начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Относно предварителен договор

Казуси за недвижими имоти

Относно предварителен договор

Мнениеот Костов » 28 Сеп 2005, 15:54

Здравейте!
Случайно попаднах тук, но ми направи адски добро впечатление, как хора прависти помагат на лаиците, в което число съм и аз.

Имам следното питане: е ли валиден предварителен договор за покупко-продажба на апартамент, който не е нотариално заверен, а само надлежно подписан от двете страни? Подписите под договора са поставени в агенция за недвижими имоти, в присъствието на собственичката на агенцията и нейната съдружничка.
Благадаря Ви предварително!
Костов

Мнениеот Гост » 28 Сеп 2005, 15:59

Нотариалната заверка на подписите на предварителния договор не е условие за неговата валидност.
Гост

Мнениеот Гост » 28 Сеп 2005, 16:04

Anonymous написа:Нотариалната заверка на подписите на предварителния договор не е условие за неговата валидност.

Т.е. да разбирам от поста Ви, че мога да считам, че договорът е валиден?

П.П.: Забравих да Ви благодаря за бързия отговор!:)
Гост

otgovor

Мнениеот harmaiani » 28 Сеп 2005, 16:09

Да, разбира се, валиден Ви е договора, стига да няма други основания за недействителност.
harmaiani

Re: otgovor

Мнениеот Гост » 28 Сеп 2005, 16:21

harmaiani написа:Да, разбира се, валиден Ви е договора, стига да няма други основания за недействителност.

Според това, което прочетох днес в ЗЗД, мисля, че е няма други основания да се счита за недействителен. В ЗЗД обаче не е упомената нот.заверка, затова отправих питането си.

Благодаря искрено и на двама ви!!
Гост

Назад към Имотни казуси