начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

НЕДВИЖИМ ИМОТ- ЖСК,ОНАСЛЕДЯВАНЕ,ПРАВО НА СОБСТВЕНОСТ-КАЗУС.

Казуси за недвижими имоти

Мнениеот ГОСТ » 23 Авг 2005, 18:06

Прес 85г. лицето ,,Х"като член кооператор в ЖСК на основание разпр.протокол от общо събрание на ЖСКто придобива апартамент в който живее до 2004г.заедно със законната си съруга,но почива. По една или друга причина приживе не се е сдобил с нот. акт,поради което ЖСКто не е закрито.След неговата кончина като наследници по закон се явяват пълнолетните му двама синове,както и съпругата(тяхна майка), Същите възлагат на основание разпр. протокол да им се издаде конст.нот. акт за наследствения апартамент.
Въпроса е: По право синовете му ще наследят ли дялове в упоменатия имот или майка им става едноличен собственик- ХА СЕГА...!!!
ГОСТ

Мнениеот галина » 23 Авг 2005, 18:14

Смятам,че и тримата се явяват съсобственици на въпросния имот и в документа за собственост следва да фигурират и тримата.
галина

Мнениеот ГОСТ » 23 Авг 2005, 19:54

Благодаря за вниманието, отговора ме задоволява лично мен,но пояснете защо смятате така- закона за ЖСК е на друго мнение.
ГОСТ

Мнениеот az13 » 24 Авг 2005, 09:47

Всички членове на ЖСК ли нямат докумени за собственост? Протоколът за разпределение подписан ли е от всички?
az13
Младши потребител

Мнениеот галина » 24 Авг 2005, 10:47

Законът не е на друго мнение! Ако кооператор почине,то неговите членствени права преминават върху членовете на неговото семейство/както е и в случая/.Не разбирам какво имате предвид,като казвате,че законът е на друго мнение? :roll:
галина

Мнениеот гост » 24 Авг 2005, 17:08

галина написа:Законът не е на друго мнение! Ако кооператор почине,то неговите членствени права преминават върху членовете на неговото семейство/както е и в случая/.Не разбирам какво имате предвид,като казвате,че законът е на друго мнение? :roll:

имам впредвид,че под семейство се разбира родители с непълнолетни деца,това е пояснено и в допълнението в закона за ЖСКта. Поради това обстоятелство излиза,че пълнолетните деца на починалия член кооператор не го онаследяват.Оборете това твърдение и ще съм Ви бескрайно благодарен.
гост

Мнениеот гост » 24 Авг 2005, 17:09

галина написа:Законът не е на друго мнение! Ако кооператор почине,то неговите членствени права преминават върху членовете на неговото семейство/както е и в случая/.Не разбирам какво имате предвид,като казвате,че законът е на друго мнение? :roll:

имам впредвид,че под семейство се разбира родители с непълнолетни деца,това е пояснено и в допълнението в закона за ЖСКта. Поради това обстоятелство излиза,че пълнолетните деца на починалия член кооператор не го онаследяват.Оборете това твърдение и ще съм Ви бескрайно благодарен.
гост

гост написа

Мнениеот Гост » 24 Авг 2005, 17:22

az13 написа:Всички членове на ЖСК ли нямат докумени за собственост? Протоколът за разпределение подписан ли е от всички?

На вашето запитване- само 2,3 члена нямат документи,а относно разд. протокол,подписан е от всички, инак как повечето членове са се сдобили с нот. актове.
Гост

Назад към Имотни казуси