи за собственост и те не съвпадат с това,което й е изпратено от районнатаобщина.В новият кадастър имота се води на името на баща ми и не е актуван като общинска собственост.Това го подвърди и гл.арх. на София с писмо до нас отпреди един месец.Веднага обжалвахме в СГС.Сега чакаме и се надяваме истината да излезе наяве.Пуснахме и жалба срещу следователката в районното.Тя утре може да вкара някого в затвора,защото не чете представените документи и факти.Не ни се иска да спира гражданското дело,при наличието на наказателно.Вярвам,че такова ще има,но може ли гражданското да се гледа?При условие,че вече знаеме за измамата,вярвам че ще спечелим.

След като сте получили отказ за образуване на наказателно производство от СРП, то по повод молбата Ви е имало проверка по смисъла на чл.119, ал.1, т.3 от ЗСВ. проверката се извършва от органите на МВР, а не от следствието и в тази връзка лицето, което визирате, че не разбира и не чете е полицай, а не следовател. Нещо повече - събраните в хода на проверката материали са преценени от прокурора, който с постановление е отказал образуване на наказателно производство. След като упреквате извършилия проверката, че не чете и не разбира, упрекът Ви автоматично се прехвърля и на решаващия орган - прокурора. Вместо да се занимавате с безсмислени квалификации се възползвайте от правото си да обжалвате отказа на прокуратурата пред по - горната прокуратура. Там може да срещнете повече четящи и разбиращи.
Гост

Мнениеот незнаещ » 27 Ное 2005, 08:10

Искрено се извинявам на служителите от следствието!Проверката е извършена в районното управление на МВР и служителката е с икономическо и няма понятие от право.
незнаещ

Назад към Имотни казуси