Molia za savet.( Izviniavam se predvaritelno za latinizata, no niamam kiriliza):
Predi 10 god. sklüchihme dogovor sas stroitelna firma za otstapvane pravoto na stroej varhu nash teren srestu obestetenie s jiliste. V stroeja vleze i zemiata na oste triama sobstvenika. V rezulztat na koeto beshe postroen goliam blok.Poluchihme obst not. akt, vklüchvast vsichki sobstvenizi.
Sega reshuh da prodam apartamenta si i, ustanovih, che v not. akt ne e vpisana prilejasta chast ot zemiata.Kak da obiasnia na eventualen kupuvach, che kam apatrtamenta ima idealna chast ot zemiata.
Na kogo e zemiata v takav sluchai?Ot kade da zapochna prouchvaneto. Predi 10 god. izobsto ne biah obarnala vnimanie na tozi fakt, tai kato v predvaritelnijat dod. pishe, che stroit. firma ste uredi tova.
Blagodaria predvaritelno, ako niakoli mi otgovori.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 22:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Na kogo e zemiata?
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Na kogo e zemiata?
Ne e li redno zemiata oste sled postrojavaneto da e bila razpredelena mejdu vsichki sobstvenizi, kolito po - kasno sa kupili apartamenti ot stoit. firma?Sigurno tova ne e napraveno. Moje li da se napravi sega?Vprotiven sluchai ne oznachava li, che az triabva da plastam danaka na tazi zemia?Kak da stane razpredelenieto na zemiata varhu apartamentite. ? Drugite sobstvenizi na zemiata obache iskat da zapaziat svijata chast ot zemiata za sebe si.
Kak da opravia nestata. Molia za savet!
- Kris
Na kogo e zemiata?
Ne e li redno zemiata oste sled postrojavaneto da e bila razpredelena mejdu vsichki sobstvenizi, kolito po - kasno sa kupili apartamenti ot stoit. firma?Sigurno tova ne e napraveno. Moje li da se napravi sega?Vprotiven sluchai ne oznachava li, che az triabva da plastam danaka na tazi zemia?Kak da stane razpredelenieto na zemiata varhu apartamentite. ? Drugite sobstvenizi na zemiata obache iskat da zapaziat svijata chast ot zemiata za sebe si.
- Kris
Na kogo e zemiata?
A bi li iskal niakoi da mi otgovori dali tova e razreshim problem ili triabva da se obarna kam advokat?
Az sam v chujbina, dala sam palnomostno na maika mi da prodade apartamenta mi i sega iznikva tozi neochakvan za men problem - ne znam kam kogo da se obarna za savet.
Blagodaria na tozi, koito bi iskal da mi otgovori.
Az sam v chujbina, dala sam palnomostno na maika mi da prodade apartamenta mi i sega iznikva tozi neochakvan za men problem - ne znam kam kogo da se obarna za savet.
Blagodaria na tozi, koito bi iskal da mi otgovori.
- Kris
6tom ste otstapili pravoto na stroej, zna4i Vie ste sobstvenik na zemiata pod bloka i Vie triabva da i pla6atate danacite.
Niama problem sobstvenicite na apartamenti da ne pritejavat idealni 4asti ot zemiata. moje da se opitate da im prodadete tezi 4asti, no se samnivam, 4e 6te iskat da gi kupiat.Ostavaiki sobstvenik na zemiata, ako eventualno blokat bade saboren 6te se okajete s parcel za zastroiavane.
Moje da se opitate da prodadete zemiata pod bloka na sobstvenicite na apartamentite kato zemiata se razdeli na syotveten procent idealni 4asti.
Firmata stroitel ne e mojela da razpredeli idealni 4asti ot zemiata na sobstvenicite na apartamenta, za6toto ne e bila sobstvenik na zemiata. Ako biahte prodali zemiata sre6tu obez6tetenie (apartament), a ne samo pravoto na stroej, togava zemiata 6te6e da se razpredeli mejdu sobstvenicite.
Niama nikakav problem da prodadete apartamenta. No cialata zemiata pod bloka si ostava za Vas i triabva da pla6tate danaci.
Niama problem sobstvenicite na apartamenti da ne pritejavat idealni 4asti ot zemiata. moje da se opitate da im prodadete tezi 4asti, no se samnivam, 4e 6te iskat da gi kupiat.Ostavaiki sobstvenik na zemiata, ako eventualno blokat bade saboren 6te se okajete s parcel za zastroiavane.
Moje da se opitate da prodadete zemiata pod bloka na sobstvenicite na apartamentite kato zemiata se razdeli na syotveten procent idealni 4asti.
Firmata stroitel ne e mojela da razpredeli idealni 4asti ot zemiata na sobstvenicite na apartamenta, za6toto ne e bila sobstvenik na zemiata. Ako biahte prodali zemiata sre6tu obez6tetenie (apartament), a ne samo pravoto na stroej, togava zemiata 6te6e da se razpredeli mejdu sobstvenicite.
Niama nikakav problem da prodadete apartamenta. No cialata zemiata pod bloka si ostava za Vas i triabva da pla6tate danaci.
- Гост
oNiama da e vazmojno Vie da razdelite va6ata 4ast ot zemiata i da ia prehvarlite na sobstvenicite na apartamentite idealni 4asti, a ostanalite sobstvenici na zemiata da si zapaziat zemiata i da ne napraviat sa6toto
Taka 4e imate tri vazmojnosti:
1. Da ostanete sobstvenik na zemiata i da pla6tate danaci
2. Da prodadete Va6ata zemia na ostanalite sobstvenici na zemiata
3. Da se razberete s ostanalite sobstvenici na zemiata da prodadete zaedno celia parcel na sobstvenicite na apartamentite
Taka 4e imate tri vazmojnosti:
1. Da ostanete sobstvenik na zemiata i da pla6tate danaci
2. Da prodadete Va6ata zemia na ostanalite sobstvenici na zemiata
3. Da se razberete s ostanalite sobstvenici na zemiata da prodadete zaedno celia parcel na sobstvenicite na apartamentite
- Гост
Na kogo e zemiata?
Blagodaria za informazijata.
A sega , ako iskam da prodam apartamenta si, moga li da prodam i chas ot zemiata - kak da otdelia tazi chast.?
Drugite sobstvenizi na zemiata ne sa sasobstvenizi. Vseki si e imal sobstven parzel. Togava triabva li da iskam saglasieto im. Te . vprochem, ne sa saglasni.
Moga li da ,, podaria" zemiata na sobstvenizite na apartamentite varhu mojata chast. Ne viarvam niakoi da iska da si kupi zemiata.
A sega , ako iskam da prodam apartamenta si, moga li da prodam i chas ot zemiata - kak da otdelia tazi chast.?
Drugite sobstvenizi na zemiata ne sa sasobstvenizi. Vseki si e imal sobstven parzel. Togava triabva li da iskam saglasieto im. Te . vprochem, ne sa saglasni.
Moga li da ,, podaria" zemiata na sobstvenizite na apartamentite varhu mojata chast. Ne viarvam niakoi da iska da si kupi zemiata.
- Kris
Na kogo e zemiata?
Pomost - kakvo da pravia sega.!?
Do sega sam plastala samo danak sgradi - ne znam Drug danak ne sam plastala. Misleh, che tova e vsichko.Ne sam bila zapoznata s temata ,, stroitelstvo" Minali sa 10 god.
Kakvo triabva da plastam sega. Mojata chast beshe (e ) okolo 1000 kv.m.
Do sega sam plastala samo danak sgradi - ne znam Drug danak ne sam plastala. Misleh, che tova e vsichko.Ne sam bila zapoznata s temata ,, stroitelstvo" Minali sa 10 god.
Kakvo triabva da plastam sega. Mojata chast beshe (e ) okolo 1000 kv.m.
- Kris
A sega , ako iskam da prodam apartamenta si, moga li da prodam i chas ot zemiata - kak da otdelia tazi chast.? - NE, NE MOJETE.
Mojete da darite zemiata na sobstvenicite na apartamenti, no triabva da platite danak darenie.
Nai-dobre se svarjete s advokat, koito da Vi napravi i sdelkata s prodajbata na apartamenta. Vinagi izliza po-evtino!
uspeh
Mojete da darite zemiata na sobstvenicite na apartamenti, no triabva da platite danak darenie.
Nai-dobre se svarjete s advokat, koito da Vi napravi i sdelkata s prodajbata na apartamenta. Vinagi izliza po-evtino!
uspeh
- Гост
Na kogo e zemiata?
A kakvo da otgovoria, ako eventualen kupuvach lil broker me popita ima li zemja kam apartamenta. IMA LI?
E, pone razbrah na kogo e zemiata - za sajalenie -moja.
E, pone razbrah na kogo e zemiata - za sajalenie -moja.
- Kris
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|