начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Относно чл.2 от ЗВСОНИ по ЗТСУ, ЗПИНМ и др.

Казуси за недвижими имоти

Относно чл.2 от ЗВСОНИ по ЗТСУ, ЗПИНМ и др.

Мнениеот Заблудената » 19 Сеп 2005, 23:24

Относно чл.2 от ЗВСОНИ по ЗТСУ, ЗПИНМ и др. /Д.В. брой 15 от 1992 г /Закона Лучников/.
Съгласно параграф 2 от ПЗР от Закона за обезщетяване на собствениците на одържавени имоти бе възстановен срока по чл.4 от ЗВСОНИ по ЗТСУ и др.
В законния срок по горепосочения закон двама от наследниците на такъв имот, подадохме молби до кмета на общината. На единия от наследниците му беше отказано писмено, а аз не получих тоговор /т.е. мълчалив отказ/.
Адвокат ни посъветва да се заведе дело от името на единия наследник, като спечелването му означавало възстановяване на имота на всички останали /те са 6-7 човека/. Делото наистина беше спечелено /естествено чак на Върховен съд/, но се оказа, че се отнася само до възстановяването на частта на единия наследник. Оказа се, че адвокатът се е заблудил със Закона за едрата гредска собственост. Аз подавах нова молба, но ми беше отговорено от кметството, че съм изтървала двумесечния срок за завеждане на дело и не може да се направи нищо. Има ли някакъв шанс да се боря за възстановяване на моя дял????? Какви са тия мълчаливи откази и мълчаливи съгласия!!!!!! Оказва се, че юристите трудно се справят с тях, а какво остава за нас ограбените граждани?????
Заблудената

Мнениеот Гост » 20 Сеп 2005, 12:53

Неясно сте въвели обстоятелствата. Законът от 1992 год. не е "Законът Лучников". ЗОСОИ ("Лучников") е последващ закон. По него ли е било делото? Ако е било по него и вие сте пропуснали срока - няма как да си го възстановите.[/u]
Гост

Мнениеот Заблудената » 20 Сеп 2005, 13:19

Точно по този закон спечели делото единия съсобственик. Съжалявам, че не съм задала въпроса си коректно. Незнанието не е оправдание. Предоверих се на адвоката и загубих, а става въпрос за нещо скъпоструващо. И все пак - това, че част от този имот е върната на съсобственик няма ли никакво значение? Наивен въпрос, но все пак надеждата умира последна.......
Заблудената

Назад към Имотни казуси