начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

Съкращение на самотна майка

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съкращение на самотна майка

Мнениеот Таня » 02 Ное 2005, 19:10

Здравейте!
Съкратиха ме от фирмата, в която работя. Мога ли да оспорвам това съкращение, понеже съм самотна майка - разведена съм и отглеждам сама детето си, което е на 7 години ? Съкратиха само мене, а от другите колеги, които останаха, никой не е в положение като моето.
Ще съм Ви много благодарна, ако ми дадете някакъв отговор, за да зная дали да се обърна към адвокат и да се захващам с дело.
Благодаря предварително.
Таня

Мнениеот Таня » 03 Ное 2005, 08:41

Моля ви, помогнете ми!
Таня

Мнениеот Гост » 03 Ное 2005, 10:49

във Вашия случай работодателят има право на подбор при съкращаване на щата, за подробен отговор трябва още информация, но независимо, че сте самотна майка нямате закрилата на КТ , тъй като детето Ви е на 7 години , а на закрила подлежат майки с деца до 3 годишна възраст.
Гост

Назад към Трудово право