начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Нотариални такси.

Казуси за недвижими имоти

Нотариални такси.

Мнениеот kkk123 » 08 Окт 2005, 17:37

Здравейте,

Интересувам се какви са таксите, които трябва да платя при нотариуса при подписване на договор за покупка на недвижим имот и издаване на нотариален акт.

Благодаря !
kkk123

...

Мнениеот gery » 08 Окт 2005, 18:28

...няма как да ви кажем таксите без да сте написали цената, на която ще придобиете имота.
gery
Потребител

Нотариални такси # 2

Мнениеот kkk123 » 08 Окт 2005, 19:02

По-скоро въпроса е за какви проценти и върху какви суми/оценки се изчисляват.
kkk123

Мнениеот Гост » 08 Окт 2005, 19:38

2 процента местен данък върху цената, 0,1 процента такса вписване и нотариална такса по тарифата, т.е. едно е за имот, който струва 20 000 и друго за такъв, който струва 60 000. А, и ако нотариуса ще пише нотариалния акт, а не адвокат- нотариалната такса я умножете по две. Ако не-същия хонорар горе-долу ще получи адвоката, който обаче ще провери и има ли тежести, ще подготви останалите документи и ще защити интереса Ви в по-пълна степен: jo_iv@abv.bg
Гост

Мнениеот Клиент » 08 Окт 2005, 20:27

Господа /госпожи адвокати, вярно ли е твърдението на нотариуса , че ако той ми напише нот.акт ще ми излезе по-евтино, отколкото ако адвокат ми го изготви? И защо така се разминават мненията Ви?
Клиент

Мнениеот Гост » 08 Окт 2005, 20:29

А пък на мен от фирма за недвижими имоти ми казаха, че те ще ми изготвят нот.акт/ да не ходя нито при адвокат , нито при нотариус да ми го изготвят/ и така ще ми излезе :cry: още по-евтино?
Гост

Мнениеот реалист » 08 Окт 2005, 20:40

Ако пък искате да ви излезе най-евтино идете на "попа" да ви го напишат онези с пишещите машини на масите!Не е изключено от пинтилък да духате супата и в крайна сметка пак да търсите адвокат.
реалист

Назад към Имотни казуси