Стига с тези мутри.Адвокати......пфу...да давате такива съвети-не ви ли е срам:че то наемателят може да се жалва и да образуват преписка.По добре да ги изхвърлите лично с помоща на някой приятел и ако има проблем да го ползвате като свидетел,че жената сама си е изнесла багажа,сменяте бравата и точка....military написа:Vij sega Ani kakto mnogo hora te posavetvaha i az iskam da ti kaza obarni se kam "mutrite".Vav vsi4ki nacionalni vesnici na stranicata "Obiavi",razdel "Razni" ima obiava,koiato zvu4i:"Vra6tame neizdaljeni zaemi"predpolagam 4e tova sa legalni firmi.Prosto spodelete va6ia problem s tiah i napravete niakakvi dogovorni otno6enia.Moga da ti prepora4am vesnici sadarja6ti takiva obivi,a imenno:"Trud","24 4asa","Standart" i tn.
- Дата и час: 29 Ное 2024, 00:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да изгоня наглите си наематели?
|
|
Re: Nai-barzia na4in.
- kompetenten
Re: Nai-barzia na4in.
Компетентен е напълно прав.И аз съм много изненадан че толкова адвоката ви съветват да се обърнете към мутрите.Ще ви кажа най-простата логика,която доста юристи явно не разбират: наемателят ви може да наеме мутри,които да ви изведат на "разходка в гората"както се изрази един от тези "юристи" за да не го притеснявате вече.Времето на дребните мутри мина.Кой ще си сложи главата в торбата.....Изобщо не сте наясно как ще се разправи полицията с някакви измислени мутри и в двата случая.И ви моля да не давате мнения силни ли са мутрите,а да отговорите само на това щом могат да се наемат мутри то не би ли могъл и наемателят да ги наеме....
- уайлд
Аз ще ти отговоря, макар да не съм адвокат - философски погледнато, този който има право има по-голям шанс да спечели битка във времето. Виновния ще се откаже много по-лесно от апартамента при първото затруднение, поради липса на мотивация. Освен това при мутрите също има правила, при това много от тях железни, защото утре никои няма да им търси бизнеса, а и те като хора са горди да вършат по-скоро нещо полезно. Пазара в БГ има нужда от правила и ефективно правосъдие и то се ражда - независимо къде и как - пазара го иска. Та, затова възможността наемателя да хване мутри е по-скоро теоретична.
- Гост
Ani, mnogo ti sachustvam - v ujasno pobarkvasta situazija si. V tvoja dogovor za naem sigurno pishe ,,Uslovija za prekratiavane na dogovora" - taka e vav vseki dog. za naem. Te sa napr, ,, s trimesechno preduprejdenie...ili podobni. Toi sasto se e podpisal pod tezi uslovija - znachi gi priema.Ako ti si deistvash po tezi uslovbija, znacjhi, spored dogovora, tia niamash veche otnoshenija s nego, toi ne ti e naematel. Az na tvoe miasto bih se nanesla v apartamenta(toi e tvoi i ti niama kade da jiveesh!)V ednata staja. I bih zapochnala da pravia remont.
Ne sam advokat, samo naemodatel, no ako tova mi se sluchi na men - predpochitam darjavata da me sadi, otkolkoto da pozvilia edin prostak da se razporejda s imustestvoto mi.A kato vijdam tempoto , s koeto se dvijat sadebnite dela v Bg., koi znae dali i koga ste vi osadiat. A i vie ste si prava.
Ne sam advokat, samo naemodatel, no ako tova mi se sluchi na men - predpochitam darjavata da me sadi, otkolkoto da pozvilia edin prostak da se razporejda s imustestvoto mi.A kato vijdam tempoto , s koeto se dvijat sadebnite dela v Bg., koi znae dali i koga ste vi osadiat. A i vie ste si prava.
- Гост
Компетентен, идеята ти е добра, но...това е семейство с две малки деца. Апартаментът го искаха необзаведен и го препълниха със тежки секции, гарнитури и т.н. Как може да се изхвърли това с приятел и къде? Чела съм за такъв случай. Прокурор е постановил незабавното връщане на багажа.
Аз досега действам законно. Имам надежда и в решението на прокурора. Защото, както казва последният гост, с невъоръжено око се вижда, че договорът отдавна е невалиден.
Но ако решението му е друго, ще се самонанеса, както обещах на всички тук и ще се барикадирам вътре. Няма да им изхвърлям багажа. Нека си го получат чрез дело. За парите си мислех да се обадя на ония обяви, но има време. Ще видим как ще развият нещата. Страшничко е, да...може да ме натопи...Но пък той се явава незаконен агресар, уайлд, знае, че атакува чужа собственост и все някога ще го отстранят от нея. Но иска да печели време с безкрайни дела и невръчени призовки...А мен това ще ме довърши.
Най-гадното е, че всичките му документи са на тоя адрес, дори личната карта. Настоявал пред кварталния, че апартаментът е негов!!!
Това ако не е наглост!!!
Аз досега действам законно. Имам надежда и в решението на прокурора. Защото, както казва последният гост, с невъоръжено око се вижда, че договорът отдавна е невалиден.
Но ако решението му е друго, ще се самонанеса, както обещах на всички тук и ще се барикадирам вътре. Няма да им изхвърлям багажа. Нека си го получат чрез дело. За парите си мислех да се обадя на ония обяви, но има време. Ще видим как ще развият нещата. Страшничко е, да...може да ме натопи...Но пък той се явава незаконен агресар, уайлд, знае, че атакува чужа собственост и все някога ще го отстранят от нея. Но иска да печели време с безкрайни дела и невръчени призовки...А мен това ще ме довърши.
Най-гадното е, че всичките му документи са на тоя адрес, дори личната карта. Настоявал пред кварталния, че апартаментът е негов!!!
Това ако не е наглост!!!
- Ани
Cuvala sam, che ako niakoi jivee 10 god. v chujd imot, bez da e v niakakvi dogovorni otnoshenija, tozi imot moje da stane negov - no ne znam podrobnosti.
Niama nujda da im izhvarliash bagaja - prosto se nanesi da si ,,jiveesh" i ti tam - ami ako naistina niamashe kade da jiveesh.Tozi sluchai mnogo me vpechatli. Az sam v chujbina - ako biah v Bg. stiah nepremenno da se srestna s teb, za da vodim zaedno voinata.Tova ne moje da se ostavi taka !!! Ne moje da bade! Zasto ne se obarnesh kam presata - tova e mnogo aktoalna tema, kojato zasiaga mnogo hora.
Niama nujda da im izhvarliash bagaja - prosto se nanesi da si ,,jiveesh" i ti tam - ami ako naistina niamashe kade da jiveesh.Tozi sluchai mnogo me vpechatli. Az sam v chujbina - ako biah v Bg. stiah nepremenno da se srestna s teb, za da vodim zaedno voinata.Tova ne moje da se ostavi taka !!! Ne moje da bade! Zasto ne se obarnesh kam presata - tova e mnogo aktoalna tema, kojato zasiaga mnogo hora.
- Гост
Благодаря ти за съпричастието!
Благодаря на всички тук. Дадохте ми много съвети и така се чувствам по-силна.
Ние сме кротки хора. Особено съпругът ми. Винаги е настоявал да действаме с добро. И така, с добро, вече три години не можем да ги изгоним.
Ох, ти ме притесни... Наистина съм чувала за такива 10 години, но мисля, че когато го ползва добросъвестно... пък аз нали сега съм уведомила прокуратурата за самоуправните му действия?
Ужас!
Апартаментът ми е наследствен, но наистина ми трябва, защото дъщеря ми ще се омъжва и ще живее там... ако си го върнем...
Не са ми излишни и парите от наемите, които той не ми е платил, защото имам абитуриент и кандидат-студент тази година, но ако успея да го изгоня, няма да мого да заведа граждандко дело, защото неговия постоянен адрес е моя. И в личната му карта. И как ще го издиря после?
Халал да са му парите, няма да се моря с дела. Искам само да се махне!
За медиите и аз си го мислех, но много ми се влоши здравето. Но ако се наложи да се барикадирам в апартамента си, ще извикам медиите, защото ме е страх той да не разбие вратата и да не ме убие в яростта си. Защото, заключвайки се, аз ще оставя на улицата жена му и двете му малки деца / на 8 и на 5 години/, поне докато той се върне от работа. Хич не ми е лесно, защото дечицата не с виновни...
И пак не се знае дали няма да налетя на него като отключа, не знам ходи ли редовно на работа? Тогава ще има сблъсък.. значи не трябва да отивам сама. Аз съм безработна, ама , нали се сещаш колко трудно
мога да организирам работещи приятели да са ми на разположение, когато жена му излиза на разходка.
Благодаря на всички тук. Дадохте ми много съвети и така се чувствам по-силна.
Ние сме кротки хора. Особено съпругът ми. Винаги е настоявал да действаме с добро. И така, с добро, вече три години не можем да ги изгоним.
Ох, ти ме притесни... Наистина съм чувала за такива 10 години, но мисля, че когато го ползва добросъвестно... пък аз нали сега съм уведомила прокуратурата за самоуправните му действия?
Ужас!
Апартаментът ми е наследствен, но наистина ми трябва, защото дъщеря ми ще се омъжва и ще живее там... ако си го върнем...
Не са ми излишни и парите от наемите, които той не ми е платил, защото имам абитуриент и кандидат-студент тази година, но ако успея да го изгоня, няма да мого да заведа граждандко дело, защото неговия постоянен адрес е моя. И в личната му карта. И как ще го издиря после?
Халал да са му парите, няма да се моря с дела. Искам само да се махне!
За медиите и аз си го мислех, но много ми се влоши здравето. Но ако се наложи да се барикадирам в апартамента си, ще извикам медиите, защото ме е страх той да не разбие вратата и да не ме убие в яростта си. Защото, заключвайки се, аз ще оставя на улицата жена му и двете му малки деца / на 8 и на 5 години/, поне докато той се върне от работа. Хич не ми е лесно, защото дечицата не с виновни...
И пак не се знае дали няма да налетя на него като отключа, не знам ходи ли редовно на работа? Тогава ще има сблъсък.. значи не трябва да отивам сама. Аз съм безработна, ама , нали се сещаш колко трудно
мога да организирам работещи приятели да са ми на разположение, когато жена му излиза на разходка.
- Ани
Ани,според мен само си губиш времето с жалби до прокуратурата и до полицията.Не се чуди и още сега отивай и завеждай гражданско дело или както те посъветваха по-горе ,намери опитен адвокат и направо си извади изпълнителен лист.За мутри и помощ от приятели въобще не си помисляй.Такова наказателно дело ще ти спретне твоят наемател,че ще ти се завие свят.Казвам ти го от опит,тъй като съм водил такива дела.Най-малкото което може да ти се случи е деянието ти да бъде квалифицирано като самоуправство и да бъдеш предупредена да възстановиш първоначалното фактическо положение.Но от това което чета-жената на наемателя си била постоянно в жилището,има голяма вероятност нещата да излязат от контрол по време на изнасянето на багажа-и такива случай съм имал.Тогава може да ти образуват дело я за телесна повреда ,я за грабеж,я за принуда и др.Не си заслужава,съвсем ще си разбиеш здравето и нервите.Съвета ми е не губи време и тръгни по законният ред-колкото и бавен да е той.
- ludi
- Потребител
Ти си луда бе Ани
Ще гониш наематели с прокурор и квартален полицай!!!
Това да не ти е ерата на развития социализъм.
За ГПК чувала ли си?!
Това да не ти е ерата на развития социализъм.
За ГПК чувала ли си?!
- Гост
За много неща не съм чувала в тая сфера, госте, затова влизам тук да питам, защото адвокатите с които контактувах ме посъветваха - мутри.
Не съм влязла във форума за специалисти, тук пише, че се получава он-лайн помощ, така че не можеш да ме обвиняваш в некомпетентност, защото е видно, че съм некомпетентна... Затова търся съвет тук.
Не съм влязла във форума за специалисти, тук пише, че се получава он-лайн помощ, така че не можеш да ме обвиняваш в некомпетентност, защото е видно, че съм некомпетентна... Затова търся съвет тук.
- Ани
Ани, вече ти писах по- горе, че като адвокат в аналогични на твоята ситуации прокурор и полицай не помагат, а ще те препратят към завеждане на гражданско дело.
Когато заведеш иск за предаване владението на жилището непременно поискай едновременно с това и запор върху вещи на длъжника докато още не се е усетил, че ще се окаже, че не само ще те мотае по съдилища, а че накрая няма да има какво да ти плати- за раходи по делото, неплатени наеми и лихви. Обезпечителен запор може да се иска и преди започване делото за освобождаване на жилището и за мен това до сега е било най- резултатния способ, така че говори с адвоката си за това.
Прав е госта по- горе, че това с изчакването е абсолютно излишен и безперспективен ход.
Желая ти успех!
Когато заведеш иск за предаване владението на жилището непременно поискай едновременно с това и запор върху вещи на длъжника докато още не се е усетил, че ще се окаже, че не само ще те мотае по съдилища, а че накрая няма да има какво да ти плати- за раходи по делото, неплатени наеми и лихви. Обезпечителен запор може да се иска и преди започване делото за освобождаване на жилището и за мен това до сега е било най- резултатния способ, така че говори с адвоката си за това.
Прав е госта по- горе, че това с изчакването е абсолютно излишен и безперспективен ход.
Желая ти успех!
- Гост
- Ани
Когато дочакаш решението /най-вероятно постановление за отказ от започване на дознание поради липса на престъпление/на прокурора ,ще разбереш ,че съм бил прав.Съвета ,който ти даде последният адвокат е много добър,възползвай се още преди да си получила отговор от прокурора.
- ludi
- Потребител
Благодаря ви от сърце!
Бихте ли ми препоръчали опитен адвокат, който може да се заеме?
enister@abv.bg
Бихте ли ми препоръчали опитен адвокат, който може да се заеме?
enister@abv.bg
- Ани
И аз така си взех "опитен адвокат" който ми взе 300лв, обясни ми колко е сложен закона и си замина - адвоката ти взима парите независимо от резултата. Говорих с комшия, дето врата му е 3 пъти колкото моя, ако има такъв изобщо и влиза трудно в БМВ-то си, отиде и посъветва длъжника ми -което се оказа супер законно, супер ефективно и бързо. Тоя дето приказва по-горе, че водил подобни дела срещу мутри дрънка глупости
- Гост
Ani, vij kolko hora ase vklüchiha, povecheto - advokati, i vij kolko razlichni mnenija ima.Sledeiki zelija dialog, i az stigam do zaklüchenie, che triabva da si namerish mutra.Naematelia ne moje da dokaje pred sada, che si go zaplashvala, kakto i ti ne bi mogla da dokajesh, che ne si - toi vsichko moje da si izmisli.
A za dezata mu ne se pritesniavai - roditelite im triabva da se grijat za tiah, a ne chujdite hora.
Po-dobre popitai - ima li niakoi s takava fizionomija, koito bi iskal da ti pomogne.
A za dezata mu ne se pritesniavai - roditelite im triabva da se grijat za tiah, a ne chujdite hora.
Po-dobre popitai - ima li niakoi s takava fizionomija, koito bi iskal da ti pomogne.
- Гост
Това според мен е най-правилният съвет.И пак ти повтарям: за мутри не си и помисляй,а "разходка в гората" както те "съветваха" е отвличане според нак. кодекс и ти ще си съучастник сигурно членът за организирана група е около 10 год. лишаване от свобода.Искай запор на вещите като обезпечение на бъдещ иск.Съдът се произнася светкавично.Може да се нанесеш и ти,спри тока пак и тнт.Успех.Гост написа:Ани, вече ти писах по- горе, че като адвокат в аналогични на твоята ситуации прокурор и полицай не помагат, а ще те препратят към завеждане на гражданско дело.
Желая ти успех!
- kompetenten
|
|