Прес 85г. лицето ,,Х"като член кооператор в ЖСК на основание разпр.протокол от общо събрание на ЖСКто придобива апартамент в който живее до 2004г.заедно със законната си съруга,но почива. По една или друга причина приживе не се е сдобил с нот. акт,поради което ЖСКто не е закрито.След неговата кончина като наследници по закон се явяват пълнолетните му двама синове,както и съпругата(тяхна майка), Същите възлагат на основание разпр. протокол да им се издаде конст.нот. акт за наследствения апартамент.
Въпроса е: По право синовете му ще наследят ли дялове в упоменатия имот или майка им става едноличен собственик- ХА СЕГА...!!!
- Дата и час: 24 Ное 2024, 19:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
НЕДВИЖИМ ИМОТ- ЖСК,ОНАСЛЕДЯВАНЕ,ПРАВО НА СОБСТВЕНОСТ-КАЗУС.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
НЕДВИЖИМ ИМОТ- ЖСК,ОНАСЛЕДЯВАНЕ,ПРАВО НА СОБСТВЕНОСТ-КАЗУС.
Благодаря за вниманието, отговора ме задоволява лично мен,но пояснете защо смятате така- закона за ЖСК е на друго мнение.
- ГОСТ
Всички членове на ЖСК ли нямат докумени за собственост? Протоколът за разпределение подписан ли е от всички?
- az13
- Младши потребител
галина написа:Законът не е на друго мнение! Ако кооператор почине,то неговите членствени права преминават върху членовете на неговото семейство/както е и в случая/.Не разбирам какво имате предвид,като казвате,че законът е на друго мнение?
имам впредвид,че под семейство се разбира родители с непълнолетни деца,това е пояснено и в допълнението в закона за ЖСКта. Поради това обстоятелство излиза,че пълнолетните деца на починалия член кооператор не го онаследяват.Оборете това твърдение и ще съм Ви бескрайно благодарен.
- гост
галина написа:Законът не е на друго мнение! Ако кооператор почине,то неговите членствени права преминават върху членовете на неговото семейство/както е и в случая/.Не разбирам какво имате предвид,като казвате,че законът е на друго мнение?
имам впредвид,че под семейство се разбира родители с непълнолетни деца,това е пояснено и в допълнението в закона за ЖСКта. Поради това обстоятелство излиза,че пълнолетните деца на починалия член кооператор не го онаследяват.Оборете това твърдение и ще съм Ви бескрайно благодарен.
- гост
гост написа
az13 написа:Всички членове на ЖСК ли нямат докумени за собственост? Протоколът за разпределение подписан ли е от всички?
На вашето запитване- само 2,3 члена нямат документи,а относно разд. протокол,подписан е от всички, инак как повечето членове са се сдобили с нот. актове.
- Гост
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|