Здравейте !
По договори за отдаване под наем на общински недвижим имот наематели дължат суми за наем от две годинил Преди да предявя искове за неизплатените задължения към общината, двама наематели са починали. Какво да предприема ?
- Дата и час: 25 Ное 2024, 06:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Сабиране по съдебен ред на наеми от починали лица.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Единият наемател почина преди месец, общинското жилище не е отдадено под наем към настоящия момент на други лица. Със смъртта на наемателя се прекратява договора за наем, ще го оформя със Заповед на кмета, издадена на основание ЗОС и ЗЗД, както и данните от смъртния акт, но задълженията си за наем той не плащал от края на 2004 г. до настоящия момент. Как да ги събера ? Ако има наследници, следва ли те да отговарят за тези задължения и как ще го обоснова, като нямам доказателства за приемане на наследство.
Мисля за варианти и честно казано ми е трудно!
Мисля за варианти и честно казано ми е трудно!
- Гост
За приемането на наследството може да се съди например от разпореждането от страна на наследниците с имущество от наследствената маса /виж например в КАТ ако наследодателя е имал МПС на кого се води сега или направи проверка за недвижимите имоти и разпорежданията с тях/. Ако няма нищо можеш да подадеш искане до РС на основание чл.51 от ЗН. Мисля, че е по-добре да го направише преди завеждането на иска за самия наем, защото може да се откаже като види цената на иска.
- ivailast
- Младши потребител
А защо за две години се дължи наем??? Защо не сте ги потърсили по-рано, и ако не плащат, да се прекрати договора за наем? Не Ви ли е неудобно такова безхаберие към имуществото, изградено от наши данъци? Интерисуват Ви само размерите на заплатите, привилегиите, големите отпуски и прочие екстра, без да ги изработите - и тези заплати пак от отчисления от нашите данъци са. Като сте юрист защо и елементарни неща не знаете, а чакате наготово?
- Гост
Отговор
Хайде, сега - да се и подгоним за отговори!
Който иска, ще ти помогне...
НО, малко тъпо ми се вижда положението с твоя въпрос..
Просто потърси наследниците (поне - законните) с ГРАО-службата в твоята община.
После, се свържи с някой колега от ТДД, после ще черпиш едно и ще разсъждаваме.
Но, ми се струва, сам/-а трябва да се оправиш, преди да са те оправили шефовете!
Изобщо - ти питаш ли ни нас, как се оправяме ние с Общинските служби!?
Който иска, ще ти помогне...
НО, малко тъпо ми се вижда положението с твоя въпрос..
Просто потърси наследниците (поне - законните) с ГРАО-службата в твоята община.
После, се свържи с някой колега от ТДД, после ще черпиш едно и ще разсъждаваме.
Но, ми се струва, сам/-а трябва да се оправиш, преди да са те оправили шефовете!
Изобщо - ти питаш ли ни нас, как се оправяме ние с Общинските служби!?
- tvalchev
- Младши потребител
виждала съм решения на Общинския съвет, с които опрощават такива задължения - починал наемател, който дължи наемни вноски, а съпругата, съпругът са много бедни, или пък няма наследници.
- allina
- Младши потребител
следва да се образува исково производство за длъжника, но е важен договора за наем-с кого е сключен с представител на фирмата /починалия/ или с негово упълномощено, лице? Изобщо адресатът си е важен.....
- torbalan
- Нов потребител
След като разбереш кои са наследниците на починалите наследодатели, си издай изпълнителен лист срещу тях на основание чл. 237, б. в от ГПК /въз основа на извлечение от сметка удостоверяваща задълженията/ и готово.
- pinkopanter
- Потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|