ЗДРАВЕЙТЕ !
ИМАМ СЛЕДНИЯТ ВЪПРОС :
ПРЕДИ ВРЕМЕ С МОИ ПАРИ ДЪЩЕРЯ МИ И ЗЕТ МИ КУПИХА АПАРТАМЕНТ .
ТОЙ Е НА ИМЕТО НА ДЪЩЕРЯ МИ, НО Е КУПЕН ПО ВРЕМЕ НА БРАКА .
ДЪЩЕРЯ МИ ПОЧИНА И АЗ ИСКАМ ИМОТА ДА ОСТАНЕ НА ВНУЧЕТО МИ.
КАК МОГА ДА ПРЕТЕНДИРАМ , ПОНЕЖЕ ЗЕТ МИ НЕ ИСКА ДА МУ ГО ПРЕПИШЕ ?
МОГА ЛИ СЪДЕБНО /ИЛИ ПО ДРУГ НАЧИН / ДА ОСПОРЯ НЕГОВИЯ ПРИНОС ПРИ КУПУВАНЕТО НА ИМОТА И ДА ИМАМ РЕШАВАЩАТА ДУМА ?
СЪДЕБНО ЛИ ТОВА ЩЕ СТАНЕ И КОЛКО ЩЕ МИ СТРУВА ?
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!
- Дата и час: 24 Ное 2024, 19:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
КАК ДА СИ ВЪРНА ИМОТА ???
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
на първо място искам да изкажа моите съболезнования!!!второ- бащата няма да вземе апартамента със себе!!!детето също има чат от апартамента в качеството на наследник на вече покойната си майчица.ако бащата сключи последващ брак нещата нямада са цветущи и ще е по-добре да дари своето дете!!!иначе за иска за който питате може да се предяви до една година от прекратяването на брака!а доказването е друга работа!!!ако сте го дарил на дъщеря си всичко е наред дареното е лично имущество на надарения и е вън от т.н.съпружеска имуществена общност.
- Гост
Не може да се води никакво дело. Еветуално може да се искат парите, един вид, като дадени в заем и то при стабилно доказателство за това, което задължително трябва да е писмено, тъй като съществува разпоредбата на чл. 133, ал. 1, б. "в" ГПК.
Що се отнася до изказаното становище за завеждане на иск в едногодишен срок от прекратяването на брака, считам, че и това е невъзможно. Колегата вероятно има предвид чл. 105 СК. Но визираната там материална предпоставка е бракът да е прекратен чрез развод, а не на друго основание.
Що се отнася до изказаното становище за завеждане на иск в едногодишен срок от прекратяването на брака, считам, че и това е невъзможно. Колегата вероятно има предвид чл. 105 СК. Но визираната там материална предпоставка е бракът да е прекратен чрез развод, а не на друго основание.
- Гост
- Гост
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|