- Дата и час: 24 Ное 2024, 22:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Разваляне на дарение на непълнолетен
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Разваляне на дарение на непълнолетен
Дарение на апартамент в режим СИО на непълнолетно дете. Бракоразвод, като ползването на същия (и семейно жилище) е предоставено на съпругата. Присъдена е издръжка на детето с бракоразводното решение. СЕГА има искова молба за увеличаване размера на издръжката. Бащата няма други недвижими имоти, безработен е, но има желание да развали дарението, защото освен всичко останало, имотът се дава под наем от бившата му съпруга...Понеже не можах да измисля нищо позитивно в тази насока, има ли някакъв шанс според Вас, колеги, да бъде развалено дарението на този етап?.. Запозната съм с основанията за развалянето в стандартните хипотези, не се нуждая от съвместен прочит на ЗЗД...Благодаря предварително на всички отзовали се.
- нетипично
Нормално е имотът да се дава под наем от съпругата, нали на нея е дадено ползването на апартамента.
Мисля, че развалянето няма да мине. Най малкото защото единственото основание/по-нормално/ като изключим опитите за убийство и набедяване е отказът да дава издръжка на дарителя си, а това е невъзможно , тъй като детето е непълнолетно и само се нуждае от издръжка. Според мен остава само след като бащата няма имот издръжката да се плаща от общината. Обяснете на клиента си тази възможност.
Макар че никога не мога да разбера бащи дето не искат да издържат децата си. За мен те са плужаци дето бягат от отговорност.
Мисля, че развалянето няма да мине. Най малкото защото единственото основание/по-нормално/ като изключим опитите за убийство и набедяване е отказът да дава издръжка на дарителя си, а това е невъзможно , тъй като детето е непълнолетно и само се нуждае от издръжка. Според мен остава само след като бащата няма имот издръжката да се плаща от общината. Обяснете на клиента си тази възможност.
Макар че никога не мога да разбера бащи дето не искат да издържат децата си. За мен те са плужаци дето бягат от отговорност.
- Гост
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|