начало

Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения) Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения)

Кораба потъва-а-а

Дискусии на тема съдебната власт в България

До Ферхойген

Мнениеот кондолийза » 19 Сеп 2005, 10:24

Човече, нищо конкретно не казваш.Да предполагаме всички можем. И някак се крепим на кораба.Слуховете и предположенията само повече разстройват всички. Все пак- като скромни служители, и неподкупни-на заплата, разчитаме на нея. Отделно са нервите, времето,жертвите и труда. някои имат деца и семейства. Един известен човек е казал да не тровим надеждата, когато нямаме друго. В България отдавна сме показали, че нямаме и надежда, но все пак.Ако можеш да кажеш нещо конкретно, ти или осведомения, не е задължително да ни хареса, давайте. Но преверено. Слухове, дал Господ, и не само той.
кондолийза

До Ферхойген

Мнениеот кондолийза » 19 Сеп 2005, 10:24

Човече, нищо конкретно не казваш.Да предполагаме всички можем. И някак се крепим на кораба.Слуховете и предположенията само повече разстройват всички. Все пак- като скромни служители, и неподкупни-на заплата, разчитаме на нея. Отделно са нервите, времето,жертвите и труда. някои имат деца и семейства. Един известен човек е казал да не тровим надеждата, когато нямаме друго. В България отдавна сме показали, че нямаме и надежда, но все пак.Ако можеш да кажеш нещо конкретно, ти или осведомения, не е задължително да ни хареса, давайте. Но преверено. Слухове, дал Господ, и не само той.
кондолийза

до осведомения гост

Мнениеот кондолийза » 19 Сеп 2005, 10:34

Чул Ви, Господ. Така трябва да бъде, ако има закони в тая скапана държава и някой е чел конституцията. Извинявам се. Бил сте конкретен донякъде, не съм прочела това. И все пак- това, което говорите за НСлС предполага редукция на състава. това-по отношение на несменяемите върви с промяна в конституцията, ЗСВ, обезщетения. За ръководителите-отново-понеже са с конституционен мандат. А и несменяемите са хора.ако знаете нещо още по-конкретно, споделете го, молим, ние, невежите от ниските етажи на магистратурата.
кондолийза

До осведомения

Мнениеот мъка,мъка » 20 Сеп 2005, 14:52

Говорете още, Осведомени. Дайте подробности на жадните да ги чуят!
мъка,мъка

Gramatika

Мнениеот niakoi » 20 Сеп 2005, 15:39

Скъпи приятели, въобще не съм чела всички мнения във Вашата дискусия, но тъй като още като видях заглавието и ми стана ясно...Пише се "КОРАБЪТ потъва", защото е подлог, от мъжки род и трябва да е ПЪЛЕН ЧЛЕН, ако това изобщо нещо Ви говори. Научете се първо да говорите и пишете на български и тогава използвайте прекрасния ни език и се наричайте българи!
Приятно учене!
niakoi

Мнениеот Galya » 20 Сеп 2005, 15:46

Браво на анонимния колега, който ви натри носовете с пълните си членове.Подкрепям го изцяло. :lol:
Galya

Gramatika

Мнениеот niakoi » 20 Сеп 2005, 15:56

Благодаря, колежке! И аз съм жена, юрист, не съм лингвист. Но пък обожавам това правило в нашата граматика, много е мъжко, изразително и неповторимо, за да се гаврят с него или да го игнорират! Желая успешен и ползотворен ден на всички! И утре пак напишете нещо да се посмеем...
niakoi

За кораба...

Мнениеот Гост » 20 Сеп 2005, 16:17

Колежки, принципно сте прави.Граматически е неправилно, но тази фраза бе наскоро употребена по медиите. Може пък това да е бил замисълът -да звучи лежерно, иронично.Може би има и защо.
Гост

Мнениеот Гост » 20 Сеп 2005, 17:52

Кое пречи НС да приеме изменението следователите да станат съдии по разследване? Някъде в Конституцията да пише нещо за дознанието? Защо е нужно да се въвежда понятието съдия по резследването и да се запише непременно вКконституцията. Тълкувателното решение от 01. 09. на КС визира именно , че е възможно да стане тази трансформация на плашещото европейското ухо наименование "СЛЕДОВАТЕЛ". Така че остава само добрата воля на Парламента. Питам аз- кой и как легитимира дознанието? Така че не се плашете колеги. Корабът нито потъва, нито ще потъне!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: . Вервайте ми!
Гост

Мнениеот Гост » 20 Сеп 2005, 18:02

Корабът на следствието нито потъва, нито ще потъне.Кой, кога и къде легитимира дознанието? Никъде в Конституцията не виждам да пише нещо такова.Те трябва да се плашат , че ги няма никъде горките.Следователите 100% ще станат съдии по разследване. Не е нужно да се променя и изменя Конституцията.. Нали КС вече се произнесе, че е възможно. това Ще отпадне плашещото нежното европейско ухо наименование "СЛЕДОВАТЕЛ" и ще се замени със съдия по разследване. Каква музика!- най- сетне онеправданите юристи ще се изравнят и ще заемат подобаващото им се място- до следващото правителство и промени. Как беше казал маестро Фелини- "И корабът пътува, пътува......... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Гост

Интересно??????

Мнениеот blag009 » 21 Сеп 2005, 22:22

Интересно???????Брях колко е интересно ,АКО АЗ СИ ГЛЕДАХ КАТО ВАС РАБОТАТА??????Въпрос към протокола-наистина ЖИВ късмет е че досега не е загинал НЯКОЙ невиден покрай тия ДОБРЕ ОБЛЕЧЕНИ господа????Това,че ние СМЕ главните потърпевши от ТЯХ е друг въпрос.Въпроса ми е господа-КАКВО ВИ ТРЯБВА ДА СИ ГЛЕДАТЕТЕ РАБОТАТА.Ако искате парите на ДОБРЕ ОБЛЕЧЕНИТЕ ГОСПОДА-ГОТОВИ ЛИ СТЕ ЗА ТЕХНИЯТ КРАТЪК ЖИВОТ??????После не става ли вече и при ВАС напечено, след УБИЙСТВОТО НА АДВОКАТА ВЪВ ВАРНА????пЛЮС ЕДИН ПРОКУРОР ДОРИ И ПЕНСИОНИРАН????Амче и при мен веригата докато ЗАВЪРТИМЕ трубината за ток е НЕ ПО МАЛКО СЛОЖНА И ДЪЛГА,но слава богу имате и ОГНЕЦА- пък като ВИ гледам и МЕДЕЦА ВИ СЕ НАМИРА ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО ПРИ НАС?????
След като КОТКАТА не лови МИШКИ ,КАКВО МЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ КАКЪВ ЦВЯТ Е ТЯЯЯЯЯЯЯ??????
Или вашата е като четох из НЕТА, за профсъюзите в Германия,АКО СИ ЧЛЕН СИ ПРИ ... КОМУНИЗМА ,АКО НЕ БАЧКАШ КАТО БЪЛГАРИН ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ??????
Пък и като Ви чета за КОНСТИТУЦИ и т.н. КОГО шъ заблюждавате за ВАШЕТО НЕСПРАВЯНЕ.Ако кажете ,че сегашните ЗАКОНИ са Ви пречили да ВКАРВАТЕ УБИЙЦИТЕ В ЗАТВОРА,ВИНАТА Е ВАША НЕ НА НАС ОГНЯРИТЕ И СТРУГАРИТЕ-Припомнете си едно стихче на Ралин(бог да го прости)???????
Абе тооооооо... на калпав ХХХХХLLLLL.... ЛЕТЕЦ и въздуха му пречи НАЛИ???
blag009
Младши потребител

Мнениеот miky » 21 Сеп 2005, 22:43

осведомен гост написа:Следователите със сигурност ще станат съдии по разследване - пред тях ще се извършват разпитите на дознателите , ще одобряват претърсването и изземването и ще им останат и допълнителни текстове от НК. Фигурата на "наблюдаващия прокурор" няма да се приеме на второ четене и затова щата на прокуратурата няма да нарастне с още1000 души. Колкото до адм. персонал в следствието- и той ще си запази работата.
Може да не ми вервате, но аз зная- дори съм сигурен :lol:

"Съдии по разследване, ама друг път.Нямало да има наблюдаващ прокурор?!?!?! А кой ще защитава обвинението в съда ?
Всичко е ясно-настоящите следователи от октомври - или магистрати/съдии,прокурори/, или пенсионери, или дознатели в МВР!!!
А, пропуснахме-може и адвокати.........., поради наслоения с годините мързел, много гладни адвокати! :twisted:
miky
Нов потребител

angel_ina

Мнениеот angelina_80 » 05 Окт 2005, 22:16

Колеги, никъде не видях да разисквате по темата РЕФОРМАТА, с анализ на събитията.
Не ми се иска да приема че дребнавите Ви заяждания са елемент от ежедневието, сякаш изнесената информация е нещо което в гилдията не се знае.

Нали идеята беше да анализираме събитията, какво значение има кой се отчаял, кой теглил кредит, кой е по-велик и т.н.

Ще Ви провокирам отново, и дано се отнесете професионално, като не си губим взаимно времето- ВСЕ ПАК ТОВА НЕ Е ЧАТ, А ФОРУМ-нали.

Нека да отговарят тези, които преди това са размислили.

Как преценявате разместването на РУМЕН АНДРЕЕВ като зам министър на МВР, в светлината на останалите размествания които следва да се извършат също в името на реформата / като подготовка/?

Например: Предстои избор на главен прокурор- Кой предполагате че ще бъде НОВИЯТ предвид тенденцията Министъра на МВР- става Министър на правосъдието. Зам. Директора на НСлС става зам министър на МВР.

Кой следовател, прокурор или съдия, висшия съдебен съвет ще избере за нов главен прокурор?- Ха да ви видя сега.

Моля за компетентни мнения.

Като своеобразен жокер.- На кого безпроблемно минават предложенията при гласуването във Висшия Съдебен Съвет.

Предстоят и промени в състава на КС, но този въпрос-по-късно.
angelina_80
Младши потребител

Мнениеот dinev » 22 Окт 2005, 16:40

Кораба потъва за всички мишоци, и всеки се интересува единствено и само за службицата и кожицата си. Някои хора от следствието отдавна се спасиха на съдийски и прокурорски длъжности, ама да тоя късмет за всички останали!?
dinev
Потребител

Предишна

Назад към Съдебна власт