начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Как да изгоня наглите си наематели?

Казуси за недвижими имоти

Мнениеот Ани » 14 Ное 2005, 00:42

Моля за съвет!
Пратих им нотариална покана да се изнесат още през август.
Не са ми плащали три месеца.
За сметките да не говорим...
Пуснах жалба до прокурор.
Нямам отговор.
Дойде новият отоплителен сезон, ще натрупат още сметки.
Наемателят ми се подиграва в лицето, казва, че не мога да го изгоня, защото има две малки деца, псува ме...ужасно е...
Подадох молба в електрото и срещу 15 лева му спрях тока.
На другия ден той си го пусна...
Обясниха ми, че нямат компютърна връзка и той просто си е платил осем лева в някоя каса...
Договорът ни е сключван през 2000 година и е едногодишен. В него пише, че ако наемателят закъснее с плащането 20 дни, договорът се прекратява. Значи отдавна е прекратен.
Говорих с един адвокат.
Бях чула за бързо производство.
При огромен късмет - три, четири месеца, ми отговори той.
Това ме ужасява!
Как да защитя собствеността си?
Моля, помогнете ми!
Ани

Мнениеот адвокат » 14 Ное 2005, 08:36

Явно колегата ви е осведомил как да стане и това е единствения законосъобразен начин.Дори и да си купите пистолет,това няма да помогне.
адвокат

Мнениеот Ани » 14 Ное 2005, 13:09

Колегата ви ми каза, че най-бързо става с мутри.
Но нещо не си падам по такива контакти.
Мисля да издебна жената на наемателя да излезе / ще е доста трудно, но не е невъзможно/, да си отключа и да се заключа отвътре. Няма да ги пускам. Нека те да ме съдят и нека така изчакаме решението на прокурора. Той ще реши кой има право да обитава моя апартамент.
Кажете ми налудничева ли е идеята ми и какви са последствията ако я осъществя?
Ани

Naematel

Мнениеот bau » 14 Ное 2005, 13:54

Ako,pitate men az sa6to ne sam privarjanik na mutrite,no v slu4aia sa nai-barzoto re6enie.Pratete niakoi da spla6i va6iat naematel pak posle ste vidim dali niama da se iznese,i dali niama da si plati dalgovete.
bau

Мнениеот Гост » 14 Ное 2005, 14:26

адвокат написа:Явно колегата ви е осведомил как да стане и това е единствения законосъобразен начин.Дори и да си купите пистолет,това няма да помогне.

...баси държавата :oops:
Гост

Мнениеот Destiny » 14 Ное 2005, 14:33

Ани написа:Колегата ви ми каза, че най-бързо става с мутри. Но нещо не си падам по такива контакти. Мисля да издебна жената на наемателя да излезе /ще е доста трудно, но не е невъзможно/, да си отключа и да се заключа отвътре. Няма да ги пускам. Нека те да ме съдят и нека така изчакаме решението на прокурора. Той ще реши кой има право да обитава моя апартамент. Кажете ми налудничева ли е идеята ми и какви са последствията ако я осъществя?

Това донякъде ми се струва добра идея. Добре би било, ако ваш близък човек ви съдейства. Но помислете малко - все пак не сте сигурна дали така ще успеете, така , че ви съветвам това да ви бъде План А. Ако той се провали, ще трябва да помислите и за План Б и то още сега, преди да сте започнали с План А.
Помислете за сплашването например. Напълно са си заслужили да ги стреснете с нещо, а и не е нужно да търсите мутри за тази цел. Имате ли някой роднина или близък човек с по-представителен и внушителен външен вид? Ако да, то не губете време и му се обадете още сега!
По-нататък вие си знаете какво да правите... Желая ви успех и по-бързо да се отървете от тези нагли изедници![color=indigo]
[/color]
Destiny

Мнениеот Ани » 14 Ное 2005, 15:29

Благодаря ви за съветите!
Преди малко ми се обади кварталният и ме извика.
Тъжбата ми до прокурора беша при него /не мога да повярвам! Бяха ми казали, че тези тъжби се мотаят дълго в съда/.
Наемателят ми беше там и лъжеше, че не е получавал нотариална покана.
Кварталният не знаеше какво значи получена покана с отказ. Опитах се да му обясня, но той ме сряза.
Попита ме дали сме го предупреждавали със свидетели да напусне.
Ми не сме със свидетели.
Той ни затваряше телефона и ни казваше: Елате "у нас". И ние със съпругат ми отивахме примирено в собствения си апартамент "у тях". Не искахме да си помисли, че го сплашваме / каква наивност, а?/.
И там той ни обясняваше как няма да можем да го пипнем.
Притеснявам се какво мнение ще напише кварталният...стори ми се некомпетентен. А от неговата проверка ще зависи какво ще предприеме прокурора.
Та, засега отлагам план А и план Б. :)
Обеща пред кварталния да се изнесе другата седмица.
Стискайте палци!
Ще ви държа в течение.
Ани

Мнениеот Гост » 14 Ное 2005, 15:59

Като адвокат съм водила дела срещу наематели за освобождаване на жилище, включително и по т.нар. бързо производство. Не Ви съветвам да разчитате на "кварталния", тъй като той няма да Ви помогне да бъде освободено жилището Ви. Така ще загубите време, нищо повече. Най- много да получите писмен отговор след не знам колко си време, че спорът е от гражданско правно естество и следва да се обърнете към съда. Процедурата е гражданско дело и след това- снабдяване с изпълнителен лист, като със съдия- изпълнител единствено можете да влезете в имота си и да бъде същият законно освободен от "наемателите" Ви.
Това да се заключите в имота си, макар и Ваш собствен ще се таксува като самоуправство, повярвайте, имам и такъв случай, така че наистина "..... държавата", а самоуправството е престъпление, наказуемо по НК. Нищо няма да постигнете така.
Вариянтите са или "мутрите" /много съжалявам, но се ползва, някои клиенти го предпочитат като по- бързо и сигурно средство/ или бързото производство в добавка после със съдия- изпълнител.
Гост

Мнениеот Ани » 14 Ное 2005, 17:35

Оо, а аз така се зарадвах, че всичко се оправя... :cry:

Ами...да речем, че намеря някакви мутри. Какво да искам от тях? Да го сплашат ли само? Какво да му кажат?
Направо ще се побъркам.
Ани

Мнениеот Stal » 14 Ное 2005, 18:06

Не е неоходимо да им давате никакви указания, те знаят какво да правят! Просто се разберете за парите и какво искате Вие от тях, предполагам да Ви освободят жилището и да ви се издължат.
И аз съм адвокат, но за съжаление нямате друг вариант, ако искате да ги изгоните преди края на отоплителния сезон, а и да ви кажа честно, може и по-евтино да Ви излезе. :lol:
П.С. Не им давай всички пари накуп, половината, а след като си влезеш в жилището- другата половина, то малко като по филмите, ама какво да правиш, като ни е скапана държавата! :twisted:
Stal

Мнениеот Гост » 14 Ное 2005, 18:31

I razkajete kak sa se razvili nestata - lübopitno mi e.
Az imah podoben sluchai - izliazoha si, sled kato poluchiha posmo ot moja advokat.Beshe dosta agresivno napisano i te se izplashiha.
Гост

Мнениеот Ани » 14 Ное 2005, 19:10

Чудя се откъде да намеря такива хора и да не би да попадна на лаици, ама ще търся. Но ще изчакам другата седмица, както обеща пред кварталния, че ще се махне.
Но няма ли опастност после той да плати на мутри и да си върне парите.
Май толкова искам да се изнесе, че ...... му на парите.
Прави сте, че после иди го гони с граждански иск, след като в личната му карта фигурира адресът на моя апартамент.
Ще ви информирам за всичко.
Благодаря ви за подкрепата! :)
Ани

Мнениеот Гост » 14 Ное 2005, 19:25

Savet - ne se zanimavaite s mutri.
Tolkova li niamate niakoi prijatel , koito da prilicha na ,,mutra"?
Ja se ogledaite naokolo.
Гост

Мнениеот Гост » 14 Ное 2005, 19:46

"...баси държавата "

СКАПАНА ДьРЖАВА-СКАПАНИ ЗАКОНИ!!!
Гост

хипотетично

Мнениеот dikobraz » 14 Ное 2005, 20:41

бих запитал уважаемите адвокати доколко, ще е в рамките на законите ни ако при подписване на договор за наем се подпише като анекс към договора или отделно споразумение съгласие между наемателя и наемодателя че при неплащане на сметки или наем, или и двете наемателя се отказва от ползването на имота доброволно и няма претенции към наемодателя да се разпорежда отново с имота си.
това споразумение ще е валидно ли пред съд евентуално ако собственика въз основа на него си влезе във владение и образно казано изчисти имота си от чужди вещи
dikobraz
Потребител

Мнениеот Ани » 14 Ное 2005, 21:28

В нашият договор е написано, че той автоматично се прекратява при забавяне на наема с 20 дни и при неплащане на сметки. Той не ми плаща по пет месеца... но пак не мога лесно да го отстраня. не иска доброволно.
Ани

Мнениеот Ани » 14 Ное 2005, 21:30

Госте, приятелите ни са нормални хора и не биха изиграли тази гнусна роля... :oops:
Ани

Мнениеот Justus® » 15 Ное 2005, 01:51

Всъщност има и друг, легален и законосъобразен начин за по–ускорено решаване на проблема Ви и спестяване на исков процес (независимо дали по бързо производство или "бавната"процедура), и образуване директно на изпълнително дело, където със съдия –изпълнител веднага можете да извадите наглия наемател от жилището.
Както разбирате обаче, това си е know-how, така ,че си намерете добър адвокат, който да се сети какво и как трябва да направи.
Е, естествено ще трябва да понесете и плащането, но мисля е за предпочитане да си платите и да Ви се свърши работа, отколкото да търсите безплатни съвети и според тях да се мъчите сами да вършите неща, за които си има специалисти.
Justus®

Мнениеот Гого » 15 Ное 2005, 05:22

Всъщност не ви трябва адвокат нито съдия изпълнител - ще ви вземат пари и нищо няма да направят. Обърнете се към някои по-здрави момчета дето да изхвърлят багажа му на улицата, зключвате си и толкоз.
Гого

Мнениеот Гост » 15 Ное 2005, 10:41

Mnogo pravilno vi savetva Gogo.Mai tova e edinstvenija nachin - Dogovor mejdu vas veche niama, tai kato naematelia go e narushil.Neka toi da vi sadi, ako uspee - sled kato Vie, koijato ste v pravoto si niamate shans po sadeben pat, kakav shans bi imal toi.
Predi vsichko smenete klüchalkata.
Гост

Следваща

Назад към Имотни казуси