- Дата и час: 24 Ное 2024, 20:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Откога започва зимния сезон?
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Откога започва зимния сезон?
Имам наемател, който искам да изгоня, но той ми иска отсрочка до 1-ви октомври? Чувала съм, че наематели не могат да се гонят през зимния сезон, но може ли някой да ми каже откога започва този срок?
- Катя
не виждам причина за това да не се гонят наематели през зимният сезон. Естествено вие трябва да имате някакъв договор между вас за наем на жилище и там трябва да има някъкви клаузи. Вие като страни по този договор сте длъжни да спазвате тези клаузи ,ако желаете да развалите договора ,трябва да имате основателна причина за това. Но с една дума невиждам какво общо си има зимният сезон с това.
- karola79
- Младши потребител
Катя написа:Договорът отдавна е изтекъл. Наемателят не плаща редовно и аз искам той да напусне.
За зимния сезон съм сигурна. Не може никой да гони наематели през зимата.
Нема, нема и некой изтърси некой бисер! Не могло да гониш наемател през зимата - ама то и през лятото не може, бе - много топло, ще вземе да слънчаса, я си го позете човека, как така ше го гоните!
- Гост
няма такова нещо за "зимен сезон". договорните наемни отношения са точно регламентирани в ЗЗД и там нищо подобно не се среща. Все пак, човек може да договаря всичко, което не противоречи на закона и ако сте вписали подобна клауза, тя ще важи доколкото я има в договора. Иначе наемните отношения се прекратяват с предизвестие ако е безсрочен договора и с изтичането на срока при срочен, при неизпълнение на задълженията и т.н. Ако бил е срочен договора и е продължил след изтичането на срока ,защото никоя от страните не се е възпротивила и не е изявила желание за прекратяването му, пак може да се прекъсне с предизвестие-чл.236 и 238 ЗЗД.
- исса
Аз не съм юристка, затова питам...
Май форумът е за юридическа помощ. Има отделен раздел: "Помощ от юристи за юристи", но не е този. Тук лаици като мен търсят съвет.
Благодаря, че ми помогнахте!
Не знам само защо ми се подигравате...
Добре, де, тъпа е темата.
Ще ви кажа къде прочетох за зимния сезон : http://lex.bg/phorum/viewtopic.php?t=9912
а и някъде другаде го срещах.
Още веднъж ви благодаря.
Да влязат модераторите...
Май форумът е за юридическа помощ. Има отделен раздел: "Помощ от юристи за юристи", но не е този. Тук лаици като мен търсят съвет.
Благодаря, че ми помогнахте!
Не знам само защо ми се подигравате...
Добре, де, тъпа е темата.
Ще ви кажа къде прочетох за зимния сезон : http://lex.bg/phorum/viewtopic.php?t=9912
а и някъде другаде го срещах.
Още веднъж ви благодаря.
Да влязат модераторите...
- Катя
Катя, не им обръщайте внимание на децата - учили са право в годините след комунизма и затова не знаят, че преди много години е имало такава защита на наемателите - да не могат да се "изваждат" от жилищата през зимния сезон. Сега можете съвсем спокойно да поискате от наемателя да Ви освободи имота, още повече - щом не Ви плаща редовно... Дано само сам да напусне, а да не се наложи да го вадите по съдебен ред, че тогава нещата ще се проточат...
- jiji2
- Потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|