начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ПОМОЩ

Казуси за недвижими имоти

ПОМОЩ

Мнениеот vesvan » 12 Авг 2005, 16:30

Здравейте,НА ВСИЧКИ
Инвалид с трайно намалена работоспособност 90% е подал заявление за помощ по Закона за интеграция на хората с увреждания(ако не се лъжа така беше наименованието)месец преди да почене!Може ли неговите наследници да получат сумата до деня в който е починал и как да процедират?АЗ СИ МИСЛЯ,ЧЕ ЩОМ МОГАТ ДА ПОЛУЧАТ ПЕНСИЯТА,ТРЯБВА ДА ПОЛУЧАТ И ПОМОЩА
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!
ААААААА,ДА ВИ ПОМОЛЯ бъдете по добри и МОЛЯ ВИ не си отправяйте нападки и обиди???ПО КРАСИВ ЩЕ Е ФОРУМЪТ ТАКА!!!???
vesvan
Младши потребител

Мнениеот Гост » 12 Авг 2005, 16:38

Мисля ,че не може да ги получи; тъй като са за лично ползване.Паралелът с пенсията според мен е неправилен, тъй като пенсията човека си я е отработил сам/ внасял си е осигуровки...например/ ,а помощите са др.правно основание.
Но опитай, ако си струва ........
Гост

Мнениеот Гост » 12 Авг 2005, 16:50

Ако помощта вече е отпусната със заповед на директора на Д"СП" - ще получат парите.
Ако тепърва ще се прави социална оценка и ще се отпуска помощ - няма да се направи оценка и няма да се отпусне помощ.
Гост

Назад към Имотни казуси