начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

При покупка на имот

Казуси за недвижими имоти

При покупка на имот

Мнениеот Питащ » 09 Ное 2005, 19:55

Много ще съм благодарен ако някой ми даде съвет за следното:
Искам да купя едно празно дворно място в регулация. В момента в него няма никакво строителство, но в случай, че закупя имота, възнамерявам някой прекрасен ден да започна да строя. Настоящите собственици (продавачите на имота) имат строително разрешение и се опитват да ме убедят, че ако купя имота им няма да е нужно да си вадя ново строително разрешение, а ще мога да използвам тяхно строително разрешение.
Истина ли е това или продавачите просто ме залъгват за да мине по-лесно сделката и аз да купя по-бързо и по-скъпо имота им?
Има ли някакъв законов начин да се прехвърли разрешението за строеж от името на старите собственици (продавачите) на името на новия собственик, т.е. на мое име?
Благодаря Ви предварително!
Питащ

Мнениеот scribtor » 09 Ное 2005, 23:45

Ако собствениците имат валидно, влязло в сила, строително разрешение, което не е загубило правното си действие, вие може да го ползвате спокойно. Като като приобретател на имота, вие встъпвате и в правата по разрешението за строеж. Не е необходимо, а и няма законов начин , то да се прехвърли на ваше име.
Аватар
scribtor
Потребител

Мнениеот Питащ » 10 Ное 2005, 01:04

Много Ви благодаря Scribtor за отговора. С него ми спестихте доста притеснения.
Пожелавам Ви много успехи от все сърце!
Питащ

Назад към Имотни казуси