Колеги, питам се какви са всички възможни документи (и комбинации от тях) които удостоверяват собствеността върху ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ - НИВА и с които може да се изповяда сделка. Сещам се само за :
1. Решение на поземлената комисия (РПК)
2. Нотариален акт (НА)
3. Констатативен нотариален акт (КНА)
4. РПК (или НА или КНА) + Удостоверение за наследници (УН)
5. РПК (или НА или КНА) + УН + Договор за делба
Сещате ли се за други документи или комбинации от тях ?
- Дата и час: 24 Ное 2024, 23:09 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Всички възможни документи за собственост на ЗЕМ. ЗЕМЯ
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Удостоверение от Областната администрация, че имота не е публична държавна собственост
Удостоверение от Общинската администрация, че имота не е публична общинска собственост
Мисля, че така се казваха тези удостоверения и че са необходими само за земя извън регулация, каквато би трябвало да е земеделската.
Удостоверение от Общинската администрация, че имота не е публична общинска собственост
Мисля, че така се казваха тези удостоверения и че са необходими само за земя извън регулация, каквато би трябвало да е земеделската.
- dexter
- Младши потребител
ОК, значи можем да добавим още :
6. Препис от завещание (вписано в Районен съд).
7. Решение на съда за съдебна делба (или Договор за доброволна делба в нотариална форма).
Това "Договор за продажба на наследство" обаче не ми е ясно. Ако е имало продажба (било то на наследство или друго), нали ще има НА на купувача, значи той продава с него и тогава говорим за НА, което е в точка 2.
6. Препис от завещание (вписано в Районен съд).
7. Решение на съда за съдебна делба (или Договор за доброволна делба в нотариална форма).
Това "Договор за продажба на наследство" обаче не ми е ясно. Ако е имало продажба (било то на наследство или друго), нали ще има НА на купувача, значи той продава с него и тогава говорим за НА, което е в точка 2.
- Чест гост
- гост
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|