начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

искова молба по повод дължими такси в блок

Казуси за недвижими имоти

искова молба по повод дължими такси в блок

Мнениеот Татяна » 21 Ное 2005, 12:41

Здравейте на всички,
Живея в 12 етажен блок - имаме един длъжник от 2002г. който не си е платил таксите в блока на стойност 180лв.Вече е продал апартамента и се е приместил другаде да живее, но ние смятаме че ще е редно да вземем дължимата сума - все пак всички си плащат за необходимите разноски по блока.Въпросите ми са:
1. Трябва ли решение на Домсъвета за това че ще си искаме по съдебен ред дължимата сума и ако да, какво горе долу да пише в това решение
2. Как можем да изискаме новия адрес на длъжника - все пак исковата молба трябва да е адресирана до него и той да си я получи но му нямаме новия адрес
Ще Ви бъда благодарна ако успеете да ми отговорите
Успешен ден
Татяна

Мнениеот адвокат » 21 Ное 2005, 13:15

Най-добре ангажирайте адвокат,който да подготви всички предварителни въпроси,които изисква предявяването на иск срещу длъжника.Опитите Ви да узнаете и се справите сами с казуса само ще Ви доведат до несполука.Аз например се доверявам на специалист,когато ми се налага лечение,а не се лекувам сам,защото си давам сметка,че може да се окаже фатално.
адвокат

Мнениеот адвокат 2 » 21 Ное 2005, 14:06

а най-добре Вие му платете сметката. Щом блокът е 12 етажен, то в него живеят поне 36 семейства. Горе-долу се пада по 5,50лв. на семейство - това е най-лесния и бърз начин да оправите положението.
адвокат 2

Мнениеот Гост » 21 Ное 2005, 16:02

срещу неизправен длъжник в етажна собственост се вади направо изпълнителен лист. Друг е въпроса, че имота е продаден и за същия според мен новият собственик ще е задължен, освен ако няма клауза в договора му за покупко - продажба, която да го пази.
Гост

Назад към Имотни казуси