Nie sme dvama priateli.
Ediniat ot nas-(A) pritejava 1/2 idealna chast ot imot, kojto iskame da razvivame zaedno s drugia sasobstvenik(X). Iskame i dvamata da vlagame pari, kato imame predvaritelna ugovorka pomejdu si posle da razdelim postroenoto. Problemat e v sasobstvenika X - toj iska da bade v sasobstvenost samo s 1 lice.
Sled kato vlagam pari i pri prezumpciata, che mojat priatel e korekten i spazva dogovorkite ni, kakav e nachinat nakraja da si polucha dogovorenoto, ako sasobstvenikat(X) ne e saglasen mojat priatel da mi prodade chast ot svojata sasobstvenost?
- Дата и час: 24 Ное 2024, 21:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
praven savet za sasobstvenost
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: praven savet za sasobstvenost
Marko Totev написа:Nie sme dvama priateli.
Ediniat ot nas-(A) pritejava 1/2 idealna chast ot imot, kojto iskame da razvivame zaedno s drugia sasobstvenik(X). Iskame i dvamata da vlagame pari, kato imame predvaritelna ugovorka pomejdu si posle da razdelim postroenoto. Problemat e v sasobstvenika X - toj iska da bade v sasobstvenost samo s 1 lice.
Sled kato vlagam pari i pri prezumpciata, che mojat priatel e korekten i spazva dogovorkite ni, kakav e nachinat nakraja da si polucha dogovorenoto, ako sasobstvenikat(X) ne e saglasen mojat priatel da mi prodade chast ot svojata sasobstvenost?
По изказването, коетосте направили, проличава доста задълбочено познаване на проблемите, изучавани в областта на вещното право, и по-специално на един от осноновните институти на този правен отрасъл-този на съсобствеността. Освен това интересуващият Ви спор най-вероятно е продиктуван от Вашата практика, но, за съжаление, както, предполагам ,иВие също сам сте се убедили, нормативните разпоредби, посветени на съсобствеността в Закона за собствеността са крайно недостатъчни за по-пълно уреждане на обществените отношение и на проблемите, които поражда практиката.Затова по-голямата част от материята, посветена на този вещноправен институт е или плод на юридическата наука, или създадена от съдебната практика. Тъй като не съм практикуващ юрист, не мога да Ви дам отговор дали има тълкувателно решение по този правен казус.Единственият съвет, който мога да отправя към Вас,е или да проследите съдебната практика на бившия Върховен съд и на сегашния Върховен касационен съд, посветена на решаване на вещноправни спорове от този род, или да потърсите учебника на акад. Василев по вещно право, за да видите дали доктринално интересуващият Ви проблем е намерил адекватен отговор.
- Гост
До Марко Тотев:
Два пъти ти четох въпроса, но с тая латиница ...ужас. Ако не те мързи, напиши го свясно на кирилица ...пък и аз ще се включа.
Два пъти ти четох въпроса, но с тая латиница ...ужас. Ако не те мързи, напиши го свясно на кирилица ...пък и аз ще се включа.
-
scribtor - Потребител
твоят приятел няма как да ти я продаде защото трябва да предложи първо на Х ,ако Х не е съгласен едва тогава!може да се разберете с Х да му построите друга къща,а той на вас продаде въпросната 1/2 след като приятелят ви се откаже във ваща полза!т.е.ще откаже да изкупи частта на Х и ще я купите вие!???
- vesvan
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|