- Дата и час: 24 Ное 2024, 20:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Решение на СРС на основание фалшив документ-посъветвай те ме
|
|
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Решение на СРС на основание фалшив документ-посъветвай те ме
Имам проблем и ви моля за съвет. От 1996г. срещу мен се води дело за имот.Ищеца претендира на базата на НА по давност.По делото е представила фалшифициран договор за делба и го спечели в СРС.Обжалвах в СГС и вече минаха две дела ,а аз едва сега разбрах че договора е фалшифициран и с имота е извършена измама от страна на ищцата, защото има грешка в кадастъра.Мога ли на третото заседание да обява фалшификацията и измамата?
- подхлъзната
Първото нещо за което се сещам без да претендирам за изчерпателност, т.к и предоставената онформация не е достатъчна, е че ако наистина става въпрос за престъпление можете за сезирата прокуратурата и след образуването на наказателно производство ад искате спиране на гражданското, доката се реши наказателното, т.к последното е преюдициално по отношение на гражданския спор!
- meri
- Потребител
- Гост
Права е Галина. Прокурорът няма да помогне тъй като проблемът не е за прокурор.
Ако считате, че договорът за делба въз основа на който е издаден нотариалният акт е фалшив само защото е сгрешен кадастралният номер, знайте, че няма такова нещо. Сигурно имате адвокат и той ви е обяснил нещата, а вие го проверявате във форума. Няма лошо, но вие дори не пишете какво делите - застроен имот, незастроен имот, наследствен, съпружески, съсобствен на друго основание? Т.е. не се знае какво отношение към имота или съделителите има този договор за който твърдите, че е фалшив, а очаквате изчерпателен отговор.
Повече смисъл ще има, ако в писмена молба до съда изложите доводите си по действителността на този договор, отколкото да занимавате прокуратурата, която така или иначе ще ви отреже с мотива, че проблемът си е гражданскоправен.
Ако считате, че договорът за делба въз основа на който е издаден нотариалният акт е фалшив само защото е сгрешен кадастралният номер, знайте, че няма такова нещо. Сигурно имате адвокат и той ви е обяснил нещата, а вие го проверявате във форума. Няма лошо, но вие дори не пишете какво делите - застроен имот, незастроен имот, наследствен, съпружески, съсобствен на друго основание? Т.е. не се знае какво отношение към имота или съделителите има този договор за който твърдите, че е фалшив, а очаквате изчерпателен отговор.
Повече смисъл ще има, ако в писмена молба до съда изложите доводите си по действителността на този договор, отколкото да занимавате прокуратурата, която така или иначе ще ви отреже с мотива, че проблемът си е гражданскоправен.
- Лоша
По начало може да се оспори истинността на представен по делото документ в самото заседание, в което този документ е представен-чл. 154 ГПК. След като сте пропуснали този срок, може да си предявите самостоятелен иск по чл. 97 от ГПК, за да се установи наистинността на този документ - т.е. че е подправен примерно. Междувременно поискайте спиране на производството по първоначалното дело, тъй като въпросът за истинността на договора за делба е преюдициален. И така, като получите решение, че документът е "фалшив" спряното дело ще продължи, като съдът ще е длъжен да се съобрази с постановеното решение.
- mutsa
- Потребител
В договорът на ръка са написани пл.номера на парцелите.В оригиналният договор единствения пл.номер е за парцел с площ от 8000 кв.м. от плана от 1915г.Делбата е правена през 1955г. за 3000 кв.м. част от пл.номер..... парцел..... кв..... целият по плана от 1915 г. от 8000 кв.м.На ръка са прибавени пл.номера на парцелите дадени от кадастралният план от 1977г.Когато е правен договора през 1955г.не са могли да бъдат вписани номерата на парцелите които ще бъдат дадени през 1977г.В оригиналният договор в архива няма номера на парцелите ,а в договора представен от ищцата към делото са вписани на ръка номерата от 1977г.
- podhlaznata
Става въпрос за закупен от мен имот върнат по реституция.До 1949г. собственика е притежавал овощна градина от 5 дка.наследство от баща му.бащата е притежавал 8000 кв.м. от които през 1926г. продава 3000 кв.м.,а през 1943г. след смърта му останалите 5 дка ги наследява дъщерята.Но в плана остава пл.номер,парцел и кв. за 8000кв.м. до 1977г.През 1949г. са одържавени 2 дка и оставени за собственика 3 дка от общо 5 дка овощна градина.През 1951г. съдия-изпълнител въвежда трима братя в собственост на три дка с бивш собственик .... в парцел с пл.номер ... кв....( само че този парцел по плана е 8000 кв.м.) без да уточни къде забива колчетата.През 1955г. братята правят делба на 3000 кв.м. от парцел с пл.номер... кв... ( отново са описани 8000 кв.м.) като всеки придобива по 1000 кв.м. с граници 32 линейни метра на улица и толкова в дълбочина.През 1977г. от 8000 кв.м. са образувани 5 парцела,два продадени през 1926г. и три на братята,като вкадастъра пропускат да начертаят границата в дълбочина от 32 линейни метра за трите декара от делбата и братята се сдобиват всеки от тях с парцел от 1690кв.м., 1790 кв.м. и 1860кв.м.Замълчават си за грешката в кадастъра в тяхна полза, в расписните книги са вписани като собственици с договор за дебла от 1000 кв.м. и плащат данъци на 1000 кв.м. а по кадастър владеят над 1500 кв.м. всеки от тях.През 1982г. най-големият хитрец от тях прави обстоятелствена проверка за неговия имот от делбата и поради грешката в кадастъра и пропуска на общината да си потърси и издаде акт на одържавените 2 дка от 1949г.той се сдобива с нот.акт,после вече вписани 1690 кв.м. в данъчното го прехвърля на дъщеря си.Но това не му стига.Единият от братята няма наследници,но не може да му продаде имота тъй като скицата от 1860 кв.м. няма да отговаря на дан.оценка и документа за собственост от 1000 кв.м. необходими пред нотариус.И пак е използвана схемата с обстоятелствената проверка.Но идва демокрацията и бившият собственик си иска 2дка,връщат му 1860 кв.м.които след консултация с неграмотна адвокатка ги купувам и започва едно дело вече 9 години.Сега разбирам за грешката в кадастъра и измамите на братята с имотите и че двата даржавни декара нямат лице на улица а са на гърба на 3000 кв.м. на братята.От ДАГ в момента установяват за грешката в кадастъра а прокурора за измамите и фалшифицирания договор,а аз се надявам че след като съм платила 2дка,независимо че не са тези с лице на улицата,да си ги получа тъй като те са там и подлежат на връщане на бившия собственик а аз му ги платих.Забравих да пиша че третият брат си е построил къща и си владее вместо 1000 кв.м. ,1790 кв.м. и през 1997г.си е променил дан-декларация от 1000 кв.м. на 1790 кв.м. без да посочи друг документ освен договора за делба от 1955г.
- podhlaznata
meri написа:Имате на разположение и чл.97, ал.3 и 4 от ГПК ако сте в някоя от хипотезите!
В кой съд да пусна искова молба по чл.97,ал.3 и 4 от ГПК, в Градския където сме сега или в Райония съд.Знам със сигурност че прокуратурата ще заведе наказателно дело, но чак в срок от около 2 месеца, а делото в СГС е назначено за началото на октомври.МОЛЯ ЗА СЕРИОЗНИ СЪВЕТИ НА ХОРА БЕЗ ПСИХИЧЕСКИ ОТКЛОНЕНИЯ!!!!
- подхлъзната
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|