начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Редукция на имот

Казуси за недвижими имоти

Редукция на имот

Мнениеот dishka » 31 Авг 2005, 12:03

Колеги, изправен съм пред следния казус:
Сключен е предварителен договор за покупко-продажба на недвижим имот - нива. Оказва се впоследствие, че има влязъл в сила ПУП, с който нивата влиза в регулация, но всички имоти в дадената местност се редуцират с 10% за благоустройство. ПУП-ът е влязъл в сила, но няма изготвена кадастрална карта, съответно скицата е от ОСЗГ. Има ли основание според Вас да се иска редуциране и на цената? Благодаря за мненията!
dishka
Младши потребител

Мнениеот Изида » 31 Авг 2005, 13:18

не мислите ли, че имот , в случая нива, в влязъл в сила ПУП, има по-висока стойност от земеделската земя? защото ние в нашата фирма така мислим.
Изида

Мнениеот Гост » 31 Авг 2005, 14:09

Изида, и Вие ли се дразните от това "колеги", защото мен охтика ме хваща като почне да ме "колегосва" някой, очевидно попревалил четвърт век, но не се научил да мисли? Защото ми омръзна да се чувствам виновен за сътворените от десетки мой "колеги" малоумия, повечето от които непоправими!!!

Това е проблема на нашите правни факултети. Изобщо не става въпрос, дали си завършил СУ или друг ВУЗ. В едно отношение те всички са еднакви - предоставят благодатна среда за просперитет на подобни "добре" подготвени специалисти, ЗА КОИТО КАЗУСЪТ СВЪРШВА ЩОМ ОТГОВОРА НЕ Е НАПИСАН НА 24 СТР.
Гост

Мнениеот Изида » 31 Авг 2005, 14:19

да, дразня се. забелязвам, че упоритото 'колегосване', както го наричате се проявява само у хора, които съзнават действителното си положение и се стремят по този "приравнителен" начин да се издигнат.
както и да е.
Изида

Re: Редукция на имот

Мнениеот Гост » 31 Авг 2005, 14:19

dishka написа:Колеги, изправен съм пред следния казус:
Сключен е предварителен договор за покупко-продажба на недвижим имот - нива. Оказва се впоследствие, че има влязъл в сила ПУП, с който нивата влиза в регулация, но всички имоти в дадената местност се редуцират с 10% за благоустройство. ПУП-ът е влязъл в сила, но няма изготвена кадастрална карта, съответно скицата е от ОСЗГ. Има ли основание според Вас да се иска редуциране и на цената? Благодаря за мненията!

Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!?
Гост

Мнениеот stefan67 » 01 Сеп 2005, 09:41

A nwe si li zadavate vuprosa "Dali ne biha uveli4ili cenata na imota sled ureguliraneto mu s vuprosnia PUP?", ne burkajte poniatiata - sled kato imate skica, to tia e izdadena vuz osnova na dejstva6tia kadastralen plan - v protiven slu4aj niama na4in da Vi bude izgotven PUP, naj-veroitano vse o6te ne izraboten regulacionnia plan, koeto e razli4no... 6to se otnasia za 10% redukcia v plo6ta na imota - pliaskajte s ruce, zakonovo tia bi mkogla da e i 25%... Kupuvajte i ne se majte! Uspeh!
stefan67
Младши потребител

Назад към Имотни казуси