- Дата и час: 24 Ное 2024, 20:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да разбера дали строителят не е мошенник?
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Как да разбера дали строителят не е мошенник?
Здравейте! След дълго търсене се спряхме на строител, който да ни построи къща. Той няма никакви обекти в нашия град и не знам как мога да проверя дали не е мошенник. Всякакви съвети за това как можем да се защитим са добре дошли. Благодаря предварително!
- Мая
Re
Не е построил в нашия град, в другите - строил ... знам за 1 готова и 3 в строеж, а може да има и други.
Но това все още не ми дава идеи как мога да се защитя
- Мая
- Гост
изискайте документите по регистрация на фирмата и дейносттта му. БУЛСТАТ, данъчен номер, съдебно решение и най-вече удостоверение за актуално състояние, което ще отрази дейността му до момента. може да направите справка във фирмено отделение на окръжния съд по регистрацията или в службата по вписванията по ЕГН дали има някакви задължения или тежести на името на самия собственик и на фирмата му. без тези данни се страхувам, че няма да може да направите необходимата проверка.
- исса
Re: Re
Мая написа:Не е построил в нашия град, в другите - строил ... знам за 1 готова и 3 в строеж, а може да има и други.
След като е строил в други градове, значи е упражнявал дейност и следователно не е нов на пазара. Съветвам уважаемия гост да чете по-внимателно. Не че Галина не е права. Друг е въпросът, че е напълно възможно да е упражнявал дейност чрез друга фирма, или да е закрил старата и да е открил нова, но за това отново ще трябват документи, нали?! Най-добре разучете обектите, които е построил и тези, които са в строеж, защото мнението на хората и рекламата си остават най-сигурната защита. Риск винаги има, защото дори досега да е бил изряден, никога не се знае дали на някакъв етап от изпълнението няма да престане да бъде добросъвестен. Успех!
- исса
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|