начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

как да извадим препис от нот.акт без да знаем година,

Казуси за недвижими имоти

как да извадим препис от нот.акт без да знаем година,

Мнениеот гост » 11 Окт 2005, 22:59

Здрадейте уважаеми колеки!
Въпросът ми към вас е следния:трябва да се извърши съдебна делба на недвижим имот, чийто собственик "X" е починал през 2004г,няма деца и е имал брак с жена която има едно дете от бивш брак.Съпругата му съсобстевник''Y"е починала през 2003г. което предполага, че нейния съпруг и детето и я наследяват.
Наследниците на наследодател "X" искат да извършат съдена делба на имота но нямат нотариален акт нито копие, който е необходим да се приложи кам исковата молба за съдебната делба.Препис от нотариалния акт в аганцията по вписване не може да се извади поради факта, че не се знае точно през коя година собственика "X" е закупил имота,не се знее нито том нито година, в архива по азбучник е трудно да се прегледат 50 азбучника(тъй като близките твърдят, че не знаят кога точно е закупен този имот, според тях от 1950до 1990г.)Извършвах проверка в данъчна служба по местонахождение на имота както и по името на починалия собственик "X" и по ЕГН но и там го няма в регистрите тъй като е починал . ( все някой трябва да плаща данъци, ток и вода но се се знае кой е той)В кметството на починалия съшо не могат да кажат кой том, дело и година е акта за собстреност тъй като нямат данни за това.
Ищец в съдебната делба ще бъде племенницата на наследодатал "X" тъй като нейната майка(сестрс на наследодател "X" ) е починала.Ищцата трърди, че вуйчо и е сопделял,че е бил изнудан и претискан да прехвърли своя дял на дъщерята на починалата си съптуга.

Това което ме затруднява е че не мога да се добера ао препис от нотариалния акт на този имот като смятам, че от него ще се ориентирам кой какъв дял има. Въпросът ми кам вас е как да се сдобия с такъв? Дали единствения вариянт да узная това е да преровя азбучниците в архива за 40-50 години търсейки името на починалия наслеводател както името на неговата починала съпруга и нейната жива дъщера тъй като не знам на чие име през тези години се е водил имота. БЛАГОДАРЯ ВИ, ЧЕ ИМАХТЕ ТЪРПЕНИЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ГОРЕИЗПОЖЕНОТО, ШЕ БЪДА ДОВОЛНА АКО НЯКОЙ ОТ ВАС МЕ ПОСЪВЕТВА КАК ДА ПОСТЪПЯ В СЛУЧАЯ. :idea:
гост

Мнениеот eivanova72 » 15 Окт 2005, 22:45

В данъчните служби през 1998 г. се подаваха наново данъчни декларации за притежаваните недвижими имоти, така че Х би следвало да го е декларирал. Във всички случаи в Данъчните служби може да се направи справка както по трите имена на собственика, по ЕГН, така и по адрес - например на ул. Х № 12 , кой е декларирал този имот. Освен това в данъчните декларации се вписваше и документ, с който е придобит имота. Пробвайте? Дано успеете.
eivanova72

Мнениеот Гост » 16 Окт 2005, 09:03

eivanova72 написа:В данъчните служби през 1998 г. се подаваха наново данъчни декларации за притежаваните недвижими имоти, така че Х би следвало да го е декларирал. Във всички случаи в Данъчните служби може да се направи справка както по трите имена на собственика, по ЕГН, така и по адрес - например на ул. Х № 12 , кой е декларирал този имот. Освен това в данъчните декларации се вписваше и документ, с който е придобит имота. Пробвайте? Дано успеете.

Такива сведения от данъчните не можете да получите освен ако нямате познат там.Данъчните служители не дават информация ако не сте титуляр на партидата или с пълномощно от такъв.
Гост

Назад към Имотни казуси