начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Pokupka na ap. ot chujd grajdanin

Казуси за недвижими имоти

Мнениеот Ana » 24 Окт 2005, 14:27

Zdraveite. Bi li iskal niakoi da mi pomogne sas savet?

Iskam da kupia apartament v Sofia, no ne sam balgarsli grajdanin. Dokolkoto sam informirana, chujdi grajdani niamat pravo da kupuvat zemia v Bg. Goliama chast ort apartamentite se prodavat s prilejasta chast zemia.Oznachava li tova ,v moja sluchai, che moga da kupia samo apartament bez zemia?T.e ,ako iskam da kupia konkreten apartament, no kam nego ima zemia,, niamam pravo da go kupia.
Blagodaria predvaritelno.
Ana

Мнениеот исса » 24 Окт 2005, 14:44

чужди граждани НЕ МОГАТ да купуват земя, дори тя да бъде идеална част от дворното място, където е построена сградата. може да се изготви предварителния договор така че да дава опция според която продавачът се задължава да продаде и земята, когато това стане възможно в страната ни и когато законите го допуснат. Иначе няма пречка да придобиете само апартамента. документите, които се подготвят са същите, както ако ще купувате и земята-дан. оц., скица и т.н. по-лесно е да си направите дружество. така ще купите и земята.
исса

Мнениеот Ana » 24 Окт 2005, 15:12

Blagodaria vi za informazijata. Bih iskala da popitam oste nesto - Ideata da kupia zemiata chrez osnovavane na firma dali e za preporachvane.?Tova oznachava li, che vaprosnata ,,firma" triabva da obiavi deinost, prihodi i razhodi i t.n.Ne mi e mnogo jasno.Kakvi razhodi bih imala s otkrivaneto na tazi firma?
Ana

Мнениеот Гост » 24 Окт 2005, 15:36

Около 300 лева за регистрацията, ако си я регистрирате сама и 5 000 лева капитал, които внасяте в банка по набирателна сметка и който след регистрацията можете да изтеглите. Трябва да пускате годишни данъчни декларации независимо дали дружеството извършва дейност или не.

Купете апартамента и земята през българско дружество . Не можете с нотариален акт да придобиете само апартамента а продавачът да остане собственик на идеалните части от земята. Общите части ( земята) следват главната вещ (апартамента). Ако купите апартамента, ще означава, че и земята е станала Ваша. Тъй като нямате право да притежавате земя, това ще направи сделката нищожна - т.е. ще означава, че Вие никога не сте ставали собственик нито на апартамента, нито на всички общи части от сградата и от земята, върху която е построена.
Гост

Мнениеот Гост » 24 Окт 2005, 19:33

купете апартамента с право на строеж върху мястото
Гост

Мнениеот Ana » 24 Окт 2005, 19:47

Kak taka - tova ne go razbiram? Nali varhu vaprosnoto miasto ima veche postroena sgrada (prinzipno kazano, niamam konkreten apartament predvid)
Ana

Мнениеот Гост » 24 Окт 2005, 21:32

Вместо заедно с ..... идеални части от мястото, го купете заедно с ..... идеални части от правото на строеж върху мястото.
Гост

Мнениеот исса » 25 Окт 2005, 09:36

напълно възможно е да се закупи апартамент без земята под него. за целта купувате ид. части от общите части на сградата и правото на строеж, както ви съветват колегите, без да закупувате ид. части от дворното място. така имате възможност да строите върху дворното място ако нещо се случи със сградата. имате ли необходимите документи за продажбата на апартамента и правото на строеж, няма причина сделката да бъде обявена за нищожна.
исса

Мнениеот Anita » 25 Окт 2005, 12:37

Blagodaria za infornazijata.
Koi ot dvata varianta bihte mi preporachali - tozi, ili chrez baldarskio drujestvo?

Blagodaria predvaritelno.
Anita

Мнениеот Гост » 25 Окт 2005, 12:58

Този е по-бърз, лесен и с по-малко разходи и неудобства за Вас.
Гост

Назад към Имотни казуси