начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Moje li niakoi da mi kaje

Казуси за недвижими имоти

Moje li niakoi da mi kaje

Мнениеот Liz » 02 Сеп 2005, 20:55

Imam magazin ot niakolko meseza v zentura na Plovdiv.
Imam notarialen A, za nego
Naematelia e tam ot 10 godini.
Niamam nikakvi stroitelni knija.
Az li triabva da snabdia Akt 16 ili naematelia e dlujen da izvadi razreshenie za polzvane.

S mnogo predvaritelna blagodarnost
Liz

Мнениеот Гост » 02 Сеп 2005, 21:33

Пич, ти си собственикът. Ти трябва да изавадиш акт 16. Може да се разберете с наематуля той да го извади, нотова едруг проблем, дали ще е срещу наема или някакви други условия и т. н.
Гост

Мнениеот галина » 02 Сеп 2005, 22:17

Е, как така уж имаш нотариален акт,пък няма акт 16 :?: :roll:
галина

Мнениеот Гост » 02 Сеп 2005, 22:23

Галина, по даволите , права си.
Гост

Мнениеот scribtor » 03 Сеп 2005, 00:37

Може да има Н.А. и без акт 16. Едното не е предпоставка за другото.
Колкото до въпроса на първоначално питащия - напиши нещо повече за магазина - кога е строен, как си го придобил, кой ти иска да го въвеждаш в ескплоятация.
Аватар
scribtor
Потребител

merci za otgovorite

Мнениеот L » 03 Сеп 2005, 14:27

Sgradata e stroena v kraia na 1930. Restituirana e na 3 naslednika s notarialen akt za magazin e, no vupreki 4e raboti kato takuv za pove4e ot 10 godini nimame stroitelni knija. Advokat go upravliava. Minalata godina pravihme delba. Sega e moi i advokata mi kazva 4e tribva da napravime stroitelni knija. Vuprosa e az li tribva ili naematelia.
L

moe mnenie

Мнениеот anonimen » 03 Сеп 2005, 15:55

Aktivno legitimirano, po smisula na ZUT, lice za izdavane i poluchavane na razreshenie za polzvane e pritezateliat na sutvetnoto veshtno pravo po otnoshenie na nedvizimia imot. Zaiavlenito do RDNSK moje da se podade samo ot takova lice, a ne ot durzatel, kakuvto se iaviava naematelia. S drugi dumi, sobstvenika, polzvatelia s uchredeno pravo na polzvane ili stroez sa vuzmoznite varianti, no ne i naematel.

Sled podavane na zaiavlenieto za izdavane na razreshenie za polzvane, veroiatno shte se izdade predpisanie da se napravi zasnemane i vnasiane za odobriavane na stroitelni kniza. SAmite kniza i chertezi obiknoveno se praviat ot chastna firma, a suglasuvaneto im po reda na ZUT/t.e. odobrenieto im, ZUT izpolzva termina "suglasuvane"/ se pravi ot RDNSK, XEI, POZARNa , ENERGO, ViK i t. n.

Vizte i kakva e praktikata po tozi vupros na susedite do vas, nadali ste samo Vie s takuv magazin ot 1930 g bez kniza po red na ZUT.
Uspeh
anonimen

Мнениеот Гост » 03 Сеп 2005, 16:01

Blagodaria mnogo na Vsi4ki Vi koito vzehte otno6enie za vremeto i suvetite Vi!
Гост

Назад към Имотни казуси