начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

продахба на имот-нищожност на договора-въпрос

Казуси за недвижими имоти

Мнениеот гост » 13 Сеп 2005, 14:37

Здравейте!!! моля Ви, отговорете ми на следния въпрос- нищожен ли е договора за покупко- продажба на имот, осъществен от съпругата ми и нейните сестри(без мое знание и участие) при положене, че имота е прехвърлен преди това от родителите им(вече покойници) на тях с договор за покупко- продажба с клауза, родителите им да го ползват пожизнено.Тези сделки са направени по време на брака със съпругата ми, и мисля, че прехвърлената част на жена ми е сем. общност. Ако е така, какво да предприема за да разваля сделката и си върна имота. Новият собственик вече го обитава 6м. и е започнал да прави ремонти в имота.
Благодаря предварително!!!
гост

Мнениеот Гост » 13 Сеп 2005, 15:29

ами вие какво искате да предприемете? да вървите срещу реалните собственици на имота? не е ли малко нагличко!!!Всяка от другите сестри може да иска делба на имота и ако не е реално поделяем - познайте какво става......
Гост

Мнениеот Гост » 13 Сеп 2005, 15:43

имотът е съсобственост на сестрите,а вие имате част от частта на съпругата ви.имота е СИО и би следвало да се иска и вашето съгласие при разспореждането с имота.вашето съгласие е необходимо при продажбата,можете да я оспорите,но в 6м.срок а той видно от написаното е изтекъл.вие мълчаливо сте потвърдил тази сделка!!!
не съм юрист и не ангажирам никого с мнението си.
Гост

продажба на имот-нищожност на договор-въпрос

Мнениеот гост » 13 Сеп 2005, 17:59

Благодаря, въпреки ,че нищо обнадеждаващо не ми казахте. :?
гост

Мнениеот жекова » 13 Сеп 2005, 18:09

иска който сте можел да предявите е минало именно заради тези 6 месеца!т.е. нищо не можете да направите!
жекова

Мнениеот гост » 13 Сеп 2005, 19:37

жекова написа:иска който сте можел да предявите е минало именно заради тези 6 месеца!т.е. нищо не можете да направите!

Благодаря!!!
гост

Мнениеот Гост » 15 Сеп 2005, 10:28

Много бързо се отказахте. Преценете дали можете да докажете кога сте узнали са прехвърлянето. 6 месечният срок тече не от сделката, а от момента в който Вие сте узнали за нея. Ако успеете да докажете момента на узнаване и ако от него не са изтекли 6 месеца нищо не е загубено. В такъв случай побързайте да си ангажирате адвокат, тъй като вече разбрахте какво става като изтече срока.
Гост

Мнениеот stavrev » 15 Сеп 2005, 12:48

Договорът не е нищожен, а относително недействителен спрямо неучаствалия съпруг.
stavrev
Потребител

Назад към Имотни казуси