начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Как да разбера дали строителят не е мошенник?

Казуси за недвижими имоти

Как да разбера дали строителят не е мошенник?

Мнениеот Мая » 06 Сеп 2005, 18:21

Здравейте! След дълго търсене се спряхме на строител, който да ни построи къща. Той няма никакви обекти в нашия град и не знам как мога да проверя дали не е мошенник. Всякакви съвети за това как можем да се защитим са добре дошли. Благодаря предварително!
Мая

Мнениеот галина » 06 Сеп 2005, 18:45

Ами щом и една къща не е построил..... :roll:
галина

Re

Мнениеот Мая » 06 Сеп 2005, 19:00

Не е построил в нашия град, в другите - строил ... знам за 1 готова и 3 в строеж, а може да има и други.
Но това все още не ми дава идеи как мога да се защитя :(
Мая

Мнениеот Гост » 06 Сеп 2005, 19:22

Строител, бригада, предприемаческа фирма?Договор.Да :lol: не останете само с изкопа?
Гост

Мнениеот исса » 07 Сеп 2005, 13:51

изискайте документите по регистрация на фирмата и дейносттта му. БУЛСТАТ, данъчен номер, съдебно решение и най-вече удостоверение за актуално състояние, което ще отрази дейността му до момента. може да направите справка във фирмено отделение на окръжния съд по регистрацията или в службата по вписванията по ЕГН дали има някакви задължения или тежести на името на самия собственик и на фирмата му. без тези данни се страхувам, че няма да може да направите необходимата проверка.
исса

Мнениеот ... » 07 Сеп 2005, 14:00

Както винаги "Галина" пак е с компетентно мнение...
Не ви ли е хрумвало, че човека/фирмата може да е нов на пазара и въпреки това да бъде перфектен и конкурентно способен?!
...

Re: Re

Мнениеот исса » 07 Сеп 2005, 17:37

Мая написа:Не е построил в нашия град, в другите - строил ... знам за 1 готова и 3 в строеж, а може да има и други.
Но това все още не ми дава идеи как мога да се защитя :(

След като е строил в други градове, значи е упражнявал дейност и следователно не е нов на пазара. Съветвам уважаемия гост да чете по-внимателно. Не че Галина не е права. Друг е въпросът, че е напълно възможно да е упражнявал дейност чрез друга фирма, или да е закрил старата и да е открил нова, но за това отново ще трябват документи, нали?! Най-добре разучете обектите, които е построил и тези, които са в строеж, защото мнението на хората и рекламата си остават най-сигурната защита. Риск винаги има, защото дори досега да е бил изряден, никога не се знае дали на някакъв етап от изпълнението няма да престане да бъде добросъвестен. Успех!
исса

Назад към Имотни казуси