начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Как да изгоня наглите си наематели?

Казуси за недвижими имоти

Мнениеот Ани » 19 Ное 2005, 22:46

Ох...тръпки ме побиват като чета...
Моят наемател е психически неуравновесен човек.
Не мога да извадя приятели като твоите, за съжаление.
Днес го видяп да влиза във входа с четирима много здрави момчета.
Носеха някакви инструменти.
Може би са му колеги, работници... не знам.
А може и да търси начин незаконно да си пусне тока.
Бившият ми наемател заяви на кварталния, че има законно притежаван пистолет...
Гадно, нали?
Поне за нас, защото сме хора на възраст.
Ани

Мнениеот Ани » 19 Ное 2005, 22:49

stina, мило дете, благодаря ти за съпричастността, но ти си още мъничко и непатило /дъщеричката ми е във втори курс в юридическия/ и не знаеш капаните, които залагат изпечените мошеници...
Ани

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 04:10

До къде стигна Ани ? Изгони ли хората ?

Айде че ни е интересно............
Гост

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 10:47

Zdravei,Ani, i az se vklüchvam vav vaprosa.Razkaji ni kak se razvivat nestata?Vij kolko prijateli imash v nashe lize .
Гост

Мнениеот Ани » 30 Ное 2005, 13:48

Здравейте!
Благодаря ви, че се вълнувате от проблема ми.
Не, не съм ги изгонила още...
От прокурорът - ни вест, ни кост...
Междувременно ми изчезна договорът за покупко-продажба, сега чакам за препис, за да заведа евентуално гражданско производство.
Не знам как изчезна, не е чудно наемателят ми да има пръст...Веднага подадох молба в данъчното да блокират евентуална продажба.
Дълго време търсех :"Издирвам длъжници" в раздел "разни". Добре, че дъщеря ми ги откри в "Административно-правни услуги". Свързах се. Обаче...нямам 700 лв...
Уговорих едни приятели да сменим патроните... но е трудна организацията, защото хората са си на работа, а наемателката ми отсъства само 15 мин на обяд, за да прибере голямото си дете от близкото училище.
Тези дни дано го организираме...
Стискайте палци!
Не съм забравила обещанието си да ви информирам, просто нямах новини. Това чакане на прокурорското решение ме съсипа. И после, ако се окопирам там / не знам колко време ще изкарам, ако не разбие тоя и не ме убие.../. Просто създавам "Втори частен партизански отряд"/първи вече имаше :)/ и ще се окопая до победата! :)
Спрях му отдавна тока...но той си качи акумолатор и си направи осветителна система, готви си на газ....кво му е? :)
Поздрави на всики!
Ани

Мнениеот dikobraz » 07 Дек 2005, 22:21

уфф, а тук какво е развитието Ани. дните вървят
dikobraz
Потребител

Мнениеот Justus® » 07 Дек 2005, 23:10

Ани,Ани....., :o
E, как пък за толкова време не отсяхте полезната информация и още не сте предприели подходящи действия....
Отново Ви казвам, че има начин законосъобразно да се снабдите направо с изпълнителен лист и да ги извадите бързо от апартамента, макар, че сега предстои хаоса с началото на частното изпълнение и може да има малко забавяне.
Във всеки случай поне избягвате исковия процес и пристъпвате веднага към изпълнение.
Не ми се искаше да самопредлагам услугите си, не ми се вижда етично да се рекламира човек във форума, но започвам да се дразня от някои безсмислени писания по темата.
Ако сте от София, обадете ми се за час поне за консултация, ще Ви обясня как да действате– justus@lex.bg
Justus®

Мнениеот Гост » 08 Дек 2005, 16:28

Zdravei,Ani. Vij kolko hora iskat da ti pomognat - ne triabva da se predavash.
Pisha ti ot Germanija. Tuk e taka s naematelite(imam predvid redovno plastastite naemateli - tuk nikoi ne bi posmial da ne plasta) - kolkoto po - dajgo edin naematel jivee v jilisteto, tolkova po - trudno moje da bade izgonen. No, ako sobstvenika dokaje, che jilisteto mu triabva za lichno polzvane, togava triabva da bade osvobodeno vednaga.Dali na ne opitash tozi variant - prati mu not. zavarena pokana, che jilisteto ti triabva sled dva meseza, tai kato niamash kade da jiveesh.

I az mislia, che triabva da se konsultirash s advikat. Pravoto e na tvoja strana - spored men, ti veche niamash dogovor s tozi chovek - nali v dogovora ti pishe, che toi se prekratiava, ako...
Гост

Мнениеот E » 11 Дек 2005, 15:42

Zdravei Ani i tuka v 6veizaria tvoiata tema me vulnuva.
Moje bi moje da se oburnesh kum vesnik ili TV ili da napravi6 gladna stachka pred ministerstvo i taka da privle4e6 vnimanie na ujasnoto bulgarsko pravo razdavane a i da pomogne6 na drugi hora s su6tia problem.
Uspeh!
E

Мнениеот Гост » 11 Дек 2005, 19:47

Zdravei, Ani, mislia si mnogo varhu tvoja problem - kak bih go razreshila az .Tova s televizijata ili vestik e mnogo pravilno - tova e tochno tema za tiah.Niako0i te beshe posavetval da se obarnesh kam firma, kojato sabira neplateni dalgove. Vse edno dali sa mutri - sled kato ima obiavi vav vestnika, znachi si e savsem legalno, ili sa go legalizirali niakak. Zasto ne go napravish?Kakvo gubish?Az imah naemateli, koito ne biaha si platili niakolko meseza. Takav psihicheski tormoz im organizirah, che si pribrah nakraja parite.Ne iskam da davam saveti na tema psih. tormoz
obache.No te go zaslujavat.
Гост

Мнениеот Ани » 12 Дек 2005, 00:15

Здравейте всички!
Много ценя подкрепата ви!
Благодаря ви от сърце!
Отказах се от нахлуването, изплашиха ме, че е самоуправство и ... ме очаквали от 3 до 4 месеца ефективна присъда... Само това ми липсва... Просто не искам да си го представям...
Затова реших:
1. Започвам дело веднага.
2. Звъня и влизам с приятели, в присъствието на жената на наемателя, за да свалим радиаторите и да запечатим водомерите/ трябва така да е организирано всичко, че да е източена системата, да не е много студен ден...за да не мръзнат съседите и в тоя момент с нас да е представител на всофийска вода за да постави пломби/.
3. Съседите от входа изявиха желание да направят подписка против пребиваването на наглеците в апартамента ми - не знам дали е добра идея и до кого да я адресират.
4. Получих мнението на прокурора: дава още един месец на органите на МВР да проучат случая - това го оставям без коментар...
5. Може би трябва да се обърна към Гиньо Ганев, в ролата на омбусдман, но не знам къде му е офиса.
6. Наистина съм решила да се обърна към медиите.
Ами...това е засега.
Ще ви държа в течение.
Няма да се отчайвам.
Поздрави на всички! :)
Ани

Мнениеот Ани » 12 Дек 2005, 00:27

Благодаря на последния гост и искам да му кажа: прочети на 6-та страница, писах за "здравите момчета", с които се свързах чрез вестник... Искат ми 700лв, а в този момент не мога да ги намеря...

Благодаря на Е за идеята за медиите!

Благодаря и на този гост, който ми разказа как е в Германия и за идеята да докажа, че апартаментът ми трябва! Не знам как и къде да го приложа, но идеята ми харесва!

Благодаря още веднъж на всички за подкрепата!

Не се отказвам от идеята си да създам сдружение на българския наемодател.
Ани

Мнениеот Гост » 12 Дек 2005, 15:01

Ани,кажи какво стана с наемателя :?:
Гост

Мнениеот Гост » 12 Дек 2005, 18:13

Imat li tok o6te ili sa na tumno ve4e?...neznam dali znae6,no ako spre6 zahranvaneto,koeto zna4i da zakrie6 partidata,naglite ti naemateli nqma kak da si pysnat nova,za6toto pri otkrivane i zakrivane se iska dokyment za sobstvenost,notarialen akt,a te nqmat takuv..ne vqrvam da izdurjat na tumno i 6te si zaminat:)...Ako se okaje oba4e 4e vijdat i v mrak i tova ne im pre4i i Tv im e na baterii...togava prosto prodai apartamenta na mytra,zaedno s naematelite:))
Гост

Мнениеот Гост » 12 Дек 2005, 19:49

A kak ste nameri kupuvach mutra.S obiava li?

Ani, ako ti vlezesh v apartamenta, kogato naematelKata e tam, moje da stane goliam skandal - po - dobre ja izkazrai ot tam podniakakav predlog; smeni klüchalkata i togava deistvai vatre.Az mislia, che ti s tezi hora veche ne si v dogovorni otnoshenija,taka, che mojesh da pravish kakvoto iskash v apartamenta si.Nali v dogovora pishe, che ako ne se izpalniat opredeleni uslovija, dogovorat se prekratiava. spored zakona za zadaljenijata i dogovorite.Az imah podobni problemi( sa strana, kojato ne izopalniavashe zadaljenijata si)i taka me posavetva advokata mi, kakto i mnogo hora ot foruma.
Toi ima li adresna registrazija tam?
Ti se strahuvash da ne badesh obvinena v samorazprava - koi ste te obvini? Tova moje da napravi samo toi, ako zavede delo stestu teb, no mislish li, che ste posmee.
Гост

Мнениеот Ани » 12 Дек 2005, 20:31

Отдавна спрях тока. Направиха си система за осветление, свързана с акумулатор. Така гледат и телевизия. Предполагам, че готвят на газ. Добре им е.
Ако сменя - ще разбие.
Ани

Мнениеот Ани » 12 Дек 2005, 20:32

Ако сменя патрона, ще разбие. Ще ме обвини, че му липсват вещи.
Ани

Мнениеот Гост » 12 Дек 2005, 20:52

Parvonachalnata vi idea da se zaklüchite vatre, beshe dobra. Samo ne sama.A toi kato zapochne da razbiva, povikaite polizija.Tova e vasheto jiliste i vsichko v nego e vashe.Toi ima li adr. ragiostrazija? Varvete v raionnoto s not. si akt i kajete, che toi otdavna ne jivee tam - ako izobsto e ragistriran.Togava - toi niama pravo da razbiva klüchalki na chujdi apartamenti. A toi vinagi bi mogal da tvadri, che ste mu vzeli neto - neka da dokaje.
Do sega da sam go ubila.Sajaliavam, ne sam v Bg, inache vednaga stjah da se vklücha v barikadata.
Гост

Мнениеот Ани » 12 Дек 2005, 21:05

Всичките му документи и личната му карта са на моя адрес. Той нарича апартамента ми... НЕГОВ.
Ани

Мнениеот Ани » 12 Дек 2005, 21:09

Забравих да ви кажа, че по едно време си мислех, че вместо аз да стоя вътре, мога да включа СОД и те да се грижат да не влиза никой.
Обаче като разбраха, че имам договор, макар и изтекал, не се съгласиха да дойдат... И тази идея отпадна.
Ани

ПредишнаСледваща

Назад към Имотни казуси