начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Поправка на нотариален акт???? Ами сега!

Казуси за недвижими имоти

Поправка на нотариален акт???? Ами сега!

Мнениеот Младежа » 11 Авг 2005, 13:53

Колеги, трябва да направя поправка на нотариалният акт-ИЗВАДЕН ПО ОБСТОЯТЕЛСТВЕНА ПРОВЕРКА!!!
Сбъркан е адресът на парцела! Т.е. не е на 27 номер , а е на 28 нонер , на същата улица .
В подадената молба декларация е сгрешен адресът на имота, а е посоченПРАВИЛНО квартала и номера на парцела!!! Свидетелите знаят площа, границите, съседите , давността и т.н.........не знаят на кой номер се води имота.......От общината ни заявяват ,че май не е този имота. Може ли административно , да решават вещно-правни въпроси?
Младежа

Не може

Мнениеот Бо » 11 Авг 2005, 16:01

Не може в общината по административен път.
Бо

Мнениеот Гост » 11 Авг 2005, 16:59

А как да си оправя акта, като не ми дават скица?
Гост

Мнениеот mutsa » 11 Авг 2005, 17:51

Аз пък съм бясна, защото не ми издават данъчна оценка, за да си направя обстоятелствена проверка. И сега ще ме принудят да обжалвам отказ за извършване на адм. услуга и ще си потроша нервите и времето да се занимавам с тях.
А на вас защо не ви дават скица?
mutsa
Потребител

Мнениеот младежа » 12 Авг 2005, 16:31

Защото имота бил записан на друг адрес ......и май не бил моя ,както е по нотариален акт. Мисля ,че горе стана ясно ........и в акта и в молба декларацията е сгрешен административният номер на парцела, но е посочен точно кадастралният номер , квартала,съседите/ т.е. тяхните кадастр.номера/
младежа

Мнениеот Гост » 12 Авг 2005, 16:35

Добре, но ако е сгрешен само административния номер, а другото е наред, не може ли за това обстоятелство да се изкара служебна бележка от общината и после да се направи от нотариуса нотариален акт за поправка на предния нот. акт?!
Гост

Мнениеот младежа » 15 Авг 2005, 11:12

НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ДА ИМ ИСКАМ ТАКАВА ' БЕЛЕЖЧИЦА '
младежа

Мнениеот гост » 17 Авг 2005, 14:00

МИСЛЯ <4Е ЩЕ ТРЯБВА ДА ОБЖАЛВАШ>>>>>>не се сещам нещо друго
гост

Мнениеот Гост » 21 Авг 2005, 08:20

В общината се водят адресните номера.Там работят с регулационният план и записват или променят адреса според кв.,планоснимачен номер на парцела.Не би трябвало да ви откажат бележка че имота с планоснимачен номер.... в кв....... се води на ул.... с номер.... Пиша ви това от личен опит.Не ми беше вписан адреса , а само кв. и пл.№, но имаше проблем с уличната номерация, беше изпуснат като номер и реално нямах адрес.За 20 мин. ми дадоха номер, въведоха го в регистъра и ми дадоха бележка за общината че вече се водя под №....Нямах никакви проблеми.Дано да ви помогне това, след като си имате вписани правилно кв. и пл.№.
Гост

Мнениеот младежа » 22 Авг 2005, 08:45

Благодаря за съвета, но от кой отдел на общината - да я искам тази служебна бележка/ да посоча ли някакво основание/интерес/?
младежа

Мнениеот младежа » 22 Авг 2005, 08:45

Благодаря за съвета, но от кой отдел на общината - да я искам тази служебна бележка/ да посоча ли някакво основание/интерес/?
младежа

Мнениеот Гост » 22 Авг 2005, 09:02

Ако става въпрос за София на ул.Сердика 5 отдел адресна регистрация.Ако е в провинцията от общината ще ви кажат къде да отидете.За София взимат такси за такава бележка и то доста високи, не си спомням вече точната сума но от порядъка на 25лв.Носите си нот.акт и искате бележка че имот с пл.№... в кв... на ул.... ,гр... се води на .... административен адрес.
Гост

Мнениеот младежа » 23 Авг 2005, 08:43

Сърдечно благодаря , ще опитам да изкарам такава "бележка", удостоверение или какво се казва там??? И после поправчица на нот.акт, нали така ???
младежа

Назад към Имотни казуси