начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Прикрито дарение с покупко-продажба на имот

Казуси за недвижими имоти

Прикрито дарение с покупко-продажба на имот

Мнениеот Мариела » 19 Окт 2005, 14:26

Преди 2 години зълва ми е принудила свекър ми и свекърва ми да й продадат фиктивно имот с цел съпругът ми да няма наследствен дял.Свекър ми почина миналата година и тъй като това е къщтата в която остана да живее свекърва ми не се заинтересува навреме за дела който трябваше да получи след смъртта му.И свекърва ми си мълчеше за фиктивната продажба.Разбрахме едва снощи след като големият син на зълва ми и съпругата му я изхвърлиха от къщата й.Тогава тя ни каза че са направили фиктивна продажба на името на зълва ми и двамата й сина преди 2 години.Не са получили никакви пари ,въпреки че са се разписали,а на нея са оказвали психически тормоз да се подпише.Какви действия можеме да предприемеме срещу прикритото дарение?Имаме свекърва ми като свидетел,както и съседи които са свидетели на тормоза на който я е подлагал внукът й и жена му,които отидоха да живеят там.Само тя може да каже и за тормоза който е преживяла за да подпише за продажбата.Това ще бъде ли уважено в съда?Моля ви кажете имаме ли шанс да развалиме продажбата?
Мариела

Мнениеот Гост » 19 Окт 2005, 15:30

Може и да стане, но много трудно. Няма да се справите с справки и инструкции по форумите. Отидете при адвокат и то колкото може по скоро!
Гост

Мнениеот Гост » 19 Окт 2005, 15:31

Може и да стане, но много трудно. Няма да се справите с справки и инструкции по форумите. Отидете при адвокат и то колкото може по скоро!
Гост

Мнениеот Гост » 19 Окт 2005, 15:31

Гост

Мнениеот Мариела » 19 Окт 2005, 15:44

Сутринта бях при адвокат и според него "нямало проблеми",но ме е страх от това "няма проблеми" и искам да чуя и други мнения преди да предприемеме нещо.Ако някой адвокат в форумът е специалист по такива дела искам да се видиме.Не познавам адвокати, а при ходене при такива се оказва че са специалисти по всичко.Страх ме е от адвокати които знаят всичко.
Мариела

Мнениеот адвокат » 19 Окт 2005, 16:01

Наистина много трудно ще ви бъде,особено с оглед на свидетелите!Преди време Районният съд ми отхвърли такъв иск;обжалвахме и днес в Градския съд се състоя последното съдебно заседание.Новите свидетели които разпитахме също слабо се представиха,поради което не очаквам изгодно решение.
адвокат

Мнениеот исса » 19 Окт 2005, 16:53

един от начините е да претендирате за недееспособност на прехвърлителя, но след толкова време не знам как ще го докажете с психиатрични и медицински експертизи...
исса

Мнениеот исса » 19 Окт 2005, 17:14

.... минало е толкова време след смъртта на единия от прехвърлителите. може да пробвате със свидетелски показания.
исса

Мнениеот Гост » 19 Окт 2005, 21:52

АКО НАИСТИНА ГИ Е ПРИНУДИЛА НЕ ВИЖДАМ КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА!ЗЪЛВА ВИ Е ИЗВЪРШИЛА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!СДЕЛКАТА Е НИЩОЖНА САМО СЛЕДВА ДА ГО ДОКАЖЕТЕ!!!
Гост

... аз пък виждам проблем...

Мнениеот gery » 20 Окт 2005, 00:28

... с доказването и с факта, че единия прехвърлител е починал! Много трудно ще се атакува волята му. А в самия НА 100% е записано, че продавачите са получили изцяло и в брой продажната цена на имота.
gery
Потребител

Мнениеот Мариела » 20 Окт 2005, 09:22

Благодаря ви за мненията,но съвсем се обърках.Свекърва ми е с много бистър ум и не можеме да кажеме че не е добре.Те са й играли по нервите,психически са я тормозили до прехвърлянето.Едва след смъртта на свекър ми внукът й и жена му са й посягали и онзи ден са я изхвърлили на улицата.Преди това тя беше една седмица на гости в провинцията при нейна роднина и те са й изхвърлили багажа.Прибрала го е съседката.Зълва ми я е тормозила с мотивите,че тя помагала само на мъжа ми, имала само едно дете и понеже свекър ми не беше добре,ако останела сама нямало да я погледне.Това че помага само на нас не е вярно и не знам защо е решила че ще я оставиме без помощ.Съпругът ми ходеше да им вкарва въглищата,той копаеше градината,той ги караше на лекар или в болница.Те не си мръднаха пръста да им помогнат.Каквото изкарваше от градината,повече се даваше на тях ,защото били повече хора, гледаше детето на внука си,бяха я обърнали на дом.слугиня .Свидетелите са "железни".Тя е споделяла със съседките,с братята си и с нейна братовчедка,която често й гостуваше и е била свитетел на отношението на внука й и жена му.А преди да се подпише са й обещавали спокойни старини.Ние имаме вила и преди дадохме да се разбере че не желаеме тази къща,но искаме да развалиме този нот.акт за да живее без проблеми старините си.Нистина ли ще можеме със всичко което ви описах да развалиме нот.акт?
Мариела

жалба до прокуратурата - за самооправство

Мнениеот адв. Анастасия Терзиева » 20 Окт 2005, 20:40

какъвто и да е случая те нямат право да я изхвърлят от апартамента против волята й след като е живяла там повече от 6 месеца от сделката
адв. Анастасия Терзиева

Re: жалба до прокуратурата - за самооправство

Мнениеот Гост » 21 Окт 2005, 08:24

адв. Анастасия Терзиева написа:какъвто и да е случая те нямат право да я изхвърлят от апартамента против волята й след като е живяла там повече от 6 месеца от сделката

Благодаря ви г-жо Терзиева за мнението,но бихте ли ми казала къде го пише това?
Гост

Мнениеот Anastassia.Terzieva » 21 Окт 2005, 19:19

точно така в прав текст никъде не го пише.
Но е така-извежда се от няколко правни норми, първо защото е самооправство и второ защото след като тя е имала владение над апартамента повече от 6 месеца, макар и без правно основание могат да я извадят оттам законно дсамо със съдия изпълнител и влязло в сила решение. А пострадалата ако не се мога може да поиска да се възстанови статуквото докато съда се произнесе.

Никога когато се решава гражданскоправен кщазус не бива да се забравя наказателното право- понякога в него се крие най-ефективното решение.
Успех Мариела, не се отказвате с една преписка в прокуратурата приложена по делото с което искате да обезсилите фиктивната продажба нещата ще изглеждат много по- добре.
Аватар
Anastassia.Terzieva
Потребител

Назад към Имотни казуси