- Дата и час: 24 Ное 2024, 21:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Защо констативен нот.акт е семейна собственост?
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Защо констативен нот.акт е семейна собственост?
Моля ви за съвет.Имам селска къща дарение от баба и дядо 2/3 , останалата 1/3 беше на братовчед ми,който почина.Съпругата му и дъщеря му живеят извън страната повече от 10 години и не полагат грижи за къщата и не плащат данъци.Извадих си констативен нот.акт за тяхната 1/3 и в данъчното я вписаха половината на името на съпругът ми.Защо се вписа на негово име след като акта е на мое име и само аз се грижа за къщата?
- И.Р.
SIO
V eroqtno za6toto e e klasificirano kato SIO- pridobivaneto 4rez konstativen akt e origineren sposob i ne e vyzmezden, no ot obhvata na SIO se izklju4vat samo pridobitite 4rez darenie ili nasledstvo..izbroqvaneto e iz4erpatelno(vypreki 4e mqsto za osporvane vinagi ima, dali VKS nqma tyljkuvatelni re6eniq po tozi vypros.
- Mockingbird
Има Тълкувателно решение на Върховния съд според което важното е кога изтича придобивния давностен срок.
Ако срока изтича по бреме на брака, приема се, че е СИО. Няма значение кота е почнала да тече давността - може да е преди брака. Важен е момента на изтичането.
Ако срока изтича по бреме на брака, приема се, че е СИО. Няма значение кота е почнала да тече давността - може да е преди брака. Важен е момента на изтичането.
-
scribtor - Потребител
scribtor написа:Има Тълкувателно решение на Върховния съд според което важното е кога изтича придобивния давностен срок.
Благодаря ви за отговорите.Хареса ми грешката на скрибтор "бреме на брака".За мен не е бреме а и най-важното е че къщата на родът ни е в моя собственост няма висока пазарна стойност,но е хубава БЪЛГАРСКА КЪЩА и пази духа и традициите на родът ни.
- И.Р.
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|