- Дата и час: 24 Ное 2024, 21:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
продажба на имот
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
продажба на имот
Сключила съм предварителен договор за продажба,но посредника на купувачите твърди че не знае при кой нотариус ще се извърши сделката,защото е отпускарско време.Това ме притеснява и не знам по какъв начин да ми платят за да е всичко наред.
- Нели
Neli, tova za otpuskarskia sezon e pulna glupost i samo pokazva pulnia neprofesionalizum ot strana na posrednika... Ne e izklu4eno, tova da e samo predtekst za zabaviane na sdelkata ot strana na kupuva4a... Notariusi - dal gospod, ako li puk ne, kakto i predi tova kolegata spomena ima sudii... Za da ste siugurna v razmera na sumata, lipsata na fal6ivi banknoti bi bilo naj-dobre da Vi platiat po bankov put po poso4ena ot Vas smetka - "I vulkut sit, i agneto cialo!". Uspeh!
- stefan67
- Младши потребител
Ако сте сключили предварителен договор, знаете, че неговото действие съгласно чл.19 ЗЗД е нещо като обещание за бъдещо изпълнение, но не прехвърля никаква собственост до момента на нотариалното извършване на сделката, като средство за защита на продавача служи и оставеното от купувача капаро, което можете да задържите в случай на неизпълнение на задълженията. вероято са ви платили някаква сума при подписването на договора/чл.93 ЗЗД-Задатъкът служи за доказателство, че е сключен договорът и обезпечава изпълнението му./ Всичко това е във ваша полза, освен това разпоредбата на чл.19/2/казва, че всяка страна по предварителния договор може да предяви иск за сключване на окончателен. И в интерес на купувача е сделката да мине по-бързо и да си вземе собствеността и не знам защо ще бавят продажбата. А колкото до нотариусите, всеки нотариус по местонахождение на имота може да изповяда сделката, ако имота е в района на действието му. и не знам какво ги касае "отпускарското време".!? съдът е във ваканция, но това не му пречи да си върши работата, пък и да се надяваме, че няма да се наложи да прибягвате до него. предложете вие нотариус.
- исса
продажба на имот
Благодаря ви.Аз съм от Бургас и има достатъчно нотариуси.Притеснявам се техния да не е фалшив и исках да го проверя в регистъра.
- нели
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|