- Дата и час: 24 Ное 2024, 19:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос към нотариус за сгрешен нот. акт
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос към нотариус за сгрешен нот. акт
В нот.акт нотариусът ми е вписал неправилно границите на имота.На всичкото отгоре ми вписал и адреса, а повечето общини са прикрите агенции за недв.имоти и постоянно ми пращат клиенти.Сега нотариусът ми иска актуална дан.оценка и скица за поправка на нот.акт и съответно да си заплатя нот.такса.Правилно ли е заплащането на таксата след като грешката е негова.Скицата представена за издаването на нот.акт си е с истинските граници и не знам къде е гледал като го е писал.
- НОНА
За поправка на нотариален акт се заплаща такса, но тя наистина е символична - 5 лева е държ. такса, нотариалната е 15 лв. (твърдо) и два-три преписа по 2-3 лева. Не се настройвайте толкова на нотариуса - все пак той чете нотариалния акт пред Вас и Вие или адвоката Ви следва да направите забележка, ако има нещо сгрешено. Предполагам, че не сте юрист и имате доверие на нотариуса, но както той не е догледал, така и и Вие сте си малко виновен.
Колкото до Галина и нейните гръмки оценки, бих и препоръчал да гледа в своята паница и да не коментира таксите на другите. Пдообен коментар може да направи само човек, който е безгрешен.
Колкото до Галина и нейните гръмки оценки, бих и препоръчал да гледа в своята паница и да не коментира таксите на другите. Пдообен коментар може да направи само човек, който е безгрешен.
- Гост
Нот.акт не беше прочетен пред мен, въпреки желанието ми.Нотариусът каза че се е разбрал с адвоката и дори го предаде на него,а не на мен.Веднага след като го взех видях грешката и ме ядоса вписването на дом.адрес.Адвоката ми се направи на луд след като му обясних че не съм си чела нот.акт преди вписването а съм искала и че не би трябвало той да се разбира с нотариуса да му бъде предаден на него.Сега нотариусът ми иска актуална скица и дан.оценка.Защо?Скицата се вади срещу заплащане.Не ми е до 12-14 лв., но трябва да отида да си пусна молба и т.н. Все пак грешката е негова ,а се опитва да ме изкара мен виновна.
- НОНА
- Гост
може би става дума за констативен нот.акт, който се подписва само от нотариуса и тои не се чете от него, но е хубаво преди да бъде пуснат да се одобри от молителя или негов адвокат. Що се отнася до адреса,в последните изменения на правилника за вписванията се предвижда той да се посочва задължително в акта подлежащ на вписване. А относно Галина.............................
- Гост
Става въпрос за адресът ми по лична карта, а не адреса на имота.Колкото до Галина този път е права за "професионалистите",защото това което ми се случи е като гангстерски филм.Имота го закупих през 1993г. с договор без нотариус.Сега с този договор ми беше издаден констативен нот.акт."Професионалиста"адвокат ми обясни че такива актове се издават "много трудно" и наемайки се да ми подготви документите ми взе пари под предлог че в обл.управа не искат да ми го подпишат,но той имал човек и да му плати.След това разбрах че молбата ми е била подписана веднага след подаването и взета от него , бях лъгана 1месец за да дам пари да ми я подпишат.После ми бяха поискани пари за нотариуса, защото "много трудно" се издават такива актове.Разбрах че няма такова нещо и нотариуса си е взел законната такса.Естествено разбрах всичко след като си платих.Нот.акт беше взет от адвоката и отказа да ми го даде.Започна да ме изнудва да продам имота на негов човек на много ниска цена иначе щял да намери наследниците на бившата собственичка и те да ми оспорят нот.акт.Жената която ми го продаде почина и до сега не съм имала проблеми с наследниците й.След консултация с друг адвокат разбрах че не могат да ми оспорват имота и заплаших "професионалиста" с прокурор и си взех нот.акт.Тогава видях грешката за границите и вписания ми дом.адрес и след като си го регистрирах в общината , започнаха постоянно да ме притесняват напознати в вкъщи да им продам парцела.По-голямата част от тях казаха че познати от общината са им дали адреса ми, а той може да бъде взет само от нот.акт.За това искам да ми бъде поправен акта,да ми бъдат вписани правилно границите и дом.адрес да не фигурира в него.Благодаря на всички които ми дадоха съвет и се надявам "мършата" във професията адвокат скоро да изчезне и да не бъдат лъгани хората.
- НОНА
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|