- Дата и час: 29 Ное 2024, 00:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да изгоня наглите си наематели?
|
|
- Ани
Патила съм много от квартиранти. Законът ни ги закриля. Не е както в другите страни - полицейска евикция и хайде. В България е рай за длъжници.
Давам Ви безплатен съвет, защото няма по-гадна и безперспективна ситуация някой да ти е заел собствената къща и да не можеш да го изгониш.
Та съветът ми е :
1. Спрете електричеството.
Ако не помотне, тогава - на адвокат.
Давам Ви безплатен съвет, защото няма по-гадна и безперспективна ситуация някой да ти е заел собствената къща и да не можеш да го изгониш.
Та съветът ми е :
1. Спрете електричеството.
Ако не помотне, тогава - на адвокат.
- лили2
Ani, az sasto imam naemateli i tazi tema mnogo me valnuva.kakto vi savetva Lili - podaite molda za spirane na tok, parno, tel., zastoto ne jiveete v apartamenta.Vsichko tova e na vashe ime.A tova, che jena mu ne izliza ot kasti - e malak problem - vse moje da se izmisli nesto , za da ja izkatate ot tam.
- Гост
Каквата и клауза да включите в договора, колкото и да са се съгласили наемателите, че ще "излязат" доброволно от жилището Ви на хартия, това не Ви дава законово право да ги "изхвърлите" като смените просто бравата, тъй като веднага ще бъдете атакуван за самоуправство по НК. Съда или мутрите- избирате сам. За съда следва адвокат, сам няма да се справите, за мутрите- други работи.
- Гост
Лили2, спрях им тока със специална молба до електрото и такса от 15 лева.
Но...наемателят ми си е платил такса включване на някоя каса, а те нямали компютърна връзка/така ми обясниха/ и срещу 8 лева си има ток! Просто ще полудея!!!!! Значи монополистът Електроразпределение не може да защити правата ми на собственик!
Уж да го спрат пак - няма резултат. Прехвърлят си топката. Не били виновни, че имам наемател. те били извършили услугата. Това е.
Но...наемателят ми си е платил такса включване на някоя каса, а те нямали компютърна връзка/така ми обясниха/ и срещу 8 лева си има ток! Просто ще полудея!!!!! Значи монополистът Електроразпределение не може да защити правата ми на собственик!
Уж да го спрат пак - няма резултат. Прехвърлят си топката. Не били виновни, че имам наемател. те били извършили услугата. Това е.
- Ани
- Ани
Знам, че се таксува самоуправство.
Но аз съм подала в прокуратурата оплакване срещу него с мотив самоуправство. Защото при невалиден договор, при получена нотариална покана още през август, при неплащане на сметки и наем...да обитава пряко волята ми апартамента, е чисто САМОУПРАВСТВО!
Ще изчакам решението на прокурора.
А за мутрите ме посъветва адвокат. Ако погледнете темата по-нагоре, ще видите, че и други го направиха.
Но аз съм подала в прокуратурата оплакване срещу него с мотив самоуправство. Защото при невалиден договор, при получена нотариална покана още през август, при неплащане на сметки и наем...да обитава пряко волята ми апартамента, е чисто САМОУПРАВСТВО!
Ще изчакам решението на прокурора.
А за мутрите ме посъветва адвокат. Ако погледнете темата по-нагоре, ще видите, че и други го направиха.
- Ани
ани рових се в стр. на енергото. след като нямат обратна връзка аз бих процедирал така. повреждам си електромера и нека тогава наемателя да плати смяната му. и така н пъти като при това бих обърнал внимание /меко казано/ че аз като собственик и абонат на тях съм им заявил че не желая да ползвам услугата им за определено време. не може да няма начин да стопират пускането му отново. но за начало повреда на електромера
http://www.electro-sof.com/usl/ceni1.html
тук има още една точка 13 за прекратяване на регистрация но не знам как се тълкува. дали те ще могат да си направят нова партида без НА.
и пак към адвокатите, спирането на тока тел. от страна на собственика дали пак е самоуправство
http://www.electro-sof.com/usl/ceni1.html
тук има още една точка 13 за прекратяване на регистрация но не знам как се тълкува. дали те ще могат да си направят нова партида без НА.
и пак към адвокатите, спирането на тока тел. от страна на собственика дали пак е самоуправство
- dikobraz
- Потребител
Водих дълги преговори с енергото.
Мисля, че взеха присърце въпроса. Обещаха утре да спрат тока отново и казаха, че са пратили съобщение по касите да не включват тоя адрес. за всеки случай с домоуправителя залепихме бележка на моя електромер, на която оставих съобщение на техниците.
Най-лошото е, че така както наемателят ми обеща на кварталния /който го разпитваше по поръчение на прокурора/ да се изнесе другата седмица, преди малко ми звънна и ми каза, че няма да се изнесе и ще заведе дело. Пари нямало да видя и само съда може да го извади.
Вече съм накрая на силите си...
Тези дела продължават дълго...
Мисля, че взеха присърце въпроса. Обещаха утре да спрат тока отново и казаха, че са пратили съобщение по касите да не включват тоя адрес. за всеки случай с домоуправителя залепихме бележка на моя електромер, на която оставих съобщение на техниците.
Най-лошото е, че така както наемателят ми обеща на кварталния /който го разпитваше по поръчение на прокурора/ да се изнесе другата седмица, преди малко ми звънна и ми каза, че няма да се изнесе и ще заведе дело. Пари нямало да видя и само съда може да го извади.
Вече съм накрая на силите си...
Тези дела продължават дълго...
- Ани
Не е съвсем така! Тези дела са бързи, стига да не възникне проблем с призоваването, например- ответника да е в друг град или да се върне призовка с отбелязване, че ответника не жимее на адреса! Задължително на ответника се връчва препис от молбата с доказателства и му се дава възможност да вземе становище в три дневен срок.
- Гост
Ами тези дела не са толкова бързи и ще Ви кажа защо (имал съм такива случаи и сега Ви казвам основните "номера", които въртят бившите наематели - казвам "бивши", защото това са хора, които стоят в имотите без правно основание, след като им прекратите наема). Бъркотиите с призоваването - ясно. При мен дори се стигна до гръмогласни жалби до председателя на районния съд, че призовкарките (дребни на телосложение женици в случая) са влезли в имота с шут и кръвожадно са натръшкали присъстващите в помещението и едва ли не с нож на гърлото принудили някои да подпише, че е получил призовката. Номерът не мина След това никой не се яви като ответник. Съдията разгледа делото в две заседания в рамките на една седмица и след три седмици имахме осъдително първоинстанционно решение. Последваха нови обструкции при получаване на съобщението за готовото решение. И сега - черешката на тортата - след това бившият наемател пуска жалба, без платена такса, разбира се. Така печели още време, защото отново му се праща съобщение да внесе 15 лв. държавна такса. Плаща се и тя и - о, небеса - изведнъж съдията по делото започва да си мисли, че ние, ищците, не сме запознати с решението поради едни процесуални подробности!!! След като вече сме пуснали възражения срещу жалбата на същия ден, в който е внесена таксата, само и само да върви делото към градския съд. Не е ясно как бихме могли да коментираме жалба по решение, за което не знаем, нали
Предложих на доверителите си да пуснем жалба за бавност, но те предпочетоха да уведомим съдията със съответна молба за това, че решението ни е пределно ясно и уважава всичките ни претенции и няма как да не сме уведомени за него.
Заседанието в СГС е насрочено за средата на декември - 13 месеца след началото на сагата... Ами това е то. Бързо производство по чл. 126а ГПК.
Предложих на доверителите си да пуснем жалба за бавност, но те предпочетоха да уведомим съдията със съответна молба за това, че решението ни е пределно ясно и уважава всичките ни претенции и няма как да не сме уведомени за него.
Заседанието в СГС е насрочено за средата на декември - 13 месеца след началото на сагата... Ами това е то. Бързо производство по чл. 126а ГПК.
- Гост
Nai-barzia na4in.
Vij sega Ani kakto mnogo hora te posavetvaha i az iskam da ti kaza obarni se kam "mutrite".Vav vsi4ki nacionalni vesnici na stranicata "Obiavi",razdel "Razni" ima obiava,koiato zvu4i:"Vra6tame neizdaljeni zaemi"predpolagam 4e tova sa legalni firmi.Prosto spodelete va6ia problem s tiah i napravete niakakvi dogovorni otno6enia.Moga da ti prepora4am vesnici sadarja6ti takiva obivi,a imenno:"Trud","24 4asa","Standart" i tn.
- military
- Младши потребител
military, благодаря ти!
Точно така ще направя.
Но ми се ще да изчакам решението на прокурора.
Преди малко ми се обади една приятелка, че техни приятели имат магазин на "Раковски", наемателите нито плащат, нито искат да се изнесат...и текат дела вече пета година...
Чудя се вече.. да не изрека ли и аз:....държавата...
Точно така ще направя.
Но ми се ще да изчакам решението на прокурора.
Преди малко ми се обади една приятелка, че техни приятели имат магазин на "Раковски", наемателите нито плащат, нито искат да се изнесат...и текат дела вече пета година...
Чудя се вече.. да не изрека ли и аз:....държавата...
- Ани
- Гост
Знаеш ли... вече искам да ме осъдят за самооправство!
Нека ме осъдят!
Щом неговите действия не се смятат за самоуправство....просто нямам думи.
Искам да се самоуправя с тоя идиот!!!
Щом държавата не може да го "оправи"...ще го сторя аз!
Само дето си съсипах нервите и здравето...а съм със сърдечно заболяване.
Цялото ми семейство е травмирано!
Апартаментът си ми трябва!
И ЩЕ СИ ГО ВЗЕМА !
Ще ви информирам за всичко, просто искам да изчакам как ще се произнесе прокурорът, защото вече съм подала жалба и тече проверка.
Благодаря ви за всичките съвети!
Желая ви късмет!
Нека ме осъдят!
Щом неговите действия не се смятат за самоуправство....просто нямам думи.
Искам да се самоуправя с тоя идиот!!!
Щом държавата не може да го "оправи"...ще го сторя аз!
Само дето си съсипах нервите и здравето...а съм със сърдечно заболяване.
Цялото ми семейство е травмирано!
Апартаментът си ми трябва!
И ЩЕ СИ ГО ВЗЕМА !
Ще ви информирам за всичко, просто искам да изчакам как ще се произнесе прокурорът, защото вече съм подала жалба и тече проверка.
Благодаря ви за всичките съвети!
Желая ви късмет!
- Ани
Uspeh!
Искрено ти желая успех. Най- вероятно това със спирането на тока ще е най- ефикасното и лесното. Само искам да кажа, че е много трудно както да си намериш свестни наематели, така и свестни хазаяи. Това със самоуправството наистина ще ти го лепнат и работата може да стане изключително сериозна и да отиде към други текстове на НК. Особено ако оня нещастник вече няма какво да губи и почне да се жалва след като е ходил на разходка в гората с ония момчета. Изглежда е точно такъв тип човек. Има такива хора- като мазохисти са, просят си проблемите още и още, харесва ли им, не знам....
И нека силата бъде с теб!
И нека силата бъде с теб!
- Bivsh naematel
Благодаря ти за хубавото пожелание!
Сега се върнахме от кварталния.
Мъжът ми написа неговото становище.
Аз пуснах нова жалба за заплаха от страна на наемателя.
Пропуснах да ви кажа, че снощи ми си обади по тел и започна да ме заплашва.
Та, подадох жалба и срещу това.
Кварталният ми каза, че мнението, което ще даде на прокурора е, че има самоуправство от страна на моя наемател.
Остава да чакам какво ще реши прокурорът.
Сега се върнахме от кварталния.
Мъжът ми написа неговото становище.
Аз пуснах нова жалба за заплаха от страна на наемателя.
Пропуснах да ви кажа, че снощи ми си обади по тел и започна да ме заплашва.
Та, подадох жалба и срещу това.
Кварталният ми каза, че мнението, което ще даде на прокурора е, че има самоуправство от страна на моя наемател.
Остава да чакам какво ще реши прокурорът.
- Ани
|
|