начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Моля за съвет

Казуси за недвижими имоти

Моля за съвет

Мнениеот Angelova » 29 Сеп 2005, 12:49

През м.декември 2004 г. търсихме да закупим жилище на сина ми.
Получихме много предложения от фирмите за недвижими имоти.
Спрях се на едно от тях. Преди огледа, ми бе представена за подпис декларация, с която се задължавам да не извършвам аз или мои роднини по права линия сделка без посредничеството на брокерската къща.
Имотът ми хареса, но цената беше твърде висока за нашите възможности. Споделих това с брокера и със собствениците.
Продължихме да търсим по-подходящо жилище.
1 седмица по-късно, ДРУГА фирма предложи на сина ми жилище, което при огледа се оказа същото, но на доста по-ниска, достъпна и приемлива за нас цена и той закупи имота с посредничеството на втората фирма.
Близо година след изповядване на сделката, първият посредник завежда съдебно дело срещу мен за нарушаване на тяхната декларация.
Имам ли вина за нелоялната конкуренция между фирмите за недвижими имоти, които предлагат едни и същи имоти, при това на различни цени?
Имат ли право да подават съдебен иск срещу мен?
Angelova

Мнениеот Гост » 29 Сеп 2005, 13:04

Много зависи от това какво точно - ама дума по дума - сте подписали, а освен това не е ясно и какво се претендира. По този въпрос можете да получавате мнения на парче, но ако наистина вече Ви съдят, поне се посъветвайте с адвокат лично, а не по този начин. След това ще можете да прецените дали ви е необходим и като процесуален представител. Така рискувате полуориентиране в ситуацията и можете да загубите излишни пари.[/b]
Гост

Назад към Имотни казуси