начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

освидетелстван родител

Казуси за недвижими имоти

освидетелстван родител

Мнениеот bebka » 24 Авг 2005, 12:59

Ако родителя ми е освидетелстван,може ли да дарява,или продава имота си?
bebka

Мнениеот галина » 24 Авг 2005, 18:25

Под запрещение ли е или е настанен за принудително лечение?
галина

Мнениеот bebka » 24 Авг 2005, 18:47

Мисля да го освидетелствам..много е зле.Но и аз незнам как да го направя.
bebka

Мнениеот Гост » 26 Авг 2005, 09:01

Ami mai ne mogat rodnini da iskat osvidetelstvane, a samo sasedi i to ako toi e zaplaha za obshtestvoto.
Гост

Мнениеот тин » 26 Авг 2005, 12:15

Чл. 275 ал.1 ГПК Поставянето пад запрещение става по молба на съпруг, близък роднина, от прокурора и всеки който има интарес за това.
Това стана чрез иск пред Окръжния съд, в производството учавства прокурор. Прави се експертиза, учредява се попечителство. Попечителя се грижи за интересите на запретения. Разпореждането с имотите се допуска само ако е в интерес на запретения
тин

Мнениеот галина » 26 Авг 2005, 19:25

За да сте наясно със самата процедура се обърнете към адвокат,който ще ви консултира и ако желаете ще заведе дело пред Окръжния съд за поставяне под запрещение.Това не е никак лесна процедура и сама няма да можете да се оправите.Съществува и вариант,съдът да отхвърли искането ви,ако то не е доказано в хода на делото.
галина

Мнениеот bebka » 26 Авг 2005, 23:26

Ох, много ми е мъчно и май няма да го направя..колкото и да ме тормози..някак не ми дава сърце.Пък с имотите каквото ще да става.
bebka

Назад към Имотни казуси