- Дата и час: 24 Ное 2024, 22:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отдаване под наем на помещение в режим на етажна собственост
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Отдаване под наем на помещение в режим на етажна собственост
Здравейте! Моля, някой да ми помогне за проблем, свързан с обща етажна собственост. Нашият блок има два входа.Преди време единият е бил затворен и е било магазин, държан под наем от бившия собственик на нашия апартамент и е имало съгласие на всички съсобственици. Сега има нови наематели, които искат да отварят магазин за алкохол, цигари и пакетирани стоки, но ние не сме съгласни.Живеем на 1-вия етаж, непосредствени съседи сме на обекта. Трябва ли новите наематели да искат нашето писменно съгласие? Къде мога да обжалвам и това да стане отново вход?
- natali
- Нов потребител
Не, няма такава клауза.Новите наематели представят стария договор, където фигурира съгласието на бившия собственик на нашия апартамент.
- natali
- Нов потребител
за търговски обект в преустроена за тази цел жилищна сграда се иска съгласието от вас/писмено с нотариална заверка на подписите/,а що се отнася до отдаването под наем,то се извършва след вземане на решение на общото събрание на живущите във вашият вход.за възстановяване на предишното положение си мисля,че трабва да стане отново след вземане на решение от общото събрание!но едва ли това и най-удачният вариант.този наем ще носи доходи на етажните съсобственици.това е едно облекчение за поддържането на общите части!
- vesvan
- Младши потребител
Благодаря за отговорите до тук, но все пак нещо не ми е ясно.Ако този вход има статут на магазин /значи веднъж трябва да е правено преустройство със съгласието на всички собственици/. След като някой от собствениците се е сменил трябва ли отново да се иска неговото съгласие за отдаване под наем? Търсих разрешение на въпроса в ПУРНЕС и ЗУТ, но не намерих еднозначен отговор.
- natali
- Нов потребител
Защо никой не иска да ми отговори? Моля ви дайте ми съвет! Не стига че над нас живее психично болна, която ни подлага на денонощен тормоз, ами сега и до прозорците на спалнята ни искат да правят магазин, имаме обща стена и всеки шум ще се чува!
- natali
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|