начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Предварителен договор за закупуване на имот

Казуси за недвижими имоти

Предварителен договор за закупуване на имот

Мнениеот Помощ! » 28 Окт 2005, 15:38

Здравейте колеги. Помогнете ми. Току-що завършвам право и искам сам да реша мой личен казус.
Предстои ми закупуване на гараж в сграда, в която учредих право на строеж. Поради неизпълнение на част от договорките по договора ни за учредяване на право на строеж, а имено "довършителните работи", ще получа апартаментите в груб строеж. За сметка на недовършеното - ми предлагат гараж.
Както ви е ясно на всички, нямам никакъв практически опит и ви моля за ПОМОЩ.
Договорките ни с инвеститора са следните:
Сега да сключим чист предварителен договор (на зелено) за покупко-продажба на недвижим имот, който ще заверим нотариално. Проблемите, които не мога да реша са следните:
Разполагам с предварителен договор за прехвърляне на недвижим имот, но как да преобразувам договора така, че да е ясно, че той е на зелено. Самата сграда няма още акт. 16. Ако имате подобен или сте работили по такива случаи - моля да ми помогнете. Разбирате как ще ме изгледа семейството, ако им обясня, че след 5 години учене - не мога да направя един предварителен договор, ако ще и той да е "на зелено". А това си е така. :oops:
Отделно, предложението ми към инвеститора е в допълнителен анекс към договора за учредяване на право на строеж, да уговорим, че той прехвърля гаража за сметка на довършителните работи. Т.е. това прехвърляне на "кон за кокошка" не искам по никакъв начин да се упоменава сега в предварителния договор, а едва, когато го прехвърли нотариално - януари месец (тогава пожела да го прехвърли).
Помогнете ми. Благодаря на всички, които разбират положението ми.
Помощ!

...

Мнениеот помощ! » 29 Окт 2005, 20:21

Колеги, помогнете ми. :oops:
помощ!

Мнениеот тома неверник » 29 Окт 2005, 22:50

- Ако си студент, моят съвет е:
За такъв сериозен, при това личен, проблем, ни си прави експерименти. Това не е майтап работа и можеш да си изгориш...

- По ми се вижда вероятно, обаче, да не си никакъв студент, защото аргументът ти за семейството ти, как щяло да си помисли колко си тъп и си е дало порите навятъра, ми звучи НЕЛОГИЧНО И НАИВНО. Ако си учил право, няма да напишеш така казуса - звучи ми като писано от неюрист. За такива не давам съвет.
тома неверник

Благодаря Ви

Мнениеот Помощ! » 30 Окт 2005, 15:57

Изглежда никой от Вас не е бил в такава позиция.
Да Ви припомням ли, че студентите по право и то задочно нямат досег с практиката.
Да Ви припоням ли, че стажовете са проформа и гледат да Ви поизгонят, защото много много не им се занимава.
Не съм никакъв лъжец. Написах чистосърдечно, че искам да се справя с казуса. Приемете, че съм самонадеян и незнаещ, но никога не бих искал да ставам толкова недоверчив. Това ли прави тази професия за Вас? В крайна сметка съм готов да рискувам за моя сметка. Не и за чужда.
Не приемете, че има НАЧАЛО? Или само, че аз нямам право на такова, защото се опитах да помоля за помощ, а не да се справя сам.
Живи и здрави. Ще се радвам никога да не ставам като Вас, а когато мога - да помогна.
Благодаря Ви, че ми дадохте такъв урок.
Помощ!

Назад към Имотни казуси